Waar je woont kan een grote rol spelen in hoe gezond je je voelt en eruit ziet. Uw taille zou bijvoorbeeld baat hebben bij 20 minuten lopen van en naar uw werk in New York in vergelijking met een uur heen en terug naar uw werk in Kansas. Dus als je nieuwsgierig bent naar waar je zou kunnen wonen dat een wellness-levensstijl zou ondersteunen, blijf dan scrollen. We vonden de consensus van 11 experts over de gezondste steden in Amerika.

Wonen in de grote stad heeft ook verrassende gezondheidsvoordelen, ondanks verhoogde vervuiling of stress door de dagelijkse drukte en files. A studie vond dat ontroerend voor een druk stedelijk gebied kan de levensduur van ouderen verlengen. Terwijl veel gepensioneerden ervoor kiezen om de grote steden te verlaten voor een rustiger leven en warmer weer, zeggen MIT-onderzoekers dat reizen naar metropolen aan de kust eigenlijk een extra jaar aan hun leven toevoegt!

Interessant is echter dat stedelijke gebieden niet zo goed zijn voor dieren in het wild. Een team van het Florida Museum of Natural History zegt dat stadsdieren steeds groter worden dankzij de aanwezigheid van meer voedsel in gebieden vol mensen. Onderzoekers hebben de afgelopen 80 jaar de lichaamslengte en het gewicht van meer dan 140.000 dieren van meer dan 100 Noord-Amerikaanse soorten onderzocht. Het resultaat? Stadsbewoners zoals wolven, bobcats, herten, vleermuizen, spitsmuizen en knaagdieren komen echt aan in vergelijking met hun plattelandsouders.

Het handhaven van een gezonde levensstijl is voor veel mensen een topprioriteit en waar je woont kan een grote rol spelen bij het bereiken van dat doel. Lees meer over de vijf plaatsen die worden beschouwd als de gezondste steden in Amerika, dankzij de focus van hun bevolking op gezondheid en welzijn. experts rangschikte deze steden op basis van factoren, zoals hoeveel bewoners sporten, hoe gestrest ze zijn, hoe lang ze rusten, hoeveel roken en hoeveel alcohol ze drinken…onder andere. Kijk dus welke steden er echt uitspringen! Laat ons weten wat je ervan vindt in de reacties hieronder!

De lijst: volgens experts de gezondste steden van Amerika

1. San Francisco, Californië

San Francisco, Californië staat bovenaan de lijst van Amerika’s gezondste steden boven alle andere op expertlijsten. MindBody-zaken beschrijft wat deze stad onderscheidt: “San Franciscanen geven het op twee na hoogste bedrag uit aan fitness, schoonheid en welzijn – gemiddeld $ 331 per maand. Meer dan de helft van de inwoners traint 90 minuten of meer per week. De meest populaire training is yoga. SF heeft ook een hoog percentage van de inwoners (55%) die elke nacht 7-8 uur slaap krijgen en het hoogste aantal niet-rokers in de Verenigde Staten.”

San Francisco, Californië
San Francisco (foto door Ameer Basheer op Unsplash)

“San Francisco, Californië, nummer 1 voor de mentale en fysieke gezondheid van de inwoners, de dekking van de ziektekostenverzekering en omdat 83% van de bevolking is gevaccineerd,” VS vandaag schrijven.

NBC Bay-gebied verwijst naar een WalletHub-rapport rangschikt San Francisco als de gezondste stad van Amerika. Naast het leiden van het land voor groene ruimte (die gekoppeld is aan allerlei gezondheidsvoordelen voor stadsbewoners), is het ook nummer één voor opties voor gezond eten. “Dat blijkt uit het rapport San Francisco als een van de steden met de gezondste restaurants, de hoogste maandelijkse kosten van groenten of fruit”,

2. Berkeley, CA

Berkeley, Californië scoort ook hoog op het gebied van gezondheid en welzijn, dankzij het gematigde klimaat, de buitenmogelijkheden en de toegang tot lokale biologische producten.

Zeilboten in Berkeley, Californië
Zeilboten in Berkeley (Foto door Heidi Kaden op Unsplash)

De democraat van de pers meldt: “De East Bay City of Berkeley is toonaangevend in de natie, de staat en de San Francisco Bay Area op het gebied van gezondheid en welzijn. Met een bevolking van ongeveer 121.000 heeft de stad een uniek stedelijk en voorstedelijk gevoel en biedt een eindeloos aanbod van lokale bars, restaurants en cafés. Naast de levendige cultuur biedt Berkeley ook tal van buitenmogelijkheden, waaronder verschillende wandelpaden en picknickplaatsen in het McLaughlin Eastshore State Park.

