Conor Benn tegen Manny Pacquiao

Er zijn gesprekken gevoerd om de strijd deze zomer te laten plaatsvinden (Foto: Getty)

In zijn laatste column legt voormalig Olympiër en zwaargewicht mededinger Frazer Clarke uit waarom Conor Benn vs. Manny Pacquiao het helemaal bij het verkeerde eind zou kunnen hebben voor beide vechters.

Benn vs. Pacquiao zou een zware wacht worden

Conor Benn lijkt dichter bij een comeback te komen en het zou bokslegende Manny Pacquiao kunnen zijn die deze zomer met hem de ring in gaat.

Natuurlijk is het een gevecht met veel publiciteit, daar bestaat geen twijfel over. Maar het is om verschillende redenen erg gevaarlijk. Conor bevindt zich in een positie waarin hij zichzelf moet herbouwen en deze naam Pacquiao trekt aandacht van over de hele wereld. Het spreekt voor zich dat Conor sterk terug moet komen.

Voor mijn geld, zelfs als Manny nog steeds half zo goed is als voorheen, zal hij Conor verslaan. Maar dat is slechts één kant van de medaille. Manny is 44 en is al twee jaar met pensioen. In zijn laatste gevecht tegen Yordenis Ugas werd hij goed verslagen en het was duidelijk dat het tijd was om te stoppen. Als het inderdaad goed zou gaan en verslagen zou worden, zou het een heel trieste en moeilijke wacht worden.

Het is geen gebrek aan respect voor Conor, maar verliezen van iemand die nog relatief nieuw is in supergevechten op hoog niveau, zou moeilijk te zien zijn.

Ik herinner me dat ik Marco Antonio Barrera zag verliezen van Amir Khan in 2009. Het was duidelijk dat Khan zou komen en we vonden het geweldig, maar tegelijkertijd was het zo triest om te zien, omdat Barrera zo’n legende was. We hebben dit al ontelbare keren eerder zien gebeuren, de vechters komen terug, ze zijn niet hetzelfde en het is echt een pijnlijke ervaring voor iedereen.

Manny Pacquiao

Pacquiao leed in augustus 2021 een unaniem besluitverlies tegen Ugas (Foto: Getty)

Ik zou het vreselijk vinden om de grote man dat pad te zien inslaan, ik zou het vreselijk vinden om hem terug te zien komen en misschien die ongelooflijke reputatie aantasten omdat hij de beste vechter ter wereld was.

Niet het gevecht dat Benn nodig heeft

Mijn andere zorg zou zijn dat het de vraag zou oproepen of dit een echt gevecht is. Het interesseert me niet echt als ik eerlijk ben. Op 44-jarige leeftijd en al gestopt met de sport, zou ik veel liever zien dat Manny een open training heeft dan een echt gevecht.

Dit zou gemakkelijk in de categorie kunnen vallen dat het een beetje een uiteenzetting is, een grapgevecht. Als Conor wereldkampioen wil worden, moet hij vechten tegen mensen die echt actief zijn en rond dat niveau zitten en ambitie hebben zoals hij. Je kunt zien dat het zijn carrière niet ten goede komt.

Vechten tegen iemand die na twee jaar terugkomt op 44-jarige leeftijd is heel anders. Als hij een prospect was en vocht tegen iemand die ouder was, iets meer ervaren, dan zou je kunnen zeggen dat hij dat nodig heeft, goed om de rondes te maken.

Benn wil deze zomer sterk terugkomen (Foto: Getty)

Maar het niveau waarop Conor zich bevindt, doet dat iets voor hem? De andere kant van de medaille is nog erger. Zelfs als Manny 50% van zijn krachten heeft, verslaat hij hem en dat zou een verwoestende tegenslag zijn.

Maar het zou moeilijk zijn om naar Manny te kijken als hij weg is. Met zoveel bokslegendes worden ze zeer gerespecteerd. Pacquiao is geliefd. Zelfs in het VK gaf hij ons voor veel vechtfans enkele van de beste nachten ooit.

Ik zou het vreselijk vinden als iemand die niet over die kwalificaties beschikt, iemand zou verslaan die me zoveel herinneringen heeft gegeven. En dat is helemaal geen gebrek aan respect voor Conor. Het zou vergelijkbaar zijn met Khan versus Barrera. Ricky Hatton maakte zijn comeback in 2012 en verloor in Manchester van Vyacheslav Senchenko. Het was hartverscheurend om te zien. We hebben het hier over de helden van mensen.

Niemand kan ‘Pac Man’ tegenhouden als hij terug wil komen

Maar zoals de wereld nu is gegaan met geld in de sport, is de aantrekkingskracht bijna te groot. Ik weet zeker dat Manny geen paar pond te kort komt, maar als je het opsplitst, is er voor deze mannen geen andere manier om dat soort geld te verdienen dan in een gevecht.

De aantrekkingskracht van die eenmalige betaling om iets te doen wat je van nature doet, moet heel moeilijk te weerstaan ​​zijn en daar kan ik me helemaal in vinden. In het boksen ben je je eigen baas en aan het eind van de dag is het aan jou.

Als je zegt dat je klaar bent om te vechten, wie anders zal dan zeggen dat je dat niet kunt of mag? Het is echt een moeilijke plek om te wonen.

Pacquiao blijft een van de meest geliefde vechters van het boksen (Foto: Getty)

Benns reputatie zit nog steeds in grote problemen

Conor blijft in een zeer moeilijke situatie. Hij heeft dit gewoon nodig om weg te komen. Als je er eenmaal door bent aangetast en zo prominent aanwezig bent, is het moeilijk om het label van je af te schudden.

De vorm waarin Conor verkeerde voor het gevecht tegen Chris Eubank Jr. was behoorlijk fenomenaal. Veel strijders konden terugkeren toen de zaken voor hen in kaart waren gebracht. Je hebt een of twee goede optredens en helaas wordt alles vergeten.

Ik denk met Conor, met het profiel dat hij heeft en gezien wie zijn oude man is, denk ik dat hij meer stok heeft dan de andere jager.

Uiteindelijk heb ik geen tijd om vals te spelen, maar of hij nu gelijk heeft of niet, ik wens hem geen kwaad. Als hij schuldig wordt bevonden, moet hij in sportieve zin worden gestraft.

Maar neem Conors naam weg en wat er om hem heen gebeurt, hij is een 26-jarige man met een jong gezin. Sommige dingen die over hem op sociale media worden gezegd, zijn walgelijk. Er is geen plaats voor hem in de wereld, of hij het nu goed of slecht deed in het boksen.

MEER: Eddie Hearn: Conor Benn wil de British Boxing Board of Control aanklagen en nooit meer met ze praten

MEER: Canelo Alvarez vs. John Ryder zal volgende week worden aangekondigd met Eddie Hearn in de hoop het Edgar Berlanga-gevecht op te zetten in 2024

Kijk voor meer van dit soort verhalen op onze sportpagina.

Volg Metro Sport voor het laatste nieuws over
Facebook, Twitter En instagram.