De Québécois Daniel Brière is verre van de belangrijkste voormalige speler die directeur-generaal van de National Hockey League (LNH) wordt en zal andere plaatsen vinden, ook al zal hij zijn functie op interim-basis bezetten, de homologen qu’il côtoyés sur la patinoire.

• Ofwel: Daniel Brière benoemd tot directeur algemeen interimaire des Flyers

Degene die de kleuren van sommige teams droeg, waaronder de Montreal Canadiens, schaatste tijdens zijn carrière van 973 reguliere seizoenswedstrijden met de elite van zijn sport van 1997-1998 tot 2014-2015. Voici des DG œuvrant dans the Circuit Bettman au même moment que l’ex-attaquant nommé par les Flyers of Philadelphie, vendredi.

Rob Blakke

Het boegbeeld van de verdediging van de Los Angeles Kings, Rob Blake speelde 1.270 reguliere seizoenswedstrijden en won de Stanley Cup met de Colorado Avalanche in het voorjaar van 2001. Als lid van de Temple of Fame won hij ook de medaille. d’or avec Canada aux Jeux olympiques de 2002. Comme DG, l’ex-numéro 4 s’est retrouvé aux commandes de l’unifolié au Championnat du monde 2014, mais le pays a été écarté du podium. Il est devenu le DG des Kings in 2017.

Bill Guerin

Directeur-generaal van Wild van Minnesota op 21 augustus 2019, Amerika heeft in 52 zijn carrière in 2010 afgesloten met een totaal van 429 doelpunten en 1263 doelpunten. Double vainqueur de la coupe Stanley, Bill Guerin was een volwaardige klasse comme adjoint au DG des Penguins de Pittsburgh, hulpzoon supérieur immédiate Jim Rutherford tot permettre au club d’obtenir deux championnats in 2016 en 2017.

Steve Yzerman

Na bij de Lightning of Tampa Bay te hebben gewerkt voordat hij dezelfde functies op zich nam bij de Red Wings of Detroit, het team waarvoor hij zijn hele carrière als speler tot 2006 heeft betwist, heeft Steve Yzerman succes op de ijsbaan en aussi à la richting. Hij deed binnen Hockey Canada enkele jaren ervaring op in het trainen van teams in afwachting van grote wedstrijden. Il een accédé au siège van DG des “Bolts” in 2010, menant-civers een deelname aan de finale van 2015; cette année-là, il a reçu le titre de DG par excellence. De voormalige aanvaller keerde in april 2019 terug bij de Wings, terwijl Julien BriseBois hem verving in Tampa.

Don Sweeny

De carrière op het ijs van de Boston Bruins DG eindigde in 2004 met 63 wedstrijden in het Dallas Stars-tenue. Er zijn zoveel beledigingen op het leven als de kleuren van Oursons. De ex-verdediger is de architect van een van de beste formaties in de geschiedenis van de NHL, het seizoen 2022-2023 van de Bruins in de hoop de grens van 62 overwinningen en 132 punten op het circuit te overtreffen. Hij leidt de operaties in Boston sinds 2015, après avoir pris la place de Peter Chiarelli.

Chris Drury

Als je in de LNH zit, zal de werkelijke DG van de Rangers van New York een van de joueurs meer proliqués autour du filet ongunstig maken. Et Brière is op een plaats voor een land, auto is een Amerikaan chez les Sabres de Buffalo. In 2005-2006 en 2006-2007 scoorden de twee mannen in totaal 124 doelpunten, waarvan 67 voor Chris Drury. In de epoque, ils agissaient d’ailleurs comme cocapitaines. Na het voltooien van zijn spelerscarrière van vier jaar bij de Blueshirts, kreeg de winnaar van de Calder-trofee in 1998-1999 in 2015 de functie van directeur ontwikkeling van de Rangers-spelers.

Mike Grier

Voici un autre partenaire d’armes de Brière. De ex-vlieger die op zoek is naar zijn talentenoffensieven, heeft een mooie carrière in 1060-wedstrijden in de NHL. Twee campagnes achter de rug van Québécois met les Sabres, tussenstops door de uitsluiting van 2004-2005. Mike Grier speelde vervolgens bij de Sharks of San Jose, zijn huidige werkgever, voordat hij zijn hockeycarrière in Buffalo voor twee seizoenen afsloot, van 2009 tot 2011, dit keer zonder Brière. Hij heeft een rol als adviseur van de ijshockeyactiviteiten van de Rangers in 2021, op 5 juli 2022, de premier Noir van de geschiedenis van de NHL heeft een DG-medewerker gekregen.

-Autres noms: Ron Francis (Kraken de Seattle), Pat Verbeek (Ducks d’Anaheim), Kevyn Adams (Sabres de Buffalo), Tom Fitzgerald (Devils du New Jersey)