Republikeinen in het House Oversight Committee willen een bezoek van de DC Corrections Department waar 1 januari. 6 arrestanten zitten vast.

In een brief aan DC-burgemeester Muriel Bowser, Reps. De Republikein Marjorie Taylor Greene uit Georgia en de Republikein James Comer uit Kentucky maakten een lijst van talloze aanklachten wegens misbruik tegen Jan. 6 gedetineerden in DC-gevangenissen en vroeg mevrouw Bowser om een ​​congresdelegatie te regelen om de faciliteiten te bezoeken en te bekijken.

In de brief, die donderdagavond is verzonden, staat dat wetgevers van de toezichtscommissie ook Jan willen interviewen. 6 gevangenen en medewerkers van het DC Department of Corrections.

“Ooggetuigenverslagen van de omstandigheden in de gevangenissen van DC – in het bijzonder met betrekking tot de behandeling van gevangenen van 6 januari – schetsen een beeld van hopeloosheid, wanhoop en grove rechtsmisbruik. Geen enkele gevangene in de Verenigde Staten zou op deze manier moeten worden behandeld”, aldus de brief. leest.

SP. Greene beschreef zijn bevindingen over de behandeling van Jan. 6 gevangenen in een rapport dat in december 2021 werd vrijgegeven. De Republikein uit Georgia bezocht de DC-gevangenis en, zei ze, gevangenen onthulden aan haar bewijzen van “misbruik en verwaarlozing” die ze hadden doorstaan ​​​​onder toezicht van medewerkers van correctionele diensten.

Een gedetineerde beweerde te zijn geslagen door andere gedetineerden en geen medische behandeling te hebben ondergaan. Een andere gevangene zei dat hij minstens zes maanden dezelfde contactlenzen moest dragen. Een gevangene, aldus de brief van mevrouw Greene, vertoonde tekenen van een onbehandelde botbreuk.

Verdere aanklachten tegen gedetineerden van 6 januari werden advies, religieus materiaal, communie en toegang tot hun families ontzegd.

Volgens de brief waren er beschuldigingen dat voedsel werd geserveerd met chemicaliën of andere stoffen en dat voedselallergieën werden genegeerd.

Gedetineerden die geen familie zijn van de Jan. 6 kreeg volgens de brief van donderdag een betere behandeling in de gevangenis.

“Vertegenwoordiger Greene was er op 6 januari getuige van dat niet-gedetineerden instructies kregen van rechtenstudenten over hoe ze hun lopende zaken in de rechtbank moesten behandelen”, luidt de brief.

De Georgia Republikein zei dat ze getuige was van niet-Jan. 6 gedetineerden die deelnemen aan de opkomende DC Young Men’s Unit van het Justice Policy Institute, waarin, “in tegenstelling tot een traditionele correctionele eenheid, de muren helder, levendig en sierlijk zijn” en “bewoners [have] hergebruikte cellen in mogelijkheden voor personeelsontwikkeling, waaronder een kapsalon.

Ze zei dat ze Jan niet had gezien. 6 gedetineerden mogen deelnemen aan dit programma en de faciliteiten contrasteren met de rest van de gevangenisfaciliteiten.

Een team van acht US Marshals voerde op 1 oktober een onaangekondigde inspectie en beoordeling uit van de DC-gevangenis. 18-23 oktober 2021, nadat een Amerikaanse districtsrechtbank had vastgesteld dat DOC-directeur Quincy Booth en directeur Wanda Patten de burgerrechten van een gevangene hadden geschonden.

“Het team inspecteerde de faciliteit en interviewde meer dan 300 gevangenen en trof ‘flagrante’ omstandigheden aan in de DC-gevangenisfaciliteiten. Op 24 oktober 2021 bevalen DC DOC-medewerkers de marshals echter om de DC-gevangenisfaciliteiten te verlaten.[d] Ik heb nog nooit bewakers van gevangenisbars binnen zien komen’, aldus de brief.

De waarnemend Amerikaanse maarschalk concludeerde het voorlopige onderzoek als het vinden van “bewijs van ‘systemische’ mishandeling van gedetineerden” en stuurde de bevindingen door naar de Civil Rights Division van het ministerie van Justitie.

Hoewel het ministerie van Justitie januari 400 heeft aangekondigd. 6 gevangenen zouden worden overgeplaatst uit de gevangenis van DC, zei de toezichtscommissie dat, voor zover haar bekend, “geen van de gevangenen van 6 januari deel uitmaakte van de groep die uit de gevangenisfaciliteiten van DC werd verwijderd.”

De toezichtscommissie gaf het DOC een deadline van twee weken en verzocht om alle documenten en mededelingen, waaronder:

• jan. 6 gedetineerden zien af ​​van een snel proces

• jan. 6 Klachten van gedetineerden over de omstandigheden in hun cel, hygiënische omstandigheden, toegang tot voedsel, toegang tot een advocaat, toegang tot documenten die relevant zijn voor hun juridische verdediging en toegang tot apparatuur en/of religieuze rituelen.

• jan. 6 Klachten van gedetineerden over de omstandigheden in hun cel, hygiënische omstandigheden, toegang tot voedsel, toegang tot een advocaat, toegang tot documenten die relevant zijn voor hun juridische verdediging en toegang tot apparatuur en/of religieuze rituelen.

Volgens mevrouw Greene, terwijl wetgevers van de Oversight Committee geïnteresseerd zijn in een rondleiding door de gevangenisfaciliteiten van DC, vertelde ze verslaggevers dat ze de tour openstelde voor wetgevers buiten de commissie en aan beide kanten van het gangpad.