Inhoud van het artikel

Brad Moran weet dat elk playoff-seizoen een nieuwe start betekent voor zijn steeds evoluerende Alberta Junior Hockey League-programma.

Advertentie 2

Inhoud van het artikel

Het maakt niet uit wat er is gebeurd tijdens het reguliere seizoen 2022/23 – of de voorgaande vier onder zijn hoede – al hebben ze allemaal verbeteringen aangebracht in een poging om een ​​positieve toekomst te creëren voor zijn Calgary Canucks.

Inhoud van het artikel

Het is hier en nu dat de hoofdtrainer zijn club wil omarmen.

“We zijn optimistisch”, zei Moran over het ‘postseason’ dat zijn juniorenteam de komende twee weken te wachten staat. “Ik denk dat je de energie kunt zien elke keer dat de play-offs eraan komen. Het is een nieuw jaar, dus ik heb het gevoel dat er veel optimisme is.”

Inhoud van het artikel

Dus het is met die houding dat Moran en de Canucks de AJHL-play-offs ingaan, die vrijdagavond beginnen tegen gastheer Blackfalds Bulldogs in Eagle Builders Center (19.00 uur). Ondanks een regulier seizoen van 60 wedstrijden worstelen de Canucks nog steeds om overwinningen te behalen – op 19 -32-6-3 — als zevende eindigend in het klassement van de South Division. Het is het vierde seizoen op rij – het COVID-verkorte schema voor 2020-21 niet meegerekend – ze zijn op de zevende plaats geëindigd.

Advertentie 3

Inhoud van het artikel

“Ik denk dat we veel verbeterd zijn ten opzichte van vorig jaar”, vervolgde Moran. “Helaas zijn we niet gestegen in het klassement. Maar ik denk dat we de Calgary Flames (van de NHL) kunnen weerspiegelen in ons aantal verloren doelpunten. , dus er is veel optimisme.

“We hebben in de tweede helft een paar stukken toegevoegd – als keeper en in de aanval – die deze wedstrijden hopelijk in een doelpunt kunnen veranderen. En tegelijkertijd is er de overtuiging dat we een heel moeilijk team kunnen zijn om tegen te spelen.” .”

Ze zullen het opnemen tegen de Bulldogs, die het totaal aan overwinningen van de Canucks verdubbelden naar 39-18-1-2 om op te klimmen naar de tweede plaats in de South Division.

Veel van die positiviteit komt van een hete sprint naar de finish, aangezien de Bulldogs hun laatste acht wedstrijden hebben gewonnen in een sprankelende 9-1 run.

Inhoud van het artikel

Advertentie 4

Inhoud van het artikel

De enige AJHL-teams die de laatste tijd een betere run hebben gemaakt, zijn de twee divisieleiders na de reguliere competitie. De Brooks Bandits hebben 12 opeenvolgende overwinningen behaald voor een ongelooflijk record van 53-5-1-1 en de hoogste ranking in de Canadian Junior Hockey League.The Saints staan ​​op de vijfde plaats op nationaal niveau.

De Bandits, die een bye in de eerste ronde kregen, zouden een tegenstander in de tweede ronde zijn voor de Canucks.

Maar eerst is eerst… de thuisploeg moet het doen met de Bulldogs.

“Ze zijn beledigd”, zei Moran over een Blackfalds-team dat de Canucks ook tegenkomen in Game 2 op zaterdagavond (18.00 uur) voordat ze terugkeren naar het ijs in het Max Bell Center voor Games 3 en 4 dinsdag (19.00 uur). ) en woensdag (19.00 uur). “De Bulldogs hebben de afgelopen 20 wedstrijden behoorlijk goed gespeeld en ze scoren naar believen. Ze hebben de topscorer van de competitie en ze hebben misschien wel een van de frontlinies in aanvallend opzicht, dus we moeten ons er goed van bewust zijn.” “Die jongens. Als we die aanval afremmen, vooral in de spits, en een tegenaanval kunnen doen, denk ik dat dat ons in de kaart speelt. Maar, zoals bij de meeste teamsporten, moet je natuurlijk de juiste aanvallende teams forceren. om defensief te spelen, dus hoe langer we de puck hebben, hoe beter we af zijn.

Advertentie 5

Inhoud van het artikel

Tyler Meerman is de sluipschutter van de Bulldogs, met 42 goals in slechts 54 wedstrijden, en mede-20-jarige Brett Meerman, met 64 assists, heeft 94 punten voor de tweede plaats in de competitie. 75 punten voor de ploeg van Blackfalds.

Met al die overtreding in gedachten, zal de sleutelman voor de Canucks doelman Max Prazma zijn, ook 20.

