M

Ikel Arteta heeft zijn Arsenal-spelers gewaarschuwd dat ze klaar moeten zijn om “elke drie dagen” te spelen als de club hun uitdaging op nationaal en Europees niveau wil behouden.

De baas van Gunners voerde zes wijzigingen door tijdens hun reis naar Sporting in de eerste etappe van de Europa League-ronde van 16, waarbij de bezoekers een 2-2 gelijkspel verdienden om terug te keren naar het Emirates Stadium voor de tweede etappe van de volgende week.

Met Martin Odegaard, Eddie Nketiah, Leandro Trossard en Gabriel Jesus allemaal niet beschikbaar, werd Bukayo Saka opnieuw opgeroepen, terwijl Gabriel Martinelli naar verwachting in het midden zou spelen met de geblesseerde aanvallers van de club.

Arteta aarzelde dit seizoen om een ​​winnende formule te veranderen en hij heeft Arsenal-sterren gewaarschuwd om de komende maanden niet veel rust te verwachten.

“Ze moeten beschikbaar zijn om te spelen en we moeten ze gebruiken”, vertelde Arteta aan BT Sport.

“Bij deze club moet je elke drie dagen spelen en daar moet je fit en beschikbaar voor zijn. Anders is het het niet waard.”

Hij voegde eraan toe: “Als je zes wijzigingen aanbrengt, verlies je een beetje samenhang, maar we moesten de wijzigingen aanbrengen omdat sommige spelers niet beschikbaar waren, sommige spelers moeten op verschillende posities spelen omdat we geen spitsen hebben. We moeten ons eraan aanpassen.” .”

Arsenal kwam in Lissabon op voorsprong door een kopbal van William Saliba, maar kreeg vervolgens zelf toe uit een hoekschop toen Goncalo Inacio de gelijkmaker maakte voordat Paulinho Sporting na rust op voorsprong zette.

The Gunners maakten gelijk in toevallige omstandigheden, toen de poging van Granit Xhaka een enorme afbuiging van Hidemasa Morita opleverde en de achterkant van het net vond, waardoor Arsenal nog steeds goed geplaatst was om de kwartfinales te bereiken.

“Ik weet niet of het geluk was – het tweede doelpunt was geluk”, gaf Arteta toe toen hem werd gevraagd of zijn ploeg het geluk had de wedstrijd niet te verliezen.

“Martinelli was gepasseerd, we hadden een grote kans met Fabi [Vieira] ook maar het klopt dat we bij 2-1 een grote kans weggaven dat zij de 3-1 moesten maken.

“Er valt zeker veel te verbeteren. Maar we hebben ook veel veerkracht getoond om in de wedstrijd te blijven en mee te doen aan de loting.”