VS

Helsea geeft januari-kaskraker Mykhailo Mudryk een “uitstel” en tijd om “te settelen” na een pijnlijke start van het leven in Engeland.

De 22-jarige werd onder de neus getekend door Arsenal in de transferperiode van januari, waarbij The Blues snel een sensationele deal van £ 88 miljoen binnenhaalden van Shakhtar Donetsk om Mikel’s nummer 1-doelwit Arteta te grijpen.

Echter, na twee maanden zonder te hebben gespeeld voordat hij debuteerde, heeft Mudryk moeite om direct indruk te maken en zit hij zonder doelpunt of assist in zijn eerste zes wedstrijden. .

“Elke speler wil spelen en het is belangrijk voor spelers om te spelen om beter te worden, ik denk dat dat een feit is. Maar tegelijkertijd is het geen rechte weg, het is niet slechts één spel en alles gebeurt in een lineaire richting. mode..Soms moet je een stap opzij doen.

“Soms heb je gewoon wat oefentijd nodig, heb je een pauze nodig. Veel factoren. Hopelijk kan hij genieten van de tijd die hij heeft gehad. Het is niet gemakkelijk voor hem om midden in het voorseizoen voor hem aan te komen en een nieuw land binnen te gaan. , een nieuwe club, een nieuwe competitie en gewoon zijn absolute maximum bereiken.

“Dat is ongeacht de vergoeding, ik weet dat mensen naar de vergoeding zullen kijken, maar het verandert niets aan de situatie waarin hij zich bevindt. Dus we zijn positief over hem. We zijn positief over de toekomst voor hem. Maar we moeten gewoon helpen. ze vestigen zich in en helpen hem erachter te komen wat hij moet doen om ons te helpen.

Raheem Sterling was een van de starters voor Mudryk, maar een spierprobleem bij de Engelse spits zou de ondertekening van januari nog een kans kunnen geven om indruk te maken.

Mykhailo Mudryk

/ Actiebeelden via Reuters

Potter voegde eraan toe: “[Mudryk] Het komt zeker in de vergelijking. Hij zit morgen in het team en er is een kans dat hij kan spelen.

Kai Havertz heeft daarentegen een onaantastbare status onder Potter en heeft dit seizoen meer gespeeld dan welke andere speler dan ook bij Chelsea. De manager zei: “Ik twijfel niet aan Kai. Hij is een topspeler, hij presteert op de grote momenten en doet altijd zijn best voor het team, raakt de grond.

“Hij heeft waarschijnlijk geprofiteerd van een iets andere positie, maar elke keer als je hem vraagt ​​om het te doen, doet hij zijn best. Het is een geweldig startpunt, hij is nog jong, hij heeft alle eigenschappen om een ​​topspeler te zijn, doelpunten te maken, doelpunten te maken.” assists, assist the Hij kan een fantastische allround aanvallende speler zijn.