Terwijl hij de afgelopen twee weken van kust tot kust is gereisd om het evangelie van Florida te verspreiden, Ron DeSantis heeft plichtsgetrouw gezwegen over een presidentieel bod dat bijna iedereen als onvermijdelijk beschouwt. Maar DeSantis schuwde een onderwerp niet dat zijn tijd in het landhuis van de gouverneur is gaan definiëren – en wat zijn langverwachte kandidaatstelling voor het Witte Huis zal voeden. In kabelinterviews en optredens bij spraakmakende fondsenwervers is DeSantis expliciet geweest over zijn mediastrategie. “Als je niet beledigd bent”, zegt de gouverneur van Florida gezegd Fox News-presentator Marc Levin vorige maand, “dus je bent eigenlijk een zittende eend en je laat deze mensen binnenkomen en je de hele tijd neerschieten.”

Belediging, belediging, belediging. Het werd het sleutelwoord van DeSantis’ recente barnstorming, een promotietour voor zijn nieuwe boek, De moed om vrij te zijn: Florida’s plan voor de vernieuwing van Amerika dit wordt algemeen gezien als een zachte lancering voor een aanstaande presidentiële campagne. Als coach van een run-and-gun basketbalteam zei DeSantis dat het doel is om zijn tegenstanders in de media op de hielen te zitten en nooit op hun gemak te voelen. “Het is moeilijk voor hen om je bij te houden als je constant nieuwe dingen doet en leiding geeft aan verschillende kwesties, en we hebben dat tempo vrijwel volgehouden tijdens mijn tijd als gouverneur”, zei hij tegen Wine.

Niets van dit alles is een vertrekpunt voor DeSantis, die sinds zijn verkiezing tot gouverneur in 2018 heeft afgewisseld tussen het negeren van de reguliere media en het ronduit afkeuren ervan. Rupert Murdoch lichamen die over hem heen gingen. En hij en zijn team genoten van gevechten met verslaggevers, of het nu op sociale media was In A kudde (hij zei het in een Superieur pistool-advertentiestijl, “De beste gouverneur Ron DeSantis” uitgebracht in augustus vorig jaar, waarin hij zichzelf afbeeldt als Maverick, “dogfighting” tegen de media). Maar terwijl hij zich voorbereidt op de strijd van 2024, zou DeSantis een al lang bestaande conventie van de Amerikaanse politiek kunnen aanvechten die zegt dat nationale kandidaten hun bereik moeten uitbreiden tot buiten hun partizanenstammen. Kun je president worden zonder met mensen als NBC, CNN, p De New York Times? DeSantis lijkt vastbesloten om erachter te komen.

De promotietour diende als een waarschijnlijk sjabloon voor hoe DeSantis de media zou betrekken bij een presidentiële campagne; zijn reddingen, waaronder het ontvangen van een Union League-onderscheiding uit Philadelphia, werden op de voet gevolgd door de reguliere media. DeSantis, echter huurde nietbehalve zijn interviews op Fox en met conservatieve commentatoren als Ben Shapiro. De retailpolitiek van de voorverkiezingen staat een dergelijke Fox-centrische benadering misschien niet toe. Op vrijdag zal DeSantis Iowa doorkruisen, waar verkooppunten zoals de Monniken registreren nog steeds veel invloed uitoefenen. Maar het valt nog te bezien of hij voor dit bezoek tijd zal vrijmaken voor de lokale media, laat staan ​​dat hij deze zomer de pers zal verwennen met een wandeling en een babbeltje over de staatskermis.

DeSantis heeft bewezen selectief te zijn als het gaat om lokale media in Florida en negeert meer gevestigde nieuwsuitzendingen ten gunste van partijdige lo-fi-boetieks. Hij bood zeldzame toegang tot een coterie van conservatieve bloggers in Florida, die de gunst beantwoordde met een vleiende omslag. DeSantis deed voor zijn herverkiezing in november geen enkel interview met een reguliere krantenredactie in zijn staat. volgens Semafor, maar hij heeft interviews gegeven aan de Florida Standard en Florida’s Voice. Ook de gouverneur onderhoudt nauwe banden met Javier Manjarres een voormalige GOP-congreskandidaat die de uitgever is van de Floridiaan, nog een beslist pro-DeSantis-outlet. Manjarres vertelt me ​​dat hij DeSantis kent sinds 2011 en dat hij de gouverneur een ‘goede man’ vindt. “Ik denk dat hij mij respecteert voor wat ik doe, en ik respecteer hem”, zei Manjarres over DeSantis.

