RuPaul, het gezicht van de “Drag Race”-franchise, heeft gereageerd op de recente golf van anti-drag- en anti-transwetgeving die door Republikeinse wetgevers in de Verenigde Staten is geïntroduceerd

In een Instagram-video op woensdag noemde de Emmy-winnaar de rekeningen een “klassieke afleidingstechniek” en drong hij er bij Amerikanen op aan zich te registreren om te stemmen.

“Hé, kijk daar eens! Een klassieke afleidingstechniek, die ons afleidt van de echte problemen waarop ze zijn gekozen om zich op te concentreren: banen, gezondheidszorg, onze kinderen beschermen tegen schade op hun eigen scholen “, zei RuPaul. “Maar we weten dat pestkoppen zijn niet in staat echte problemen op te lossen. Ze zoeken naar zachte doelen om de indruk te wekken effectief te zijn. Ze denken dat onze liefde, ons licht, ons gelach en onze vreugde tekenen van zwakte zijn. Maar ze hebben ongelijk, want het is onze kracht.”

RuPaul vervolgde: ‘Drag queens zijn de mariniers van de queer-beweging. Verdraai het niet en raak niet afgeleid. Registreer om te stemmen, zodat we deze stuntkoninginnen uit hun ambt kunnen krijgen en slimme mensen met echte oplossingen in de regering kunnen zetten. En trouwens, een bericht op sociale media is nog nooit zo krachtig geweest als een geregistreerde stem.”

Het antwoord komt doordat veel conservatieve wetgevers in het hele land proberen dragshows voor kinderen te verbieden, te voorkomen dat dragshows op openbare plaatsen plaatsvinden en ze te bestempelen als op volwassenen gerichte bedrijven. Tennessee, Kentucky en Montana zijn drie van de staten die vooruitgaan met wetsvoorstellen die openbare drag-uitvoeringen verbieden.

De gouverneur van Tennessee, Bill Lee, heeft een wet ondertekend die op 1 juli van kracht wordt en die genderbevestigende gezondheidszorg voor minderjarigen verbiedt. Hij tekende ook een wetsvoorstel dat de optredens van dragshows in Tennessee beperkt. Hoewel het woord ‘drag’ niet impliciet wordt gebruikt, verbiedt het wetsvoorstel drag-optredens door mannelijke of vrouwelijke nabootsers die, zoals de wet definieert, amusement bieden dat ‘schadelijk is voor minderjarigen’.

Daar houden de aanvallen niet op. Minstens 11 staatswetgevers dreigen dragshows te beperken of te verbieden, terwijl de GOP haar inspanningen blijft opvoeren om het verhaal te verspreiden dat dragqueens roofdieren zijn.

Kerri Colby, deelnemer aan seizoen 14 van ‘RuPaul’s Drag Race’, is slechts een van de vele koninginnen die zich uitspreekt over de haat die van de GOP komt. In een test voor Verscheidenheid, schreef Colby: “Het was buitengewoon verontrustend om de recente politieke aanvallen te zien, niet alleen tegen de LGBTQ-gemeenschap, maar specifiek tegen de kunst van het slepen.” Ze zei: “Rekeningen als deze creëren meer stigma, discriminatie en uiteindelijk geweld tegen LGBTQ-mensen – vooral transgenders en niet-binaire mensen.”

In een video voor GLAAD, Jackie Cox en Sasha Colby werden vergezeld door andere koninginnen van de show die zich uitsprak als onderdeel van pogingen om positiviteit te verspreiden. Cox, een deelnemer aan seizoen 12, zei: “We zullen dit gevecht blijven voeren. Dus blijf sterk, vooral als je in een van die staten bent waar al deze dingen gebeuren. Ik ben hier om je te vertellen dat je nog steeds kunt slepen, je kunt nog steeds je ware zelf zijn, wat het ook is. Laat je kunst zien, laat je gender zien. Zelfs als je de negatieve dingen ziet, zelfs wanneer alle haat plaatsvindt, moet je dat felle licht voor jezelf laten schijnen.”

Bovendien creëerde World of Wonder de allereerste Schuif Defensie Fonds met een donatie van MTV en “RuPaul’s Drag Race”. Het Drag Defense Fund ondersteunt het werk van de ACLU op het gebied van LGBTQ-rechten.

Chase Strangio, adjunct-directeur voor transgenderrechtvaardigheid bij het LGBTQ- en HIV-project van de ACLU, zei: “Transgenderfamilies, gemeenschappen en individuen werken zelf onvermoeibaar tegen een niet-aflatende aanval op de vrijheid en basisrechten van transgenders. Door de geschiedenis van de queergemeenschap zijn onze kunst en onze vreugde gecensureerd, beperkt en gecriminaliseerd en deze pijlers van onze gemeenschap worden opnieuw aangevallen. We zijn dankbaar voor de steun van het Drag Defense Fund en zetten ons in om dragartiesten te beschermen tegen deze ongegronde en ongrondwettelijke aanvallen op hun kunst.”