J

zijn slechtst bewaarde geheim in het voetbal is uit en het vertrek van Antonio Conte bij Tottenham Hotspur is nu een kwestie van ‘wanneer’ in plaats van ‘of’.

De club is al bezig met het plannen van zijn opvolging en Fabio Paratici is begonnen met het opstellen van een shortlist van mogelijke kandidaten, die naar verwachting zal worden aangevoerd door de voormalige Spaanse bondscoach Luis Enrique.

Daniel Levy zal het laatste woord hebben over de vraag of Conte aanblijft tot het einde van zijn contract in juni of eerder vertrekt, wat er echt op neerkomt of de president denkt dat hij nog steeds de beste man is om Spurs naar een nieuwe vierde plaats te leiden en iets te pakken van het seizoen.

Er zijn de afgelopen weken weinig aanwijzingen geweest dat de ploeg van Conte in staat is om hun losse greep op de vierde plaats te behouden, hoewel ze een gunstige aanloop hebben, beginnend tegen Forest op zaterdag, en één wedstrijd per week voor de rest van het seizoen. moet vier van de “big six” spelen, inclusief Spurs.

Er is een stimulans voor Levy om beslissend te zijn in plaats van een interim-baas aan te stellen (die vrijwel zeker Ryan Mason zou zijn) tot het einde van het seizoen, wanneer er meer concurrentie zal zijn voor de beschikbare elitecoaches, mogelijk Real Madrid, Bayern München en Juventus. .

Een andere puzzel voor Levy betreft de betrokkenheid van Paratici bij het proces, gezien de onzekere toekomst van de algemeen directeur bij de club en in het spel.Als Paratici zijn hoger beroep verliest, dat binnen de komende vier weken moet worden behandeld, tegen een schorsing van 30 maanden van Italiaanse voetbal, zal de sanctie waarschijnlijk worden uitgebreid tot heel Europa, terwijl een tweede rechtszaak gaande is, met betrekking tot de niet-betaling van salarissen aan Juventus-spelers terwijl Paratici administrateur van de club was.

Paratici is een populaire en gerespecteerde figuur bij Spurs, die zijn stempel al heeft gedrukt op de transfermarkt, maar het zou zeker een risico zijn voor Levy om hem volledig te vertrouwen om de opvolger van Conte te kiezen, dus de voorzitter zal waarschijnlijk zijn eigen gedachten hebben. .

Dit is waar Mauricio Pochettino om de hoek komt kijken. Er wordt aangenomen dat de Argentijn geen prominente rol speelt in het denken van Paratici (het gevoel bestaat dat de club maar groot genoeg is voor een van hen), maar Pochettino en Levy zijn in goede handen gebleven sinds het ontslag van de eerste in 2019.

Maurici Pochettino en Daniel Levy staan ​​nog steeds op goede voet

/ Tottenham Hotspur FC via Getty I

Het opnieuw aannemen van Pochettino zou risico’s met zich meebrengen, maar het is duidelijk de keuze van de fans en zou de meest populaire beslissing zijn die de president onder vuur zou kunnen nemen.

Andere namen die worden genoemd zijn voormalig Chelsea-hoofdcoach Thomas Tuchel, Eintracht Frankfurt’s Oliver Glasner, Celtic-coach Agne Postecoglou, Brighton’s Roberto De Zerbi en Napoli-baas Luciano Spalletti.

Door het veld strakker te maken, zullen Levy en Paratici op de hoogte zijn van een ander dreigend probleem: de toekomst van Harry Kane, die contractbesprekingen heeft uitgesteld tot het einde van het seizoen.Als Spurs hun topscorer aller tijden ervan willen overtuigen dat zijn toekomst nog steeds ligt bij zijn jeugdclub is de juiste manager cruciaal.De kern van al deze overwegingen is de vraag wat voor club de Spurs zijn of willen zijn.

Sinds het vertrek van Pochettino zijn Spurs op een dwaalspoor geraakt, twee keer mislukt met grote managers, ‘nu winnen’ in Conte en Jose Mourinho, die Spurs allebei beschouwen als de enige club waar ze niet hebben gefaald om zilverwerk te verdienen, en drie opeenvolgende managers inhuren die spelen negatief voetbal.

Paratici en Levy hebben hun laatste grote zoektocht naar een manager verpest.

De wens om terug te keren naar het push-and-run ‘DNA’ waarnaar Levy in 2021 verwijst, zal een belangrijke factor zijn bij de clubkeuze, maar blijven Spurs doorgaan met het inhuren van bazen van wereldklasse of kiezen ze voor een minder bekende draftcoach op zoek naar de volgende Pochettino?

Gezien alle elementen die op het spel staan, zijn de timing van het vertrek van Conte en de identiteit van zijn vervanger enorme beslissingen die duidelijk de competitieve kansen van Spurs op korte en lange termijn zullen bepalen.

Paratici en Levy hebben hun laatste grote zoektocht naar een manager verprutst, Erik ten Hag verwaarloosd en uiteindelijk bij Nuno Espirito Santo beland.Deze keer staat er nog meer op het spel.