Op persconferenties en grappen over de pers – waar de gouverneur vaak in botsing kwam met verslaggevers – zegt Manjarres dat hij “bijna altijd” op DeSantis kan rekenen om een ​​beroep op hem te doen. “Ik heb advies gegeven aan andere journalisten die door hem lastiggevallen worden vanwege de manier waarop ze vragen stellen”, zegt Manjarres. “Ik zei: ‘Als je de vragen op een leukere manier stelt, zal hij je antwoorden. “”Het zou ook iets te maken kunnen hebben met wat Manjarres post. “Gouverneur van Florida. Ron DeSantis lijkt altijd de juiste dingen te zeggen”, Manjarres geschreven in een verhaal vorige week op zijn site.

Alex Patton, een in Florida gevestigde Republikeinse strateeg, die niet toegewijd is aan de race van 2024, zegt dat er grenzen zijn aan de insulaire mediastrategie van DeSantis. “Ze spelen een ander spel als ze op het nationale podium komen”, zei Patton. “Ik denk niet dat hun persstrategie zal toenemen. Ik denk gewoon niet dat het een winnende, schaalbare strategie is.

Het is ook een duidelijk andere aanpak dan Trump aan het begin van de cyclus van 2016, toen hij regelmatig programma’s op Fox, CNN en MSNBC afstemde en gretig telefoontjes aannam van verslaggevers (en zelfs raakte aan het retailbeleid in Iowa). Trump vocht in deze tijd ook hard met verslaggevers, maar hij was ook de meest toegankelijke grote presidentskandidaat van de moderne tijd. “Op een gegeven moment”, zegt Patton, zal DeSantis “op een niet-Fox-toeschouwer moeten vertrouwen om te winnen.”

DeSantis’ anti-media-inslag wordt natuurlijk gekanaliseerd via zijn media-activiteiten.

In een interview vorige maand met Vice President Kamala Harris, Hoofdcorrespondent Washington voor NBC News Andrea Mitchel DeSantis’ kritiek op curricula van Afro-Amerikaanse studies verkeerd voorgesteld. “Wat weet gouverneur Ron DeSantis niet over zwarte geschiedenis en de zwarte ervaring als hij zegt dat slavernij en de gevolgen van slavernij niet aan schoolkinderen in Florida mogen worden geleerd?” vroeg Mitchell aan Harris.

Mitchel een naschrift gepubliceerd naar het interview, zei dat ze “onnauwkeurig” was in haar vraag en erkende dat DeSantis “niet tegen lesgeven is vanwege slavernij op scholen”, maar het mediateam van de gouverneur was niet onder de indruk.

In een verklaring op Twitter, Bryan Griffioen, De publicist van DeSantis zei: “Er zal geen rekening worden gehouden met iets dat verband houdt met NBC Universal of zijn gelieerde ondernemingen totdat Andrea Mitchell in ieder geval de flagrante leugen corrigeert die ze over de gouverneur heeft gemaakt.”

Griffin en zijn collega’s in de perswinkel van de gouverneur belichamen DeSantis’ vechtlust. Verslaggevers die contact opnemen met het kantoor van de gouverneur voor commentaar, kunnen vaak verwachten dat Griffin en anderen een screenshot van de correspondentie tweeten. “Beste Dagboek, Vandaag kreeg ik een interviewverzoek van de Washington Post,‘ plaatsvervangend persvoorlichter Jeremy Redfern functie happy monday De tweet bevatte een screenshot van zijn reactie van één woord op de Functie: “Neen.” Ik kreeg mijn eigen smaak toen ik deze week contact opnam met Griffin. In een verklaring verwees Griffin naar verschillende recente ijdelheid lounge verhalen en schreef: “Uw publicatie bewijst de nichegroep die het leest een enorme slechte dienst door wilde linkse praatpunten te vermommen als waarheidsgetrouwe analyse en rapportage, en deze tactieken zijn precies waarom de grafische industrie sterft.”

Griffin werd in augustus benoemd tot perssecretaris en nam het stokje over van de net zo strijdbaar Christine Pushaw, die in de baan van DeSantis blijft in zijn herverkiezingsteam (en in de Twitter-antwoorden van journalisten). Vorig jaar bood Pushaw een kijkje in de manier waarop de gouverneur de pers benadert, zeg maar op twitter dat “als ALLE conservatieven gewoon stoppen met met hen te praten, de oude media alle geloofwaardigheid of interesse zullen verliezen voor Amerikanen die de politiek volgen”.