Een foto gedeeld op facebook De New York Times publiceerde een redactioneel commentaar waarin leerkrachten werden opgeroepen om het pesten van niet-gevaccineerde kinderen te tolereren.

Vonnis: onjuist

Het item is digitaal gemaakt. Een woordvoerder zei dat de krant geen krantenkoppen haalde.

Feiten controleren:

Pfizer en BioNTech hebben onlangs de goedkeuring van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) aangevraagd voor een bijgewerkt COVID-19-vaccin als booster voor kinderen onder de vijf jaar, volgens Reuters. Dit bijgewerkte vaccin is op maat gemaakt om te beschermen tegen de Omicron-variant, meldde de outlet.

De Facebook-afbeelding beweert een opiniestuk van de New York Times te tonen met de kop “Leraren moeten pesten van niet-gevaccineerde kinderen tolereren”. De klacht werd ook op Twitter geplaatst, met een iteratie honderden retweets en meer dan 100.000 views ontvangen.

Deze afbeelding is een nep-item. Check Your Fact doorzocht de website van de New York Times en vond niets Lidwoord overeenkomend met die van de Facebook-afbeelding. Ook een bredere zoektocht op internet leverde niets op. resultaten voor het vermeende item.

“Ik kan bevestigen dat The New York Times deze kop niet heeft gepubliceerd”, zegt Naseem Amini, woordvoerder van de New York Times, in een e-mail aan Check Your Fact. (GERELATEERD: Heeft CBC gemeld dat Justin Trudeau oproept tot een onderzoek naar de Canadese veiligheidsdiensten)

Wat verder bijdraagt ​​aan de onbetrouwbaarheid van de afbeelding, is het woord “Opinion” in het zwart, terwijl het woord op de website meestal rood gekleurd is, wat te zien is hier. De claim circuleerde voor het eerst in december 2021 toen deze werd ontkracht door De bijbehorende pers, VS vandaag en anderen.

Nepartikelen en koppen worden vaak verspreid op sociale media. Check Your Fact ontkrachtte onlangs een afbeelding waarin werd beweerd dat CBC meldde dat de Canadese premier Justin Trudeau had opgeroepen tot een onderzoek naar de Canadese veiligheidsdiensten.