Het verlaten van de Champions League vorig seizoen betekent dat Spurs een 15e seizoen zonder trofee zal genieten, en Kane’s carrièretrofee die hij daarna opliep, wordt ook verlengd omdat hij nog steeds op zoek is naar zijn eerste zilverwerk.

Het contract van Kane loopt deze zomer over een jaar af en de speler heeft geen haast met het tekenen van een verlenging, wat suggereert dat hij eindelijk zou kunnen besluiten om te vertrekken.

“Als ik hem was, zou ik gaan”, zei Henry tegen CBS Sports. “Het is aan hem om te kiezen waarheen, maar ik zou gaan, hij moet weten waar hij heen wil. Zo’n speler, een speler van zijn kaliber, moet niet alleen praten over zijn doelen aan het einde van zijn carrière. Als Ik was hem, ik kon ‘s nachts niet slapen als ik alleen maar over mijn doelen kon praten.

“Kijk, het is een enorme prestatie en ik heb enorm veel respect voor hem – ik denk dat hij uitzonderlijk is. Maar als dat het enige is dat je aan het einde van je carrière op tafel kunt leggen, dan is dat moeilijk voor mij.”

Nu Kane op jacht is naar het doelpuntenrecord aller tijden in de Premier League, dat eerder dit seizoen de topscorer van Tottenham werd, wordt Manchester United aangeprezen als zijn meest waarschijnlijke bestemming.

“De grote vraag gaat nu over Harry Kane, voegde Jamie Carragher eraan toe. Als hij deze zomer niet vertrekt, blijft hij de rest van zijn carrière bij Tottenham. Ik denk dat het nu of nooit voor hem is.”

“Tottenham zal er altijd zijn als het gaat om kwalificatie voor de Champions League, maar zullen ze trofeeën winnen? Nee. Ze hebben nog nooit in hun leven een trofee gewonnen.”

Het contract van Harry Kane loopt aan het einde van het seizoen af

/ Reuters

“Als je me vraagt ​​of hij moet vertrekken om naar een team te gaan om een ​​nationale beker te winnen of bij Tottenham te blijven, dan denk ik dat ik zou blijven. Maar hij is een man die elk jaar ver zou moeten komen in de Champions League, hij is zo goed.”

“Waar gaat hij heen? Dat is de grote vraag. Er zijn op dit moment niet zoveel clubs voor hem. Wat betreft wat er bij Tottenham is gebeurd, denk ik dat het behoorlijk negatief is.”

“Ik denk dat de enige plek waar hij realistisch gezien naartoe kan gaan, Manchester United is. Ik wil hem daar om voor de hand liggende redenen niet zien, maar Man City heeft [Erling] Haaland, Liverpool hebben [Darwin] Nunez, hij kan niet naar Arsenal of Chelsea.

“Hij zou naar het buitenland kunnen gaan, maar hij wil dat doelpunt in de Premier League. Hij wordt topscorer als hij in de Premier League blijft en dat is best een bijzondere prestatie. Dus als hij in Engeland blijft, het enige grote team.” hij kan naar Man United gaan. Maar gaan ze 100 miljoen pond uitgeven aan een man die bijna 30 is?”