NEW YORK – Een voormalig congreslid van Indiana en veteraan uit de Perzische Golfoorlog is vrijdag na een juryrechtspraak van twee weken schuldig bevonden aan beschuldigingen van handel met voorkennis.

Het vonnis tegen Steve Buyer, een Republikeinse advocaat die van 1993 tot 2011 in het Congres zat, kwam nadat een jury bewijs had gehoord over aandelenaankopen die hij deed nadat hij adviseur en lobbyist was geworden.

Buyer was ooit voorzitter van de House Veterans Affairs Committee en diende enige tijd als officier van justitie tijdens het afzettingsproces van voormalig president Bill Clinton in 1998.

De jury sprak schuldige vonnissen uit over vier beschuldigingen van effectenfraude. Rechter Richard M. Berman veroordeeld op 11 juli.

Aanklagers vertelden het proces dat de koper informatie van klanten had overgenomen en deze gebruikte om illegale aandelenhandel te doen.

Zijn advocaten voerden echter aan dat hij een beursliefhebber was die onderzoek deed dat leidde tot legale en winstgevende transacties. Ze zeiden dat het toeval was dat zijn klanten twee bedrijven kochten waarin hij had geïnvesteerd.

Autoriteiten zeiden dat de koper meer dan $ 320.000 illegaal verdiende voor zichzelf, zijn familieleden en een vrouw met wie hij een affaire had.

De 64-jarige Buyer was reservist van het leger met een solopraktijk in Monticello, Indiana, toen hij werd opgeroepen voor actieve dienst tijdens de Golfoorlog van 1990-1991. Hij was juridisch adviseur in een krijgsgevangenenkamp.

Toen hij naar huis terugkeerde, stelde hij zich kandidaat voor het Congres en verdreef Democraat Jim Jontz in 1992 voor drie termijnen.

Terwijl hij in Washington was, hielp Buyer de aandacht te vestigen op aan de Golfoorlog gerelateerde ziekten en werkte hij aan andere kwesties die verband hielden met het leger, veteranen, geneesmiddelen op recept en tabak.

Copyright © 2023 The Washington Times, LLC.