De Gunners keerden voor het eerst in vier maanden terug naar Europese actie en probeerden hun Premier League-vorm na te bootsen.

Sporting toonde zijn eigen sterke punten vanaf spelhervattingen om het spel voor rust gelijk te trekken, waarbij Arsenal zichzelf zeker niet in glorie dekte, aangezien Goncalo Inacio vrij werd gelaten om gelijk te maken met een kopbal in het strafschopgebied.

Arsenal begon goed aan de tweede helft en had op voorsprong moeten komen toen Oleksandr Zinchenko Gabriel Martinelli in doel speelde, maar de poging van de Braziliaan werd afgekeurd en vijf minuten later stond Sporting op voorsprong.

Pedro Goncalves deed een poging voor de gastheren, Matt Turner hield de bal maar kon de bal alleen in het strafschopgebied pareren en Paulinho stond klaar om van meters afstand dankbaar te tikken.

Martinelli kwam opnieuw dichtbij, dit keer met een geweldige solo-run die hem langs de hele Sporting-verdediging en vervolgens de doelman voerde, maar Jeremiah St. Juste kwam goed terug om de spits van Arsenal te ontkennen, wat een doelpunt zou zijn geweest om te onthouden.

De gelijkmaker viel zeker niet in die categorie, want heel Arsenal was dankbaar voor zijn invalbeurt. Granit Xhaka probeerde de pass naar Martinelli te spelen, maar de bal schoot in plaats daarvan op Hidemasa Morita en vond zijn weg naar de benedenhoek, waardoor de Gunners de gelukkigste van de twee teams waren voorafgaand aan de terugwedstrijd van volgende week in het noorden van Londen.