Londen ochtend7:47Ben jij Olympisch materiaal?

Het RBC Training Ground arriveert zaterdag in Londen en geeft atleten van 14 tot 25 jaar de kans om erachter te komen of ze Olympische uitrusting hebben. Technisch directeur Evan MacInnes en drievoudig olympiër Miranda Ayim praten met London Morning over het mogelijke carrièrestimulerende plan.

Als je denkt dat je de moed, vastberadenheid, atletische bekwaamheid en toewijding hebt om deel te nemen aan de Olympische Spelen, willen scouts voor allerlei sporten je deze zaterdag zien op het RBC Training Ground.

Het unieke scoutingevenement is voor het eerst in Londen en vindt plaats van 10.00 tot 15.00 uur in het Western University Leisure Centre.

“We doen basale antropometrische tests, dus lengte, gewicht, spanwijdte. Vervolgens doorloop je een reeks tests waarbij je springt, sprint, krachttests doet en vervolgens een test om te zien wat je aerobe uithoudingsvermogen is,” zei Evan MacInnes, Technisch directeur van RBC Training Ground.

Mensen die ervan dromen om naar de Olympische Spelen te gaan, overwegen misschien niet om te roeien, kanoën of boksen totdat scouts hen vertellen dat hun lichaamstype, fysieke kracht of snelheid geschikt zou zijn voor de sport. , zei MacInnes.

“Het komt zelden voor dat iemand algemene tests ondergaat en vervolgens wordt geïdentificeerd om te zeggen: ‘Je zou geweldig kunnen zijn in alle drie deze sporten’,” zei MacInnes.

Iedereen tussen de 14 en 25 jaar kan deelnemen aan het scoutingevenement.

Sinds de oprichting zeven jaar geleden zijn zeven atleten gevonden door het oefenterreinprogramma en hebben ze medailles gewonnen op de Olympische Spelen.

Een vrouw schiet een basketbal door een hoepel.
Miranda Ayim van Team Canada gaat naar de basket tegen Dragana Stankovic. (Gregory Shamus/Getty Images)

Kelsey Mitchell, bijvoorbeeld, stapte in 2017 over van voetbal naar baanwielrennen via het trainingsprogramma. Ze won vervolgens een gouden medaille op de Spelen van Tokio. Ze zal bij het evenement in Londen zijn om over haar ervaringen te praten, net als de in Londen geboren Sara Villani, die ook het programma voltooide en deelnam aan bobsleeën.

“Het is een proces van identificatie omdat het moeilijk kan zijn om bepaalde soorten sporten te beoefenen. We kennen basketbal, hockey of voetbal heel goed, maar er zijn andere, minder gebruikelijke sporten die net zo geweldig zijn”, zegt Miranda Ayim, een Londense. en Olympian, wat een scoutingevenement zal zijn.

“Je hoeft niet al een atleet te zijn, dat is het interessante. Je kunt een weekendstrijder zijn of iemand die actief is en gewoon zijn moed wil testen”, zei hij.

Sporten vertegenwoordigd op het RBC Training Ground in Londen en op zoek naar nieuw talent zijn: boksen, kanoën, sportklimmen, worstelen, fietsen, freestyle skiën, rodelen, roeien, rugby, schaatsen, triatlon en volleybal.