Chad Ramey werd de enige speler die dubbele cijfers onder par bereikte in het Players Championship. De TPC Sawgrass lachte zoals gewoonlijk het laatst.

Ramey gooide twee tee-shots in het water op de 17e groene vrijdag van het eiland voor een vijfvoudige bogey die hem een ​​voorsprong van drie slagen kostte op een dag vol wilde schommelingen en mogelijk wild weer.

Ronde twee werd opgeschort omdat de helft van het veld de ronde niet kon voltooien vanwege een stormsysteem dat naar verwachting een halve centimeter regen op de Players Stadium-baan in Ponte Vedra Beach, Florida, zou storten.

Christiaan Bezuidenhout uit Zuid-Afrika en Adam Svensson uit Surrey, BC, kwamen gelijk aan de leiding met acht onder par en deden wat nodig was om voorop te blijven op deze koers. Vrijdag maakten ze geen bogey – Bezuidenhout op 14 holes, Svensson op 11 holes – en die week hebben ze er maar één.

KIJK | Adam Svensson staat op gelijke hoogte in de top van het Players Championship-klassement:

De Canadees Adam Svensson deelt de leiding nu Players Championship is geschorst

De inwoner van Surrey, BC boekte een score van -4 over 11 holes en staat op een gedeelde plaats voor de top van het klassement na achtste onder het toernooi. Vanwege het slechte weer werd het spel tot en met zaterdag stilgelegd.

Ben Griffin was het hoofd van het clubhuis. De voormalige hypotheekmanager, die eind vorig jaar al een klap kreeg in Bermuda, speelde een uitstekende truc totdat hij een dubbele bogey pakte op zijn laatste hole voor een onder de 71 jaar.

Griffin was zes-onder 138. Tweevoudig hoofdkampioen Collin Morikawa was zes-onder op 11 holes, terwijl Min Woo Lee zes-onder was met nog drie holes te gaan in zijn ronde.

“Ik ben best blij dat er late regen en onweer is binnengekomen en de putter een beetje heeft laten rusten en hopelijk morgen warm zal uitkomen,” zei Morikawa.

De spelers zouden zaterdag om 7.00 uur terugkeren om de tweede ronde te voltooien. De derde ronde is gepland voor trio’s op beide starts en zou voor zonsondergang moeten kunnen worden voltooid. Het hangt af van het tempo van het spel, en het hangt gedeeltelijk af van Sawgrass.

Rahm trekt zich terug vanwege maagproblemen

Jon Rahm heeft dat allemaal gemist. Het wereldnummer. 1 speler had een slechte maag en stopte ongeveer 30 minuten voor zijn starttijd. Dit brengt zijn ranking in gevaar, aangezien Scottie Scheffler en Rory McIlroy hem kunnen inhalen.

Het voordeel gaat naar Scheffler, die er al vroeg wankel uitzag en zich in zijn ronde nestelde. Hij maakte een birdie op zijn laatste twee holes de dag voor de schorsing – nrs. 9 en 10 – om vijf cent te bedenken. Hij heeft een 15-voet eagle putt op de 16e hole wanneer het spel wordt hervat.

McIlroy pakte ondertussen een dubbele bogey op de zesde hole en stond op zes voor het toernooi. Hij had acht holes om te proberen vier slagen af ​​te scheren die waarschijnlijk nodig zullen zijn om de cut te maken.

Rahm maakte vorig jaar elke cut en hij miste voor het laatst een cut op de PGA Tour bij het Fortinet Championship in september 2021, net voor de Ryder Cup.

De cursus leverde brute straffen op in de tweede ronde.

Begin met Max McGreevy, die 20 schoten slechter was dan zijn eerste ronde. Hij schoot 89, waarmee hij het verkeerde soort baanrecord evenaarde, namelijk het hoogste ooit bij TPC Sawgrass. De andere speler die 89 schoot was Michael Campbell in de eerste ronde in 2003.

Viktor Hovland was 5 under voor zijn ronde door 11 holes en kreeg zelfs een pauze toen zijn tee-shot op de par 3 17e van het houten eilandframe op de green stuiterde. Maar toen kwam hij op zijn laatste zeven holes in de problemen en moest hij genoegen nemen met 71.

Hovland was met vier onder de 140 met Will Gordon (67) en de herboren Jason Day (70), een voormalig nummer 1 van de wereld. 1 komt langzaam terug. Day begon het jaar op nummer 112 van de wereld en hij zou deze week een grote stap kunnen zetten om ervoor te zorgen dat hij de komende twee weken in de top 50 blijft om deel te nemen aan de Masters.

Wat Jordan Spieth betreft, hij zag zijn tee in de lucht geschoten worden op zijn laatste hole op de par-vijf negende en vond dat het tijd was om zijn kluisje op te ruimen. Maar in plaats van het water in te gaan – het was zo ver dat water normaal gesproken niet in het spel is – raakte hij een toeschouwer in het been en stuiterde de fairway af. Spieth raakte een driehout in de hals van de green en droeg bij voor de adelaar.

Het bracht hem terug naar een 75, en hij was er zeker van dat hij de cut zou halen.

“Ik had enorm veel geluk in negen minuten, anders zou ik niet spelen in het weekend”, zei Spieth, die op par 144 stond. “Ik probeer de informatie van deze man te krijgen en zie letterlijk alles wat hij wil dit weekend. Omdat alles hier is hij uit omdat het hem raakte.”

Ramey begon donderdag met een 64 en maakte een birdie op twee van zijn eerste drie holes om 10 under te bereiken, waarmee hij zijn voorsprong op drie bracht. Na zijn vijfvoudige bogey op de 17e moest hij een putt van 9 meter maken om par te redden op de 18e, en hij liet nog een schot vallen op de eerste met een wilde drive naar rechts. Hij had vier centen met nog acht holes te gaan in zijn ronde.