De Russen en Wit-Russen kunnen volgens berichten in juli deelnemen aan het Wimbledon-toernooi L’Équipe, verkoop. Les joueurs des deux nationations avaient été bannis du prestigieuze tournoi anglais l’an dernier, ainsi que de toutes les épreuves de tennis qui se déroulaient en sol britannique, en reponse à l’invasie van l’Oekraïne par leurs deux pays.

Ofwel: Een Canadese première in Indian Wells

Hun aanwezigheid zal de komende weken worden bevestigd, volgens de informatie van de quotidien sportif français. Dit is de druk die werd uitgeoefend door de ATP en de WTA die de Lawn Tennis Association, het equivalent van Tennis Canada in Grande-Bretagne, zou hebben doen afstaan.

Vorig seizoen weigerden zowel de ATP als de WTA, als vergelding voor het schorsen van de Russen en Wit-Russen, punten toe te kennen aan spelers die deelnamen aan de derde ronde van de Grand Slam-campagne.

Comme c’est le cas dans les trois autres tournois majeurs, les athlètes des deux pays joueront sous drapeau neutre. Het is een van de vele demonstraties van de Russische en de Biélorussie-politiek.