Mevr De Nessie voegt eraan toe: “Het klimaat in de Bay Area-stad is dromerig mild, met temperaturen die zelden onder 35F of boven 86F stijgen. Het is perfect om te wandelen, trektochten te maken, buiten te hardlopen of te fietsen. (Gemakkelijke toegang tot wandel- en fietspaden helpt ook. ) Inwoners kunnen ook naar niet één maar drie enorme boerenmarkten het hele jaar door gaan, die vol staan ​​met lokale en biologische producten, maar ook met ambachtelijke kazen, brood en meer.

3. Minneapolis-St. Paulus, Minnesota

Minneapolis-St. Paul heeft een hoog percentage parken en fietspaden, evenals een drukke boerenmarkt. HGTV gezegd “Minneapolis was een van de eerste steden in het land die fietspaden toevoegde; het reserveert ook een hoog percentage van de stad als park. De Minneapolis Farmer’s Market is een andere grote trekpleister. De markt, opgericht in 1937, heeft zo’n 230 lokale verkopers.

Bovenste Mississippi-rivier in Minneapolis
Bovenste Mississippi-rivier in Minneapolis (foto door Nicole Geri op Unsplash)

“Deze stad in Minnesota spant de kroon als de gezondste stad van het land voor het derde achtereenvolgende jaar! Het was een van de eerste Amerikaanse steden die fietspaden aanlegde in de hele metropool, en er zijn overal in de stad parken in overvloed. FitDag delirium

Volgens De Nessie“Wonen in Minneapolis biedt bewoners ook de nabijheid van de Mayo Clinic, vaak beschouwd als het beste ziekenhuis van het land. Het is in Rochester, ongeveer anderhalf uur rijden, en de sportgeneeskundekliniek bevindt zich direct in Minneapolis.

4. Miami, Florida

Inwoners van Miami blinken uit in fysieke fitheid, slaapkwaliteit en spiritualiteit. Bedrijfs stagiaire beweert dat “80% van de inwoners minstens één keer per week traint … en 52% van de inwoners geeft aan minstens één keer per week groepsfitnesslessen te volgen, meer dan enige andere grote stad.” Bovendien: “Miami is ook de meest uitgeruste stad, met 62% van de respondenten die aangeven een volledige nachtrust te hebben.”

Palmbomen en gebouwen in Miami
Palmbomen omringen gebouwen in Miami (foto door Mimi Di Cianni op Unsplash)

“The Magic City heeft de meeste inwoners die 90 minuten of meer per week trainen, waarbij de meeste tijd wordt besteed aan het pompen van ijzer. Hoe weten we dat? De populairste workout in Miami is bodybuilding. Bewoners nemen ook relaties en spiritualiteit serieus – Miami heeft het 4e hoogste aantal inwoners dat zich spiritueel vervuld voelt en bijna 70% zegt dat ze zich dicht bij vrienden en familie voelen,” Blijf fit305 schrijven.

5. Kei, Colorado

Boulder staat bekend om zijn adembenemende natuur en actieve levensstijl in de buitenlucht. TOP5.com beschrijft wat deze stad tot een gezonde stad maakt: “Het natuurlijke landschap is een van de meest adembenemende in heel Amerika, met weelderige bossen, bergen en rivieren. Het is een stad die milieuactivisten, boer-tot-tafelrestaurants, cannabisliefhebbers en liberale denkers aantrekt. Het is ook een stad met veel jonge mensen. De gemiddelde leeftijd in Boulder is slechts 28. Met een bevolking van 107.349, een werkloosheidspercentage van slechts 3,3% en een gemiddelde woningprijs van $ 639.300, is het een van de gelukkigste en gezondste plekken om te wonen.

bergen in kei
Een berg in Boulder (foto door Braden Collum op Unsplash)

“In Boulder zijn buitenactiviteiten niet alleen hobby’s. Ze definiëren zichzelf. Boulder verandert mensen. Niet-toegewijde joggers verhuizen naar Boulder en worden marathonlopers. Weekendwielrenners worden triatleten”, mannen dagboek schrijven.

De Nessie feliciteert deze stad in Colorado met de beste algehele longcapaciteit. “Je hoeft natuurlijk geen atleet te zijn om te profiteren van het feit dat de stad 1650 meter boven zeeniveau ligt. kan de longcapaciteit verbeteren – als je natuurlijk de tijd hebt genomen om je aan te passen – en je spieren beter en sterker te laten presteren.”

Woont u in een gezonde stad? Laat ons in de reacties weten hoe dit uw algehele welzijn beïnvloedt!

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

bronnen:

Opmerking: dit artikel is niet betaald of gesponsord. StudyFinds is niet gelieerd aan iemand die samenwerkt met een van de genoemde merken en ontvangt geen vergoeding voor zijn aanbevelingen. Dit artikel kan gelieerde links bevatten.