Pep Guardiola zegt dat Kyle Walker op zijn steun kan rekenen en dat hij de verdediger niet op zijn verantwoordelijkheden heeft gewezen nadat de politie van Cheshire een onderzoek was gestart naar camerabeelden waarop te zien was dat de Manchester City-speler zichzelf ‘bloot’ in een bar.

Volgens dit een verslag in de zon, Walker was zondag aan het drinken op een locatie in Wilmslow. Video op de website van de Sun lijkt te laten zien dat Walker zijn broek laat vallen in het bijzijn van twee vrouwen met wie hij vervolgens een gesprek begon.

Guardiola werd gevraagd of hij Walker aan zijn verantwoordelijkheden herinnerde. “Nee, ik heb met hem gesproken, maar ik hoef hem er niet aan te herinneren [him]”, zei de directeur. “We zijn volwassen. Ik ben geen vader. Ik ben een vriend van hem… [After] zeven jaar weet ik dat er in het verleden veel is gebeurd, dus hij en alle anderen kunnen op mij rekenen voor persoonlijke problemen. Iedereen.

“Dat is het belangrijkste. Ik hoef het niet te zeggen [him]: ‘Oh, je moet je zo gedragen.’ Kom op, hij is volwassen en dat is het. Natuurlijk, niet alleen met Kyle, met iedereen, ik ben er. De club is er. Altijd. Iedereen moet het voelen. Als we hier binnen zijn, heb ik graag het gevoel dat ze in goede en slechte tijden op ons kunnen rekenen.”

Guardiola zei dat Walker beschikbaar was voor de wedstrijd van zaterdag in Crystal Palace en dat men zich bewust moest zijn van de aandacht die voetbal trekt. “We moeten ons aanpassen aan de realiteit”, zei hij. “Er zijn overal camera’s en telefoons. Dat weet iedereen. Vandaag worden we 24 uur per dag aan alles blootgesteld. We zouden liever niet zo leven, maar zo is het. Iedereen kent het in ons werk: media-aandacht. En iedereen carrière en privé bestaan ​​niet meer buiten je huis.”

Guardiola heeft al gesproken over hoe zijn spelers zich moeten inzetten. “Ze weten het,” zei hij. “We hebben veel games; daarom moet je er klaar voor zijn. Ik ben nooit betrokken geweest bij privékwesties [of players] in het verleden, heden of toekomst. Iedereen weet dat de enige plek waar je volgens mij veilig bent, binnen is, thuis – doe de deur op slot. Op het moment dat u de deur ontgrendelt, wordt u blootgesteld.

nieuwsbrief promotie overslaan

“Het is totaal anders dan 15 of 20 jaar geleden. Toen was het voor voetballers of managers totaal anders. Nu moet je je aanpassen. Dat weten ze. Het is niet alleen de laatste tijd gebeurd.”