Indië Spoor 36 voor 0 (Kieuw 18*, Rohit 17*) Australië 480 (Khawaja 180, Groen 114, Ashwin 6-91) per 444 runs

Een epische 10:180 van Usman Khawaja en een duizelingwekkende test uit de eerste eeuw van Cameron Green hielpen Australië om een ​​torenhoge eerste innings te noteren in Ahmedabad, maar het zou veel groter zijn geweest als er niet zes wickets van een onvermoeibare R Ashwin waren geweest om ervoor te zorgen India werd niet volledig uit het spel geslagen.

Khawaja en Green deelden een prachtige 208-stand, de eerste twee-eeuwse stand van een Australisch paar in India sinds 1979 en slechts de vijfde overall. Khawaja kreeg 422 ballen onder ogen gedurende vijf sessies en behaalde daarmee het op twee na hoogste aantal van een Australiër in India. Hij verdiende een dubbele eeuw, maar viel op een van zijn enige fouten bij de bal in de eerste inning na de thee. Green raakte 18 grenzen in een even dominante vertoning om de Test Century-aap van zich af te schudden die begon te veranderen in een gorilla op zijn brede rug.