Opmerking

Tennessee Govt. Lt. Randy McNally (rechts) gaf donderdag toe dat hij regelmatig commentaar had gegeven op pittige, shirtloze foto’s van een man op Instagram, wat terugslag veroorzaakte van critici en LGBTQ-advocaten in een tijd dat de staat nr. 1. Twee gekozen functionarissen steunden wetsvoorstellen die gericht waren op de LGBTQ-gemeenschap.

McNally, 79, liet herhaaldelijk steunbetuigingen en emoji’s achter, waarvan sommige ongetwijfeld flirterig waren, op provocerende, halfnaakte foto’s die werden gepost door Franklin McClure, 20, die op Instagram door Franklin Superstar wordt genoemd, volgens de Tennessee Holler. De outlet, die zichzelf omschrijft als “een vooruitstrevende, door het publiek ondersteunde nieuwssite”, meldde het verhaal woensdag.

Screenshots van McClure’s Instagram-berichten laten zien dat McNally een hart en vuur-emoji achterlaat van het geverifieerde Instagram-account van de wetgever als reactie op een close-upfoto van de rug van de man waarop hij alleen in zijn ondergoed lijkt te zien. Hij sprak McClure ook aan met zijn bijnaam: “Finn, je kunt een regenachtige dag veranderen in regenbogen en zonneschijn!” In een andere post waar McClure buiten in zijn ondergoed aan het dansen was, antwoordde de luitenant-gouverneur: “Ik vind het geweldig”, samen met meer hartemoji’s. Soortgelijke opmerkingen werden achtergelaten door de Republikein op een aparte foto waarop McClure te zien is met zijn korte broek iets naar beneden: “Geweldige look Finn.”

Critici beschuldigden McNally deze week van hypocrisie na de gouverneur van Tennessee. Bill Lee (R) heeft onlangs wetsvoorstellen ondertekend die transgenderkinderen verbieden om genderbevestigende zorg te krijgen en die dragshows verbieden in de meeste openbare ruimtes. De maatregelen behoren tot meer dan twee dozijn wetsvoorstellen die door Republikeinse wetgevers in de staat zijn voorgesteld en gericht zijn op LGBTQ-mensen en -cultuur.

Nieuwe staatswetten beperken transgendergezondheidszorg – voor volwassenen

Noch McNally noch McClure reageerden vrijdagochtend onmiddellijk op verzoeken om commentaar. McNally verontschuldigde zich donderdag in een interview met Nashville WTVFmaar hij stond erop dat zijn bedoelingen achter de Instagram-opmerkingen verkeerd zijn begrepen.

“Het spijt me echt heel erg als ik mijn familie in verlegenheid heb gebracht, mijn vrienden in verlegenheid heb gebracht, of een van de leden van de wetgevende macht in verlegenheid heb gebracht met de posities”, vertelde McNally, die ook voorzitter is van de senaat, aan de tv-zender. “Het was niet mijn bedoeling [embarrass them] en niet mijn bedoeling om hen kwaad te doen.”

McNally gaf aan WTVF toe dat hoewel het ‘waarschijnlijk niet’ gepast was om sommige van McClure’s berichten leuk te vinden, inclusief hoe de man zichzelf omschrijft als een ‘PROSTITUEE’, hij McClure niet had ontmoet. McNally, die zei dat hij McClure wilde ‘aanmoedigen’ door middel van de betrokkenheid bij zijn foto’s, werd ook gevraagd waarom hij de biografie van McClure leuk vond, die een deel bevatte over hoe hij ‘gratis wiet krijgt’ voor het uitvoeren van orale seks.

“Ja, ik weet het niet”, zei hij tegen WTVF. “Vaak zie je op de berichten van sommige mensen de naam en zie je wat ze hebben geschreven, en druk je gewoon op de knop die zegt als.”

De woordvoerder van McNally, Adam Kleinheider, hekelde de berichtgeving over de activiteiten van de luitenant-gouverneur op sociale media. In een verklaring aan The Washington Post zei Kleinheider dat McNally “een productief commentator op sociale media” was.

“Hij doet er alles aan om alle berichten te bekijken die hij kan zien en plaatst regelmatig bemoedigende dingen voor veel van zijn volgers”, zei Kleinheider. “Utilise-t-il toujours le bon emoji au bon moment ? Peut être pas. Mais il aime interagir avec les électeurs et les Tennesséens de toutes les religions, origines et orientations sur les réseaux sociaux. Il n’a pas l’intention d ‘stoppen.”

