Delen van een goederentrein uit Norfolk Southern die ontspoorde in het oosten van Palestina, Ohio, bleven de volgende dag, 29 februari, in brand staan. 4, 2023.

Gene J. Puskar/AP


onderschrift verbergen

onderschrift wisselen

Gene J. Puskar/AP


Delen van een goederentrein uit Norfolk Southern die ontspoorde in het oosten van Palestina, Ohio, bleven de volgende dag, 29 februari, in brand staan. 4, 2023.

Gene J. Puskar/AP

Op een tweeledige manier hielden senatoren van de commissie Milieu en Openbare Werken donderdag een hoorzitting waarin werd opgeroepen tot reacties van spoorwegbestuurders en federale noodhulpfunctionarissen, terwijl ze gerechtigheid zoeken voor inwoners van Oost-Palestina, Ohio.

Tijdens de hoorzitting werd ingegaan op bedreigingen voor het milieu en de volksgezondheid door de ontsporing van de trein vorige maand, waarbij verschillende tankwagens met gevaarlijke stoffen in brand vlogen en giftige chemicaliën vrijkwamen in de lucht, grond en grondwater op en rond de plaats van het ongeval.

Tijdens het verhoor vroegen wetgevers naar betaald ziekteverlof voor werknemers, milieuveiligheid na de lekkage en wat Norfolk Southern doet om inwoners te helpen.

“Het spijt me vreselijk voor de impact die deze ontsporing heeft gehad op de mensen van deze gemeenschap”, zei Alan Shaw, CEO van Norfolk Southern. “Ja, het is mijn inzet en die van Norfolk Southern dat we hier zo lang zullen blijven als nodig is om Oost-Palestina te helpen bloeien en herstellen.”

Op vragen van commissievoorzitter sen. Tom Carper, Shaw, zei dat het bedrijf klaar was om er “over 10 jaar” te zijn als dat nodig is om te herstellen, maar deed geen expliciete toezeggingen op het gebied van geld of middelen.

EPA-regionale administrateur Debra Shore getuigde dat de instantie het had uitgegeven een bestelling vorige maand die Norfolk Southern aansprakelijk zal stellen voor alle EPA-kosten in verband met het opruimen en herstellen van Oost-Palestina.

“Als het bedrijf het bevel van de EPA niet naleeft, kan de EPA tussenbeide komen en het werk voortzetten, zodat de essentiële schoonmaak niet wordt verstoord”, zei Shore. “We zullen krachtig zijn in het ter verantwoording roepen van het bedrijf.


Alan Shaw, president en CEO van Norfolk Southern Corporation, getuigt voor de Senaatscommissie Milieu en Openbare Werken op Capitol Hill op 9 maart.

Anna Moneymaker/Getty Images


onderschrift verbergen

onderschrift wisselen

Anna Moneymaker/Getty Images


Alan Shaw, president en CEO van Norfolk Southern Corporation, getuigt voor de Senaatscommissie Milieu en Openbare Werken op Capitol Hill op 9 maart.

Anna Moneymaker/Getty Images

Vraag naar vakantiegeld en zorgbehoeften

sen. Bernie Sanders, I-Vt., Vroeg Shaw of hij zich ertoe zou verbinden alle werknemers betaald ziekteverlof te geven.

“Ik ben vastbesloten om met onze werknemers te praten over kwesties op het gebied van kwaliteit van leven die belangrijk voor hen zijn”, zei Shaw.

Spoorwegmaatschappijen kwamen eind vorig jaar onder druk te staan ​​toen vakbonden twee keer dreigden te staken wegens het ontbreken van ziekteverlof in voorgestelde vakbondscontracten. Het congres keurde uiteindelijk een wetsvoorstel goed dat de vakbonden verplichtte het contract te accepteren zonder het gevraagde ziekteverlof.

Sanders herhaalde ook vragen van zijn collega’s over het al dan niet dekken van de zorgkosten voor inwoners van Oost-Palestina.

Shaw zei: ‘Het ligt allemaal op tafel.’

sen. Lindsey Graham, die Biden opriep om Ohio te bezoeken, vroeg Shaw ook of hij dacht dat het veilig zou zijn om in Oost-Palestina te wonen.

“Ik geloof dat de lucht veilig is. Ik geloof dat het water veilig is,” zei Shaw.

Senatoren pleiten voor meer regelgeving

De eerste getuige in de hoorzitting, Sen. Bob Casey, D-Pa., Merkte op dat inwoners van Beaver County, Pennsylvania – niet ver van de crashlocatie – “bang zijn, vooral voor mogelijke blootstelling die jarenlang hun gezondheid en die van hun familie kan aantasten”, zei Casey. Hij pleitte voor een inspanning die hij leidt met Ohio Sens. Sherrod Brown, een democraat, en JD Vance, een republikein, die de straffen voor spoorwegen zouden verhogen en de veiligheidseisen zouden verhogen.

“Het is tweeledig – het gebeurt hier nooit op de grote rekeningen,” zei Casey. “Het zou een goed begin zijn voor Norfolk Southern om ons vandaag te vertellen dat ze het wetsvoorstel steunen.”

