Tennessee House Speaker Cameron Sexton en Lt. Overheid Randy McNally sprak de gouverneur toe. Bill Lee’s State of the State-adres. maandag febr. 06, 2023, in Nashville, Tenn.

Blaise Gainey/WPLN


onderschrift verbergen

onderschrift wisselen

Blaise Gainey/WPLN


Tennessee House Speaker Cameron Sexton en Lt. Overheid Randy McNally sprak de gouverneur toe. Bill Lee’s State of the State-adres. maandag febr. 06, 2023, in Nashville, Tenn.

Blaise Gainey/WPLN

NASHVILLE, Tenn. – Republikeinse luitenant Overheid Randy McNally heeft bevestigd dat hij “al een tijdje” foto’s op sociale media leuk vindt en becommentarieert van een openlijk homoseksuele man uit Tennessee die vaak bijna naakt poseert.

McNally, die ook lid is van de senaat en de leider is, liet talloze reacties achter op de Instagram-foto’s van Franklin McClur met zinnen als “love it!” en hart- en vlamemoji’s. Een opmerking luidde: “Finn, je kunt een regenachtige dag veranderen in regenbogen en zonneschijn.”

In een donderdagavond interview met Kanaal 5 Nieuws in NashvilleMcNally verontschuldigde zich en zei: “Het spijt me echt heel erg als ik mijn familie in verlegenheid heb gebracht, mijn vrienden in verlegenheid heb gebracht, een van de leden van de wetgevende macht in verlegenheid heb gebracht met de berichten.”

McNally, lid van de Wetgevende Vergadering sinds 1978, werd later geroepen jaren om wetsvoorstellen te steunen die de rechten van LGBTQ-mensen in de staat beperken.

Donderdag werd de 79-jarige ondervraagd door verslaggevers in het Capitool vanwege zijn activiteiten op sociale media. Hij bevestigde zijn acties en verdedigde ze door te zeggen: “Ik ben niet anti-homo”.

McNally heeft zich in het verleden uitgesproken tegen het homohuwelijk en zei donderdag dat hij er nog steeds “een beetje” zo over dacht: “Maar ik heb nog steeds [gay] vrienden die getrouwd zijn. Hij wees er ook op dat er een tijd was dat hij zich uitsprak tegen wetgeving die koppels van hetzelfde geslacht zou hebben verhinderd om te adopteren.

In reactie op de opmerkingen van McNally sprak McClur met de website Tennessee Holler en zei dat hij het hypocriet vindt dat de luitenant-gouverneur dol zou zijn op zijn posities, maar wetsvoorstellen steunt die de LGBTQ-gemeenschap schaden.

Sommigen vonden zijn excuses op Nieuwszender 5 verwarrend nadat McNally donderdag zijn berichten bevestigde en bij de pers bleef. Bovendien zei zijn perssecretaris in een verklaring dat de luitenant-gouverneur “geniet van de interactie met kiezers en inwoners van Tennessee van alle religies, achtergronden en oriëntaties op sociale media. Hij is niet van plan te stoppen”.

McNally’s stemgedrag

Dit jaar herstelde de luitenant-gouverneur van een hartaanval toen de senaat stemde om rekeningen aan te nemen afschaffing van genderbevestigende zorg voor transgenders onder de 18 jaar en het verbieden van dragshows op openbare plaatsen waar kinderen ze kunnen zien. (Deze wet is de eerste in zijn soort in het land en kan leiden tot gevangenisstraf.)

Hoewel hij tijdens zijn afwezigheid niet voor de rekeningen heeft gestemd, McNally gezegd hij vindt dat de operatie voor “geslachtsverandering” moet worden uitgesteld tot de volwassenheid, zelfs als de ouders daarmee instemmen.

Twee jaar op rij, McNally gestemd om sportdeelname te beperken op basis van het bij de geboorte toegewezen geslacht. Hij stemde voor een ander wetsvoorstel dat individuen toestaat weigeren badkamers te delen en kleedkamers met transgenders.

Hoewel hij een luitenant-gouverneur is, is McNally misschien een relatief onbekende naam, zelfs in Tennessee. In plaats van gekozen te worden door de kiezers, wordt hij gekozen gekozen door de wetgevende macht als gezaghebber. Maar als Gouverneur. Bill Lee om de een of andere reden niet in staat was zijn ambt te bekleden, zou McNally het gouverneurschap op zich nemen.

Acacia schildknapenredacteur van het Statenteam van NPR, heeft bijgedragen aan dit verhaal.