Na de 7-0 vernedering door Liverpool, die de Rode Duivels de rust zag ingaan en zich ongelukkig voelde, dreigde ook het bezoek van Betis van donderdag naar het zuiden te gaan, nadat Ayoze Perez’s uitstekende finish beide partijen op gelijke hoogte bracht bij de rust.

United slaagde er in de tweede helft nauwelijks in, maar vertrouwde op een moment van individuele vaardigheid en het snelle denken van twee spelers aan het einde van felle kritiek op Anfield om het spel buiten hun tegenstanders te brengen voorafgaand aan een reis naar Spanje volgende week.

Erik ten Hag daagde zijn derby-mislukkingen uit met een ongewijzigde basisopstelling op Old Trafford, sprekend over ‘rehabilitatie’ voor een groep spelers die volgens hem nog steeds zijn beste kans was om een ​​opmars naar Sevilla op te bouwen. .

Het bleek opnieuw een slimme zet van de Nederlandse baas te zijn, want United schoot binnen vijf minuten omhoog, de voorzet van Bruno Fernandes werd van richting veranderd door Luiz Felipe richting Marcus Rashford, die zichzelf kalmeerde met schattige controle voordat hij zijn 26e doelpunt van het seizoen registreerde.

De gastheren hadden de controle en verdubbelden hun voorsprong verschillende keren bijna via Rashford en Wout Weghorst.Betis, United’s derde Spaanse tegenstander van de campagne, leek lichter dan Barcelona en Real Sociedad, maar vond toch een manier om terug in het spel te komen.

Juanmi had aantoonbaar controle over de bal op zijn arm, maar werd gered door de VAR-regels toen hij werd gecontroleerd voor het gooien van Ayoze Perez, de huurling van Leicester die een sublieme finish op David De Gea reed met 1-1 in 32 minuten.

De bezoekers veerden op en kwamen aan de rust die een gelijkspel waardig was, wat opnieuw grote vragen opriep voor United.

Het was Antony die zijn zijde uit hun slaap van zeven minuten wekte in wat begon te lijken op een tamme tweede helft, waarbij de Braziliaan gracieus een inkeping op zijn favoriete linkervoet door Abner Vinicius toestond voordat hij een niet te stoppen poging vooraan afrondde. van dierenarts Claudio. Juichen.

Voor het uur van spelen werd het spel genaaid. Shaw en Fernandes, die hadden kunnen profiteren van een nogal moeilijk debat over wie de grootste boost kreeg van fans en media na Anfield, combineerden met een slimme hoekschop vanaf links die de ongemarkeerde pijl van Fernandes bij de eerste paal ontmoette voor een krachtige kop in huis.

United kreeg kansen om Betis op gelijke hoogte te brengen en deed dat uiteindelijk in de 82e minuut, toen Facundo Pellistri van de bank kwam om Scott McTominay een afslag te geven. Nederlandse spits in nood. van een doel.