PONTE VEDRA STRAND | Over het somptueuze paviljoen van TPC Sawgrass, tijdens een week van vergaderingen, Laurence Applebaum voyait l’avenir de l’Omnium Canadien d’un bon œil.

• Ofwel: Championnat des joueurs: een départ de rêve

• Ofwel: Championnat des joueurs: des papas en plein control

L’avenir à court of moyen terme, faut-il préciser. De auto van de volgende editie van het nationale kampioenschap van Canada was een betwisting van het debuut van de juin in de grote regio van Toronto, les nuages ​​​​gris s’moncellent sur la tête du chef de la direction de Golf Canada.

Applebaum geeft er de voorkeur aan les prochains mois avec optimisme te beschouwen. Als je de titels van het PGA-circuit in Oakdale ontvangt, moet je dubbel kampioen-verdediger Rory McIlroy niet missen. Les ventes vont bon train et l’évènement connaître un precédent engouement. L’organisme national fera plusieurs kondigt au fil des prochaines semaines aan. Het is positief.

Is dit de editie van 2024 en de edities die volgen op de nieuwe aankondigingen van het circuit van de PGA en het debuut van de week? Seront-elles dépouillées de vedettes en raison de zoon statut et de sa case horaire?

Ce sont d’excellentes vragen. Omdat het Canadese Omnium niet wordt beschouwd als een van de 16 “prestige” -toernooien. Als het parrainé is van een grote sponsor van het circuit, de bank RBC, gaat het om een ​​nationaal kampioenschap.

Eén keer?

De competitiecriteria van ‘prestige’-evenementen zijn niet van toepassing op dit type plateautoernooi dat beperkt is tot quelque 70 golfers.

Het is een feit dat de omnium nationale conservering een actuele kalender is voor het debuut van de maand. Depuis 2019, de precède l’Omnium des États-Unis. Het is mogelijk dat de keuze van de keuze in de meeste gevallen afneemt.

Deze zomer is het enclavé tussen de Memorial, de US Open die aan de westkust wordt betwist en de Championnat Travellers, die allemaal een superieure status hebben bereikt met $ 20 miljoen aan portemonnees.

Van weinig belang, Applebaum voorspelt een succes, met name dankzij de aanwezigheid van beroemdheden, golfers gedreven door RBC en Canadezen die de wereldranglijst beklimmen.

“C’est une année très importante pour notre tournoi.” J’ai bien confiance au niveau du tournoi. Nous sommes sur une cadans en étant en constante progressie, bevestigen Applebaum en entrevue avec Le Journaalespérant que son lancera l’été sur les allées.

“Zoals het een seizoensverschil is, mais on reussit à realiser de très bonnes kiest de economische situatie, ajoute-t-il.” On a connu du success au cours des dernières éditions. »

Inderdaad, de edities van 2019 en 2022 van de Canadian Open behoorden tot de finalisten van het beste toernooi van het jaar op de PGA Tour.

ADN is anders

De aankondiging van commissaris Jay Monahan dat de rideau du Players niet verrast is door de dirigeant van Golf Canada. Devant l’inconnu van 2024, il espère profiter des mêmes privileges et du même respect.

Maar Applebaum zal geen lobbymanoeuvres lanceren om de status van “prestige” te verkrijgen. Hors de vraag.

“C’est notre championnat national depuis près de 120 ans.” C’est la porte d’entrée des pros canadiens qui l’utilisent comme un outil de development. Eerlijk, de criteria van de “prestige”-criteria zijn niet van toepassing op ADN. Ofwel de plus de joueurs mogelijk, de plus de Canadiens en een couperet. We willen een toernooi organiseren dat beantwoordt aan onze waarden. C’est une cerebration nationale et nous en sommes très fiers. »

Applebaum woont daarom met ongeduld de publicatie van de volgende kalender bij.

Sawgrass Express

Rahmbo sur le carreau

Omdat het een betwiste kantine van Jacksonville was die in het verleden bekend was, meer dan zijn mondige golfer en zijn classificatie van de coupé FedEx, verklaarde Jon Rahm verbeurd voordat hij het vertrek van de tweede ronde oversloeg. Il était pourtant à l’échauffement en fin de matinee. Het is niet mogelijk om vooruit te gaan op het parcours dat u niet kunt missen.

Spieth joue de kans

Jordan Spieth s’en allait faire ses valises après-midi, lui qui devait concluderen een catastrofale tweede ronde. Son dernier coup de départ erratique au 9e (I est parti au 10e tertre en matinee) dirigeait richting dans l’eau. Er kan een plutôt percuté worden gespeeld door een toeschouwer in bondissant en suite dans l’alee à 303 bermen. De Amerikaan profiteerde van deze kans door een inschrijving te doen op een gemiddelde van 5 en uiteindelijk op een kaart van 75 (+3). Het kan zijn dat iemand een wig heeft gekregen met de bedoeling dat hij een coupé nadert.

“Ik heb enorm veel geluk gehad.” Sans ce rebond, je hebt geen weekend, een indicé celui qui se retrouve à égalité avec la normal après 36 trous. Je krijgt informatie van de toeschouwer en je bent een arrangeur voor elk moment van je verlangen naar het weekend, auto tout ce que je vais faire en rondes finales, c’est grâce à lui. »

56% à l’eau

Eerder dit jaar publiceerde het PGA-circuit een video over 95 amateurs die optreden op de intimiderende 17e trou, cette famoususe normal 3 où le fanion is situé sur une presqu’île. Leurs resultaten zijn bekend als 56% van de ballen die in tombées à l’eau zijn. Le chiffre absolu s’est arrêté à 102. On doit compter le double de jurons entendus dans la sequence!

De golfers plaatsten gemiddeld 5,36 slagen. Van de 95 deelnemers maakten er 3 oiselets, 23 normalen en 27 slechtere quadruple bogeys. Soixante pour cent d’entre eux ont enregoire plus que des doubles bogueys. In totaal lieten ze een score zien van +225 par rapport à la normale.