Pheromosa staat ook wel bekend als UB-02 Beauty in games, dus daar heb je het.

Pheromosa is ook bekend als: UB-02 Schoonheid in games, dus hier is het.
Afbeelding:: Het Pokemon-bedrijf

Hier is een zakmonster dat je waarschijnlijk niet zou willen vangen. Wetenschappers zeggen dat ze het bestaan ​​hebben bevestigd van een voorheen onbekende soort kakkerlak gevonden in Singapore, een soort die ze later besloten te vernoemen naar een buitenaardse Pokemon die er meer op lijkt dan redelijk. De echte Pokemon heet: Nocticola-feromose.

Volgens lokale media: Straat tijd, de kakkerlak werd jaren eerder voor het eerst gevonden in het natuurreservaat Bukit Timah nabij het centrum van Singapore, toen insectenwetenschappers tussen 2016 en 2017 verschillende mannelijke exemplaren verzamelden. Deze exemplaren werden bewaard in het Lee Kong Chian Natural History Museum van de National University of Singapore. DNA-testen van de kakkerlak kwamen niet overeen met andere soorten die online zijn gedocumenteerd, wat suggereert dat het een nieuwe ontdekking had kunnen zijn, maar aan de buitenkant leek het op andere kakkerlakken.

Studieauteur Cristian Lucanas, een entomoloog bij het UPLB Museum of Natural History in de Filippijnen, kwam foto’s tegen van de kakkerlak op een referentiewebsite: van lokale dieren in het wild, gehost door het Lee Kong Chian Natural History Museum. Vervolgens nam hij contact op met Foo Maosheng, een wetenschappelijk medewerker van het museum, en bood aan om te helpen. Het latere werk van het paar – waaronder Lucanas die de kakkerlak ontleedde – lijkt te hebben aangetoond dat het anders is dan zijn ouders en een nieuwe soortnaam verdient. Hun onderzoek was: gepubliceerd: eind vorige maand in het Journal of Asia-Pacific Entomology.

De gelijknamige Pokémon: feromose verscheen voor het eerst in de spellen Pokémon Sun en Moon 7th Generation. Vreemd genoeg, terwijl er een hele groep Pokemon bekend staat als Bug-types die al sinds de allereerste generatie bestaan, is Pheromosa niet een van hen. Het is een “Ultra Beast” – extra-dimensionale Pokémon die deel uitmaken van het unieke concept van deze spellen. Afgezien van de goedkope eigenaardigheden, is het niet moeilijk te begrijpen waarom het paar besloot hun ontdekking naar de Pokemon te vernoemen.

“Er zijn enkele overeenkomsten tussen Pheromosa en de delicate kakkerlak die we hebben gevonden, zoals het hebben van een lange antenne, vleugels die een kap nabootsen en lange, dunne benen,” vertelde Maosheng aan de Strait Times. “Mijn medewerker en ik zijn Pokemon-fans, dus we dachten, waarom zouden we het niet vernoemen naar een Pokémon: geïnspireerd door een kakkerlak.”

N. feromosa is verre van het eerste echte dier dat naar een Pokémon is vernoemd, en insectenwetenschappers lijken zich er bijzonder toe aangetrokken te voelen. In 2021 een groep benoemd: een drietal kevers die zelden in Australië worden gezien na Articuno, Zapdos en Moltres – drie “legendarische” vogel-Pokémon die debuteerden in de vroege games. De bijen:, wespenen anderen niet-insecten dieren werden ook vernoemd naar Pokémon, meestal uit eerdere games waarvan meer mensen weten.

De kakkerlak zelf lijkt een behoorlijk opmerkelijke vondst. Het is de eerste nocticola Lokale soorten in Singapore zijn nooit gedocumenteerd, hoewel het volledige assortiment nog niet bekend is. Zoals de meeste kakkerlakken is het geen menselijke plaag, en de auteurs beschrijven het eigenlijk als een “delicate” soort. Kakkerlakken in het algemeen, inclusief degenen die in bosrijke gebieden leven, vormen een belangrijk onderdeel van het milieu, hoewel de reputatie van hun huisvretende broeders dit moeilijk te herkennen kan maken, merken de auteurs op.

“Kakkerlakken spelen een rol, maar vanwege hun negatieve connotaties en uiterlijk worden ze vaak over het hoofd gezien, zelfs bij insectenonderzoeken,” zei Maosheng.