Hoe volg je perfectie? Dit was het Liverpool van 2022/23, een 7-0 Manchester United-brand werd gevolgd door een nederlaag bij Bournemouth, waarmee de onderkant van de Premier League werd afgetrapt, waarbij Mohamed Salah een penalty scoorde in de stijl van Chris Waddle, Torino 1990 oud.

Wat onlangs een uitgemaakte zaak leek, waarbij Liverpool een teleurstellend seizoen redde met een plaats in de top vier, kan niet langer als vanzelfsprekend worden beschouwd. De ploeg van Jürgen Klopp is een combinatie geworden van high-end genialiteit en low-end middelmatigheid, simpelweg te onbetrouwbaar om te tellen.

Hier is weer een vormeloze uitvoering waarin de zware metalen donder te gemakkelijk te onderdrukken was. Er waren ook voortekenen uit de geschiedenis om te overwegen. De laatste keer dat Liverpool met 7-0 won in de Premier League, in december 2020, speelden ze in de volgende wedstrijd met 1-1 gelijk tegen West Brom. Nu dit seizoen een heroïsche terugkeer naar Madrid dreigt te worden, zijn de doelstellingen van dit seizoen al snel teruggebracht tot een plaats in de top vier.

Klopp, beschermd tegen een ijzige wind door een snood onder zijn ogen getrokken, had de mannen van de geschiedenis van vorige week een bijna gedwongen verandering teweeggebracht. Door de verkoudheid van Jordan Henderson was hij naar de bank gedegradeerd. Stefan Bajcetic betrad het middenveld met Bournemouth klaar om in aantal te verdedigen, Dominic Solanke en Philip Billing het doelwit voor lange ballen die de druk lieten ontsnappen, met Dango Ouattara, aan de linkerkant, de andere uitlaatklep. Omdat Liverpool in de eerste 20 minuten een reeks kansen creëerde, werd een waarschuwing geserveerd.

Ouattara brak de linker, omspeelde Alisson maar kon alleen het zijnet raken. Dit wekte onvoldoende alarm bij Liverpool en na nog een paar veelbelovende aanvallen scoorde de thuisploeg, zeker niet tegen de gang van zaken in.Ouattara werd opnieuw op rechts opengelaten, nadat hij werd uitgespeeld door Ibrahima Konaté zijlijn, waardoor Billing kan scoren.

De penalty van Mohamed Salah in de tweede helft mist het doel van Bournemouth
De penalty van Mohamed Salah in de tweede helft mist het doel van Bournemouth. Fotografie: Dylan Martinez/Reuters

De aanvankelijke reactie van Liverpool was traag, met weinig gecreëerd behalve Virgil van Dijk die uit een vrije trap de hoogste klom en naast kopte. De beste kansen kwamen van Bournemouth, waarbij Solanke vanaf de rand van het strafschopgebied crashte.

Klopp’s oplossing tijdens de rust was om Diogo Jota te lanceren voor Harvey Elliott, niet in staat om het energieniveau van de vorige zondag te herhalen. Dit creëerde een all-star aanvalslinie, en vanuit een positie aan de linkerkant, met Cody Gakpo die zoals gewoonlijk achter Darwin Núñez gleed met Salah, kreeg Jota de eerste kans van Liverpool in de tweede helft, maar slaagde er niet in om Neto te verslaan in de Bournemouth. doel. .

Vier vooraan hielden Bournemouth terug, maar Liverpool had nog steeds moeite om door te stromen. Klopp brak dit aanvallende kwartet snel uit elkaar door Roberto Firmino in te zetten voor Núñez, die teleurgesteld het veld verliet.

nieuwsbrief promotie overslaan

Binnen enkele seconden leek de VAR Liverpool te hulp te schieten, met Adam Smith in het gebied terwijl Jota de bal richting doel kopte. Echter, Salah trapte de bal vanaf de penaltystip in de Ted MacDougall-tribune tot wijdverspreide verbazing en luid gejoel. Het spelpatroon bleef daarna hetzelfde, waarbij Liverpool door de versnellingen ging, Bournemouth in aantal verdedigde en soms tijd won met een paar mooie wissels terwijl de frustraties van Liverpool toenam. Gakpo’s schot op de laatste seconde was de beste poging na vele minuten rommelig en vormloos persen.

 • Download de Guardian app van de iOS App Store op iPhone of de Google Play store op Android door te zoeken naar “The Guardian”.
 • Als je de Guardian-app al hebt, zorg er dan voor dat je de nieuwste versie gebruikt.
 • Tik in de Guardian-app op de menuknop rechtsonder, ga vervolgens naar Instellingen (het tandwielpictogram) en vervolgens naar Meldingen.
 • Schakel sportmeldingen in.
 • “,”tegoed”:””,”pijler”:2}”>

  Snelgids

  Hoe meld ik me aan voor sportnieuwswaarschuwingen?

  Laten zien

  • Download de Guardian app van de iOS App Store op iPhone of de Google Play store op Android door te zoeken naar “The Guardian”.
  • Als je de Guardian-app al hebt, zorg er dan voor dat je de nieuwste versie gebruikt.
  • Tik in de Guardian-app op de menuknop rechtsonder, ga vervolgens naar Instellingen (het tandwielpictogram) en vervolgens naar Meldingen.
  • Schakel sportmeldingen in.

  Bedankt voor jouw mening.

  De ploeg die Arsenal de week ervoor zo dicht bij een 3-2 nederlaag leidde, had Gary O’Neil die hen aanspoorde om niet dezelfde fouten te maken, Lloyd Kelly, Jack Stephens en Marcos Senesi een muur over het strafschopgebied. “Het gaat erom David Brooks vandaag terug te hebben”, zei O’Neil in de pregame. De aanwezigheid van de middenvelder uit Wales in de wedstrijdselectie, als een ongebruikte invaller, voor het eerst in 525 dagen na Hodgkin’s lymfoom was hoe dan ook goed nieuws. Ten koste van Liverpool werd de dag van Bournemouth nog beter.