Volgens Politico heeft TikTok zich te midden van groeiend toezicht tot een lobbygroep gewend die banden heeft met de regering-Biden.

Wetgevers in Washington zijn begonnen de voeten van het socialemediabedrijf in brand te steken, met een rekening onthuld op 7 maart voor de Senaat die dreigt met het verbieden van TikTok in de Verenigde Staten, aldus CNBC. Het Chinese bedrijf huurde onlangs adviesbureau SKDK in toen het overheidstoezicht werd geïntensiveerd. Beleid donderdag gemeld. (GERELATEERD: FCC wil dat Apple en Google TikTok verbieden)

Volgens Geheimen openen, heeft ByteDance sinds 2019 meer dan $ 13 miljoen uitgegeven aan lobbyen naarmate de populariteit van de app is toegenomen. Veel van die lobbyisten hebben banden met Washington, waaronder de voormalige meerderheidsleider van de Senaat, Trent Lott, en andere voormalige vertegenwoordigers van het Huis die het Congres hebben verlaten. (GERELATEERD: TikTok gelinkt aan de CCP om ‘desinformatie’ bij verkiezingen aan te pakken, werkt samen met de Amerikaanse regering)

Met name SKDK heeft verschillende figuren in dienst gehad die nu in de administratie van president Joe Biden werken, aldus Beleid. Anita Dunn, een van de oprichters van de lobbygroep, werkt momenteel als senior adviseur van Biden. De communicatiedirecteuren van het Witte Huis, Kate Berner en Herbie Ziskend, hebben volgens Politico ook functies bekleed bij SKDK.