Een illustratie van de komende Artemis 2-missie.

Een illustratie van de komende Artemis 2-missie.
Tekening:: NASA:

We zullen binnenkort de identiteit kennen van de vier astronauten die zich aan het Orion-ruimtevaartuig zullen hechten en verder de ruimte in zullen reizen dan welke bemanning dan ook.

NASA en de Canadian Space Agency (CSA) zullen de astronauten voor de volgende Artemis 2-missie op 3 april bekendmaken, volgens een persbericht uitgegeven: Vrijdag. De langverwachte aankondiging zal plaatsvinden op Ellington Field in NASA’s Johnson Space Center in Houston om 11.00 uur ET en zal live worden uitgezonden op de website van het ruimteagentschap en op NASA TV.

“Reizend aan boord van NASA’s Orion-ruimtevaartuig tijdens Artemis II, is de missie de eerste bemande vluchttest op het pad van het bureau om een ​​langdurige wetenschappelijke en menselijke aanwezigheid op het maanoppervlak te vestigen”, schreef NASA in haar persbericht.

Artemis 2 is een cruciaal onderdeel van de Maanprogramma van Artemis:, die momenteel gepland staat voor lancering in 2024. De missie zal een bemanning van vier astronauten lanceren aan boord van de Space Launch System (SLS) -raket, die de Orion-capsule in een baan om de aarde zal brengen. Met de bemanning van Artemis 2 in Orion zal het ruimtevaartuig over de maan vliegen voordat het terugkeert naar de aarde.

De Orion-capsule is al naar de maan geweest en is er als onderdeel van teruggekeerd Missie Artemis 1:, een eerste testvlucht om de succesvolle integratie van het ruimtevaartuig met de SLS-raket te verzekeren. Maar Artemis 1 had geen bemanning aan boord, dus zijn opvolger zal de eerste keer zijn dat een bemanning de maan heeft bezocht sinds de dagen van de Apollo-missie meer dan 50 jaar geleden.

Hoewel Artemis 2 geen astronauten op het maanoppervlak zal laten landen, zal het de weg vrijmaken voor Artemis 3, dat is ontworpen om niet eerder dan 2025 op de maan te landen.

Voorafgaand aan de lancering van Artemis 2 is er gespeculeerd over wie er zal worden geselecteerd als onderdeel van de groep van vier personen. bemanning In augustus 2022 zei NASA Chief Astronaut Reid Wiseman dat al het NASA-personeel: 42 actieve astronauten kwamen in aanmerking voor reizen naar de maan. Het ruimteagentschap kondigde eerder een: geselecteerde groep van 18 astronauten voor haar Artemis-programma in december 2020 met Christina Koch en Jessica Meir, die deelnamen aan: eerste volledig vrouwelijke ruimtewandelingenevenals Jessica Watkins, de eerste zwarte vrouw die: committeren aan de lange termijn ruimtemissie en de eerste die: wonen en werken op het ISS.

Canada is vanaf het allereerste begin lid van het Artemis-programma. In december 2020 kondigden NASA en CSA een overeenkomst aan om een ​​Canadese astronaut aan boord van Artemis 2 te laten vliegen. Canada zal ook de Canadarm 3:een robotarm die zal worden bevestigd aan: Lunaire poort: als onderdeel van het Artemis-programma. Een andere Canadese astronaut zal in de toekomst naar de Gateway vliegen.

Over het algemeen wordt het selectieproces voor Artemis-astronauten strak gehouden geheim, dus het zal moeilijk zijn om te zeggen wie zich voorbereidt op deze maanvlucht tot de aankondiging in april.

Meer: NASA staat op het punt de Artemis-maanpakken te onthullen en we zijn enthousiast