Olympisch kampioen tienkamp Damian Warner is volledig hersteld van een hamstringverstuiking die hij afgelopen zomer opliep bij de wereldkampioenschappen en zegt zich gezonder te voelen dan op enig ander moment in zijn carrière.

In een interview met CBC Sports tijdens een oefensessie in de Thompson Arena op de campus van de Western University op donderdag, zei Warner dat elke keer dat hij tijdens zijn carrière met tegenslagen te maken kreeg, hij sterker terugkwam.

“Ik voel me nu goed. Al mijn trainingen zijn heel goed verlopen, mijn lichaam voelt goed, ik ben gelukkig, ik ben gezond. Ik heb het gevoel dat ik in een goede positie ben op de baan en daarbuiten. En het is gewoon een Het is een kwestie van elke dag hier komen werken en proberen beter te worden”, aldus Warner.

Warner wil niet te lang stilstaan ​​bij wat zijn coach Gar Leyshon een ‘catastrofale’ situatie noemt die zich voordeed tijdens de wereldkampioenschappen. Warner leidde de tienkamp na vier evenementen en was dicht bij het winnen van zijn eerste wereldkampioenschapsgoud voor het laatste evenement van dag één, de 400 meter race.

Toen hij op een hete avond in Eugene, Ore, van de blokken vertrok. eind juli stopte Warner snel, greep naar zijn hamstring en kromp ineen van de pijn. Dit maakte meteen een einde aan zijn wereldkampioenschappen.

“De eerste reactie is ongeloof. En weet je, horror. Het is alsof de enige manier waarop hij dat kan verliezen, is als er iets catastrofaals gebeurt. En dat is wat er gebeurde”, zei Leyshon.

Drie mannen staan ​​terwijl de een zijn telefoon aan de ander laat zien.
Warner, rechtsvoor, overlegt met zijn coaches Gar Leyshon, links, en Dennis Nielsen tijdens een training op donderdag. (Aaron Dutra/CBC Sport)

De vroege diagnose was dat Warner zes tot acht weken out zou zijn met verrekking van de hamstring. Drie weken na de blessure was hij weer aan het joggen.

Sindsdien komt de 33-jarige uit London, Ontario. is meer dan ooit gemotiveerd om terug te keren naar zijn topvorm, niet alleen voor de wereldkampioenschappen in augustus, maar hij kijkt ook veel meer naar zijn toekomst.

“Ik wil terug naar de Olympische Spelen en het herhalen. Ik wil naar Parijs en nog een gouden medaille terugbrengen. Maar ik wil ook wereldrecordhouder worden op de tienkamp”, verkondigde Warner zonder aarzelen.

“Ik denk dat ik heb wat nodig is om daar te komen. Het zal zeker niet gemakkelijk worden. Maar ik geloof dat als ik en mijn coaches doorgaan met het werk dat we doen, ik zal komen waar ik wil zijn.”

KIJK | Olympisch tienkampkampioen Warner legt uit wat hem drijft:

Damian Warner over wat hem drijft sinds zijn gouden record op de tienkamp

Olympisch gouden medaillewinnaar in de tienkamp Damian Warner sprak met CBC’s Ian Hanomansing en legde uit waarom het zo belangrijk is om bescheiden te blijven en wat hem motiveert na het breken van het Olympische puntenrecord in de tienkamp.

Warner en zijn team proberen nog steeds enkele van hun knagende vragen te beantwoorden over waarom hij een hamstringblessure opliep tijdens de 400 meter race op de wereldkampioenschappen.

Leyshon denkt dat het veel te maken heeft met het feit dat Warner in de eerste baan moet rennen, wat veel druk uitoefent op de beenspieren die door een krappe bocht moeten sprinten om de race te starten.

“Ik maakte me vanaf het begin zorgen. Als je in de eerste baan start, ga je door de hele bocht als je accelereert, en pas als je accelereert, ga je door de hele bocht”, zei Leyshon.

“Dus toen hij uit die hoek kwam, stapte hij een beetje te wijd met zijn binnenbeen, en alle druk ging naar die hamstring.”

Een atleet zit op de grond om uit te rusten tijdens een trainingssessie.
Warner, die donderdag tijdens een trainingssessie te zien was, bereidt zich voor op een nieuwe kans om zijn eerste gouden medaille op het wereldkampioenschap te winnen bij de volgende stop in Boedapest in augustus. (Aaron Dutra/CBC Sport)

Warner denkt dat het een reeks dingen was die tot zijn blessure hebben geleid en nu probeert hij zijn lichaam te beschermen tegen herhaling.

“De tienkamp is een beetje een nachtmerrie. Er zijn veel dingen die fout kunnen gaan. En er zijn veel dingen die vaak fout gaan als je een tienkamp doet,” zei Warner.

“Maar ik denk dat het mooie van dit alles is of ik alle tien evenementen precies zo laat verlopen als gepland? En ik weet niet of er iemand in de geschiedenis is die dat ooit heeft meegemaakt. , maar waarom zou je niet de eerste zijn die dit kan doen? het. Dus daar trainen we elke dag voor, het is voor deze denkbeeldige tienkamp. Wie weet of het bestaat, maar we zullen onze grenzen testen om te zien of het mogelijk is. “

Warner en zijn coaches gaan volgende maand naar enkele wedstrijden in Louisiana voor de laatste voorbereidingen voor de jaarlijkse Hypo-bijeenkomst in Götzis, Oostenrijk in mei.

Afgelopen mei won Warner een zesde opeenvolgende Decathlon Hypo Meeting-titel, waarmee hij zijn record op zeven bracht.

Dit zal Warner in de herfst terugbrengen naar werelden die gepland staan ​​voor Boedapest, Hongarije. Dit wordt Warner’s zevende reis naar de werelden. Hij won nooit goud.

“Het is duidelijk iets waar ik mezelf elke dag voor probeer te pushen. Maar gelukkig voor mij zijn er veel kansen”, zei hij.

“Op dit punt in mijn carrière is er geen reden om het te verbergen, ik wil een gouden medaille winnen. Dat moet ieders doel zijn. Iedereen die de top vijf haalt, moet zeker eerst die gouden medaille willen winnen. En het is geen verrassing dat het ook van mij is.”