Prazma is een lichtpuntje geweest voor de jongens van Max Bell met een record van 8-5-2-1 sinds ze in Calgary aankwamen van de Sherwood Park Crusaders. De toezegging van de St. Thomas University heeft een .899 reddingspercentage en een gemiddelde van 3,65 doelpunten tegen de Canucks.

“Ik denk dat de keeper altijd de sleutel is in de play-offs,” zei Moran. “Als hij speelt, zal hij het moeilijk maken en ons een kans geven om te winnen.

Reclame 6

Inhoud van het artikel

“En aan de aanvallende kant hebben we jongens, we hebben 20-jarigen die carrièrejaren hebben gehad.”

Het zijn Justin Barker, wiens 29 goals, 35 assists en 64 punten allemaal teamhoogtepunten zijn, en Cale Sanders, die de volgende is bij de club met 26 goals en 54 punten.

Dan is er nog Bowden Singleton, een vierdejaars AJHL-speler die vlak voor Kerstmis bij de Canucks kwam en met negen doelpunten en 26 punten in slechts 22 wedstrijden een spelbreker is voor Morans ploeg.

“Ze moeten doorgaan met wat ze deden in het reguliere seizoen”, voegde Moran toe over zijn sterspelers. “En we denken dat we vier uitgebalanceerde lijnen hebben waarvan we denken dat ze die kunnen bereiken en misschien die diepte kunnen creëren, zodat we een lange reeks kunnen blijven pushen.

“Ik heb hier als coach geen reeks gewonnen, dus het is al vijf jaar geleden. We moeten heel gedetailleerd zijn, heel opportunistisch. Ik denk dat we de spelers hebben die ze kunnen slagen als we allemaal de juiste dingen doen. Dat moeten we zijn 20-jarige jongens met dezelfde mentaliteit waarmee we ons beste spel kunnen spelen.

Reclame 7

Inhoud van het artikel

LOSSE RONDEN

De Okotoks Oilers bereiden zich voor om het op te nemen tegen de Camrose Kodiaks in hun best-of-seven series in de eerste ronde, die vrijdag beginnen in de Okotoks Centennial Arena (19.00 uur). nadat de geplaatste Oilers eindigden met een record van 34-23-1-2 en de Kodiaks een playoff-ligplaats veroverden met een score van 27-30-2-1. Game 2 van de ronde vindt zaterdag plaats in Okotoks Centennial Arena (19.00 uur) -2)… In de North Division zijn de matchups: Whitecourt Wolverines No. 2 (36-19-3-2) v. Nr. 7 Grande Prairie Storm (19-33-5-3), Nr. 3 Bonnyville Pontiacs (36-21-2-1) v. de nr. 6 Lloydminster Bobcats (23-34-1-2) en de nr. 4 kruisvaarders (33-20-3-4) tegen de nr. 5 Fort McMurray Oil Barons (24-26-6-4).

Reclame 8

Inhoud van het artikel

tsaelhof@postmedia.com

PLAY-OFFS (Best of 7 South Division Kwartfinales)

Buldoggen versus Canucks

Vrijdag: @ Blackfalds, 19.00 uur

Zaterdag: @ Blackfalds, 18.00 uur

Dinsdag: @ Max Bell Center, 19.00 uur

Woensdag: @ Max Bell Center, 19.00 uur

*Vrijdag: @ Blackfalds, 19.00 uur

*Zondag: @ Max Bell Center, 14.00 uur

*Dinsdag: @ Blackfalds, 19.00 uur

Oilers tegen Kodiaks

Vrijdag: @ Okotoks Centennial Arena, 19.00 uur

Zaterdag: @ Okotoks Centennial Arena, 19.00 uur

Dinsdag: @ Camrose, 19.00 uur

Woensdag: @ Camrose, 19.00 uur

*Vrijdag: @ Okotoks Centennial Arena, 19.00 uur

*Zondag: @ Camrose, 18.00 uur

*Dinsdag: @ Okotoks Centennial Arena, 19.00 uur

* – indien nodig

opmerkingen

Postmedia zet zich in voor een levendig maar beschaafd discussieforum en moedigt alle lezers aan om hun mening over onze artikelen te delen. Het kan tot een uur duren voordat reacties zijn gemodereerd voordat ze op de site verschijnen. We vragen u om uw opmerkingen relevant en respectvol te houden. We hebben e-mailmeldingen ingeschakeld – u ontvangt nu een e-mail als u een antwoord op uw opmerking ontvangt, als er een update is voor een reactiethread die u volgt of als een gebruiker uw opmerkingen volgt. om uw e-mailinstellingen aan te passen.

Doe mee aan het gesprek

Advertentie 1