Brown, die naar Oost-Palestina reisde, riep de CEO van Norfolk Southern, Alan Shaw, op om financieel toe te zeggen om de schoonmaakkosten, milieutesten en gezondheidskosten te dekken ‘ongeacht het weer’ die nodig zijn om deze gemeenschap te verenigen”.

Brown merkte op dat een tweede trein ontspoorde in Springfield, Ohio.

“Het enige dat de inwoners van Ohio van een ramp heeft gered, was geluk, maar we hebben meer nodig dan dat”, zei Brown.

Vance, die ook getuigde voor collega’s van de Senaat, herhaalde soortgelijke zorgen.

“Ik ben realistisch. Ik erken dat je altijd crashes zult hebben, maar ik denk dat we ze minder waarschijnlijk kunnen maken,” zei Vance. “Ik ben een Republikein, een redelijk conservatieve Republikein, en ik vrees dat er in mijn partij een beweging is geweest tegen de wetgeving die ik heb voorgesteld.”

Hij voegde eraan toe dat hij dacht dat deregulering van het spoor goed was voor de consument, maar “dat betekent niet dat we geen redelijke veiligheidsverbeteringen kunnen doorvoeren als reactie op wat er in Oost-Palestina is gebeurd”.

Getuigenis van Norfolk Southern

Reeds onder intensief publiek toezicht vanwege zijn veiligheidspraktijken na de explosieve ontsporing van de goederentrein vorige maand, evenals andere recente incidenten, probeert Shaw kritiek op veiligheidsprocedures te voorkomen.

“Ik ben vastbesloten om de zaken recht te zetten”, zei Shaw in zijn openingsgetuigenis, eraan toevoegend dat Norfolk Southern het terrein zal opruimen. Hij voerde aan dat water en lucht veilig zijn.

Norfolk Southern probeert het voortouw te nemen op het gebied van veiligheid, vooruitlopend op wat naar verwachting een intense kritiek zal zijn van Shaw over de staat van dienst op het gebied van veiligheid van zijn bedrijf. verschillende stappen aankondigen het spoor werkt aan het verbeteren van de veiligheid.

De verhuizingen komen na twee andere ernstige treinongelukken in Ohio in de afgelopen dagen, waaronder een andere ontsporing van een goederentrein in Springfield tijdens het weekend en de dood van een bestuurder uit Norfolk Southern die dodelijk getroffen door een kiepwagen bij een spoorwegovergang bij een staalfabriek in Cleveland, begin dinsdag.

De National Transportation Safety Board noemde deze ongevallen, de ontsporing in Oost-Palestina en twee andere dodelijke incidenten in het zuiden van Norfolk in de afgelopen 15 maanden. startte een uitgebreid onderzoek in de organisatie- en veiligheidscultuur van Norfolk Southern deze week.

“Gezien het aantal en de betekenis van recente ongevallen in Norfolk Southern… is de NTSB bezorgd dat verschillende organisatorische factoren bij de ongevallen betrokken kunnen zijn, waaronder de veiligheidscultuur”, aldus het bestuur in haar persbericht. “De NTSB zal een grondig onderzoek uitvoeren naar de beveiligingspraktijken en -cultuur van het bedrijf. Tegelijkertijd moet het bedrijf niet wachten met het verbeteren van de beveiliging en de NTSB dringt er bij het bedrijf op aan dit onmiddellijk te doen.”

De Federal Railroad Administration breidt ook haar onderzoek naar de spoorlijn uit en kondigt deze week aan dat het een 60-daagse veiligheidsevaluatie van Norfolk Southern zal uitvoeren.

“Na een reeks ontsporingen en de dood van een van zijn werknemers”, zei transportsecretaris Pete Buttigieg in een verklaring, “lanceren we deze aanvullende nieuwe veiligheidsbeoordeling van Norfolk Southern, terwijl we ook Norfolk Southern oproepen om dringend te handelen om zijn veiligheid te verbeteren.” focus op veiligheid, zodat het bedrijf het vertrouwen van het publiek en zijn werknemers kan herwinnen.”

Na het dodelijke incident op dinsdagochtend vroeg in Cleveland, bracht de CEO van Norfolk Southern, Shaw, een verklaring uit waarin hij nieuwe veiligheidsbriefings aankondigde “die alle werknemers in ons netwerk bereiken”, vanaf woensdag.

“In de toekomst zullen we onze veiligheidscultuur van de grond af opnieuw opbouwen”, zei Shaw. “We gaan meer investeren in beveiliging. Het is niet wie we zijn, het is niet acceptabel en het zal niet doorgaan.”

Dat heeft de Association of American Railroads, de belangrijkste lobbygroep voor de zeven grote goederenspoorwegen van klasse 1, woensdag bekendgemaakt een aantal stappen de industrie zal nemen om de veiligheid te verbeteren in de nasleep van de ramp in Oost-Palestina en andere ontsporingen.

Maatregelen zijn onder meer gericht op het versterken van het netwerk van wegkantdetectoren die spoorwegen gebruiken om oververhitting en andere problemen aan auto-assen en andere apparatuur te detecteren voordat ze een ontsporing veroorzaken, evenals op het verbeteren van de veiligheid van ketelwagens.