De aantrekkingskracht van de vinylplaat is mogelijk teruggekomen tijdens het hoogtepunt van de covid-19-pandemie, toen livemuziek werd stopgezet.

De aantrekkingskracht van de vinylplaat is mogelijk teruggekomen tijdens het hoogtepunt van de covid-19-pandemie, toen livemuziek werd stopgezet.
Afbeelding:: Spencer Platt (Getty-afbeeldingen:)

Voorbij zijn de dagen van glinsterende plastic cd’s en grote dozen, het verleden maakt een comeback in omgekeerde richting. De Recording Industry Association of America (RIAA) onthulde in zijn jaarverslag dat de vinylverkoop voor het eerst sinds 1987 de cd-verkoop overtrof.

Verkoop van fysieke muziekformaten, zoals vinyl, cd’sen cassettes, zagen een stijging van 4% tussen 2021 en 2022, maar vorig jaar was vinyl goed voor $ 1,2 miljard van de $ 1,7 miljard aan fysieke mediaverkoop volgens de rapport:. In fysieke eenheden verkopen schijven meer dan cd’s 41,3 miljoen tot 33,4 miljoen, volgens de RIAA, is dit het zestiende achtereenvolgende jaar van vinylgroei. De verkoop van cd’s daalde tussen 2021 en 2022 zelfs met 18% van $ 585 miljoen naar $ 482 miljoen, maar het rapport suggereert dat de verkoop in 2021 weer opleefde nadat in 2020 een groot deel van de productie en verkoop van cd’s was weggenomen.

Dus vinyl is officieel booming, en het zou iets te maken kunnen hebben met de pandemie. De hoogte: van de covid-19-pandemie heeft ertoe geleid dat concertzalen om gezondheidsredenen moesten sluiten en dat artiesten en hun labels hun strategieën voor het uitbrengen van muziek hebben heroverwogen. vinyl: kan een bijzondere ervaring hebben geboden zonder dat consumenten hun huis uit hoeven, en het was een onbenutte inkomstenstroom voor artiesten en labels.

Hoe vinyl digitaal domineert met Billboard’s Lyndsey Havens | Technologie:

“Ik denk dat het iets was dat de labels zagen als ‘we kunnen dit doen om inkomsten te genereren’. [during the pandemic],’”Lyndsey Havens, een hoofdredacteur van Billboard, vertelde Gizmodo in een interview in februari. “Daarom zie je veel live-albums die voor het eerst opnieuw op vinyl zijn uitgebracht of op vinyl zijn geperst. Het is gewoon een heel goede manier om wat extra inkomsten te genereren en ik denk dat de fans daar goed op hebben gereageerd en nu eisen ze het van hun favoriete artiesten.”

Hoewel vinyl een titan is van de fysieke muziekindustrie, is streaming nog steeds koning in het algemeen. In het RIAA-rapport staat dat fysieke media in 2022 slechts goed waren voor 11% van de muziekinkomsten, streamingdiensten voor 84%. Die 84% komt overeen met ongeveer $ 13,3 miljard aan verkopen uit: streamingdiensten als Spotify en Apple Musicmaar RIAA vermeldt ook bronnen zoals sociale mediaplatforms, digitale radio en zelfs fitness-apps.