Hoofdcoach en algemeen directeur van de Moose Jaw Warriors van de Western Hockey League zijn buitenspel gezet, samen met vier grote junior hockeyspelers, na een onderzoek naar een niet bekendgemaakt incident buiten het ijs terwijl het team in Edmonton was.

De competitie kondigde vrijdag de conclusie aan van een onderzoek naar een overtreding van de teamregels en het beleid van de competitie, en de daaruit voortvloeiende straffen tegen de Warriors, waaronder een boete van $ 25.000.

De vier Moose Jaw-spelers, die eerder voor onbepaalde tijd waren geschorst terwijl het onderzoek aan de gang was, zijn nu geschorst voor de rest van het reguliere WHL-seizoen, aldus de competitie. in een persbericht.

De spelers – verdediger Marek Howell en aanvaller Lynden Lakovic, de 16- en 19-jarige verdediger Max Wanner en de 21-jarige doelman Connor Ungar – zullen persoonlijk gedrag moeten volgen en zich moeten houden aan de training om door de competitie te worden hersteld. .

Wanner was een draft pick van de Edmonton Oilers.

Warriors-hoofdcoach Mark O’Leary en algemeen directeur Jason Ripplinger werden ook voor vijf wedstrijden geschorst wegens “nalaten om het juiste toezicht en toezicht te bieden dat nodig is om een ​​veilige en positieve omgeving voor spelers te garanderen, vooral onderweg”, aldus de competitie. in het persbericht van vrijdag.

De competitie heeft weinig details over het incident vrijgegeven en zei alleen dat het “een incident buiten het ijs was tijdens een teamreis naar Edmonton” in februari.

De Warriors speelden op 2 februari tegen de Oil Kings in Edmonton. 3.

Na op de hoogte te zijn gebracht van het incident, voerde het beveiligingsnetwerk van de WHL – dat bestaat uit verbindingsofficieren die aan elke club zijn toegewezen – een voorlopig onderzoek uit en gaf vervolgens opdracht aan een onafhankelijke derde partij om het te onderzoeken, aldus het persbericht.

De politie van Edmonton en Moose Jaw werd ook op de hoogte gebracht, maar de politie van Edmonton zei dat het incident niet crimineel was, aldus de verklaring.

De WHL zei dat hoewel het gedrag van de spelers niet als crimineel werd beschouwd, het in strijd was met de team- en competitieregels die in zijn norm van gedrag beleid, dat richtlijnen omvat op vijf gebieden:

  • Raciale / denigrerende opmerkingen.
  • Misbruik, pesten, intimidatie en ontgroening.
  • Sociale media en netwerken.
  • Persoonlijk gedrag.
  • Diversiteit en inclusie.

Discipline voor overtredingen kan variëren, zoals uiteengezet in het beleid en de voorschriften van de competitie.

De bond zei vrijdag dat het geen verdere informatie over het incident zou geven “uit respect voor de privacy van alle betrokken partijen”.

A verklaring van de krijgers verklaarde dat het de sancties aanvaardt en de volledige verantwoordelijkheid op zich neemt voor schendingen van het beleid.

“Met de steun van de WHL zetten de Warriors zich volledig in om van dit incident te leren en zullen ze de nodige stappen ondernemen om de veiligheid in de toekomst te verbeteren”, zei hij.

James Gallo, de communicatiemanager van de Warriors, stuurde aanvullende vragen naar de Western Hockey League.

Edmonton Oil Kings-woordvoerder Andrew Peard zei ook dat de WHL mediavragen over het incident zou behandelen.

De WHL heeft niet meerdere verzoeken om commentaar geretourneerd.