In een interview met het in Memphis gevestigde nieuwsstation WMC, zei McClure dat hij met McNally begon te communiceren toen hij 17 was. McClure merkte op dat hij niet wist dat de man die hij Randy noemde in zijn antwoorden de luitenant-gouverneur was of dat hij anti-LGBTQ-wetten had gesteund. Hij vertelde WMC ook dat McNally had aangeboden hem te helpen bij het vinden van een baan bij de regering van Tennessee.

“Wie wil er niet de aandacht trekken? Het is zo goed om opgemerkt te worden,” zei McClure. Hij voegde eraan toe: “[McNally] was zeer bereid om me te helpen, waardoor ik zei: ‘Oké, bedankt!'”

Republikeinse wetgevers in het hele land richten zich op drag-uitvoeringen te midden van een bredere reactie op uitgebreide LGBTQ-rechten. Er zijn dit jaar 26 wetsvoorstellen ingediend door wetgevers in Tennessee die gericht zijn op LGBTQ-mensen, volgens de Amerikaanse Burgerlijke Vrijheden Unie.

Gouverneur van Tennessee beperkt travestieshows omdat de foto hem in travestie lijkt te laten zien

McNally stemde niet voor het wetsvoorstel dat verbiedt dat transgenderkinderen genderbevestigende zorg krijgen, maar hij steunde wel een wetsvoorstel om travestieten te beperken. McNally had wetgeving gesponsord die het homohuwelijk verbood voordat het Amerikaanse Hooggerechtshof oordeelde dat dergelijke vakbonden grondwettelijk beschermd waren.

Gevraagd door verslaggevers op donderdag over opmerkingen op Instagram-berichten en zijn eerdere steun voor het verbieden van het homohuwelijk, antwoordde McNally door te zeggen: “Ik ben niet anti-homo.”

“Ik dacht dat een huwelijk tussen een man en een vrouw moest zijn, en dat gevoel heb ik nog steeds”, zei hij volgens de video van de uitwisseling van de brullen.

McNally raakte eerst bevriend met McClure op Facebook en vervolgens op Instagram, vertelde hij aan WTVF. De luitenant-gouverneur, die niet zei of hij met McClure begon te chatten toen hij 17 was, vertelde het station dat zijn berichten bedoeld waren om McClure te steunen.

“Ik probeerde haar alleen maar aan te moedigen,” zei hij, erop wijzend dat hij niet vond dat mensen veel uit zijn opmerkingen moesten halen.

Hij zei ook dat hij delen van McClure’s berichten die hij leuk vond niet had gelezen op zijn geverifieerde account.

Gevraagd door WTVF-verslaggever Phil Williams of de opschudding over zijn aanwezigheid op sociale media zijn vermogen om te leiden zou beïnvloeden, antwoordde McNally: “Ik hoop van niet.” Hij zei ook dat hij de vraag of hij zou moeten aftreden aan de door de Republikeinen geleide Senaat zou overlaten.

“Ik denk dat het echt afhangt van de leden van de Senaat”, zei hij.

Liberalen en critici zoals Kate Craig, een activiste en voormalig kandidaat voor de Democratische Senaat uit Tennessee, hebben McNally uitgescholden voor wat zij zeggen hypocrisie te zijn.

“Ik ga luitenant-gouverneur McNally niet slepen voor zijn opmerkingen, maar ik zal hem slepen voor zijn hypocrisie”, Craig getweet. “Hij bracht de levens van LGBTQ+ Tennesseans in gevaar.”

Nadat hij de eerste berichten en opmerkingen van McNally had ontvangen, geloofde McClure dat de reacties afkomstig waren van iemand die gewoon “ouder was en geen contact meer had”, vertelde hij aan The Holler. Terwijl hij erop wees dat McNally “me constant opbeurde en me een goed gevoel gaf”, vertelde McClure aan WMC dat hij wenste dat zijn online vriend, die zo complimenteus was in zijn opmerkingen, meer deed om de LGBTQ-gemeenschap van Tennessee te beschermen.

“Als hij aardig kan zijn tegen een 20-jarige man die met zijn achterwerk pronkt, kan hij aardig genoeg zijn om niet te helpen een rekening te passeren die iemand zoals ik pijn doet”, zei McClure.