De Noorse Health Care Inquiry Board (NHIB) heeft vastgesteld dat het bestaande patroon van sekseoverschrijdende behandeling van minderjarigen in het land niet op bewijs is gebaseerd en de praktijk ernstig zal beperken, volgens een rapport dat donderdag door het bureau is gepubliceerd.

ANSP aanbevolen dat puberteitblokkers, geslachtshormonen en operaties voor kinderen met geslachtsdysforie worden geclassificeerd als experimentele behandelingen en riep op tot de oprichting van een nationaal register om de kwaliteit van de zorg voor de behandeling van geslachtsdysforie bij te houden, volgens een Engelse vertaling van het rapport . De toename van het aantal adolescenten dat heteroseksuele medische behandeling zoekt, met name onder vrouwen, heeft geleid tot bezorgdheid bij de volksgezondheidsautoriteiten over het bevestigingsmodel, waarin medische professionals de transgenderidentificatie van patiënten accepteren en hen met minimale controle helpen bij de overgang naar het andere geslacht. (GERELATEERD: ‘Huiveringwekkend effect’: hier is hoe rechtszaken de kinderseksveranderingsindustrie ten val kunnen brengen)

Noorwegen is het laatste van een aantal westerse landen dat zijn steun voor medische behandeling van transgenders voor minderjarigen terugdraait na de explosieve groei van de industrie in de afgelopen 15 jaar. Finland, Zweden en het VK hebben stappen ondernomen om geslachtsveranderingen bij kinderen aan banden te leggen vanwege de groeiende bezorgdheid over de veiligheid en efficiëntie van procedures.

De kennisbasis, met name kennis uit onderzoek, voor gender bevestigende behandelingen (hormonaal en chirurgisch) is onvoldoende. Er is weinig bekend over de langetermijneffecten”, stelt het rapport.

De nieuwe aanbevelingen concentreren zich op de behoefte aan meer gegevens over de impact van transgender medische behandelingen voor adolescenten en roepen op tot het verzamelen van follow-upgegevens over patiënten. De huidige richtlijnen in Noorwegen zijn niet evidence-based en brengen de veiligheid van kinderen in gevaar door te veel ruimte te laten voor interpretatie door medische zorgverleners met betrekking tot behandelingsnormen, het vermogen van kinderen om in te stemmen met behandeling en het recht van ouders op informatie, aldus het rapport.

De aanbevelingen komen nadat families klaagden over veiligheid, gebrek aan ouderbetrokkenheid en gebrek aan follow-up voor minderjarige patiënten, wat leidde tot een overheidsonderzoek.

Het toedienen van puberteitblokkers, geslachtshormonen en operaties aan minderjarigen met genderdysforie is nog steeds legaal in het grootste deel van de Verenigde Staten, en maatregelen om procedures te beperken worden over het algemeen gesteund door Republikeinen en tegengewerkt door Democraten. Verschillende rode staten hebben de afgelopen maanden procedures verboden of sterk beperkt.

De NHIB heeft niet gereageerd op het verzoek om commentaar van de Daily Caller News Foundation.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Als u vragen heeft over onze richtlijnen of onze samenwerking met ons, neem dan contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.