Marcus Rashford Mo Salah

Marcus Rashford Mo Salah

Manchester United-ster Marcus Rashford is uitgeroepen tot Premier League-speler van de maand voor februari – een evenaring van een record van Liverpool-legende Mohamed Salah.

Rashfords sensationele vorm zette zich vorige maand voort en scoorde vijf doelpunten in vier wedstrijden toen United Crystal Palace, Leicester en Leeds versloeg, en ging ook van 2-0 naar beneden om de laatste gelijk te spelen op Old Trafford.

Buiten de Premier League speelde hij ook een belangrijke rol bij het bereiken en winnen van de Carabao Cup-finale voor zijn team, en bij het uitschakelen van Barcelona uit de Europa League om de knock-outfase te bereiken.

De 25-jarige won de onderscheiding voor Fulham-duo Bernd Leno en Manor Solomon, Leicester’s Kelechi Iheanacho, Tottenham’s Emerson Royal en Aston Villa’s Ollie Watkins.

Dit is de derde POTM-prijs van Rashford voor deze campagne, die zegevierde in september en januari, en evenaart daarmee het record van Salah voor de meeste POTM-overwinningen in één seizoen.

De spits van Liverpool bereikte deze prestatie tijdens zijn sensationele seizoen 2017/18, waar hij een recordaantal van 32 doelpunten scoorde in slechts 36 wedstrijden.

“Het is natuurlijk altijd goed om tussen de gesprekken te zijn. Ik heb het gevoel dat je deze speler van de maand, vooral in de afgelopen drie maanden, aan iedereen kunt geven’, zei Rashford tegen MUTV.

“Alle mensen die zijn gekozen, verdienen het om het te winnen, het maakt me natuurlijk erg trots dat ik het drie keer heb kunnen doen.

“Alle spelers die starters zijn geweest, zelfs sommige spelers die geen starters zijn geweest, verdienen het. Het laat zien dat we als team aan het verbeteren zijn en hopelijk kunnen we dat blijven doen.”

Gevraagd naar zijn hoogtepunt van februari, voegde de spits eraan toe: “Waarschijnlijk Camp Nou. De laatste keer dat ik daar uitspeelde, had ik het gevoel dat er kansen in de wedstrijd zaten. , maar ik heb er geen benut.

“We creëerden niet genoeg kansen waarvan ik dacht dat ze er in de wedstrijd waren. Ze versloegen ons die avond uiteindelijk met 3-0 en deze keer had ik in gedachten om terug te gaan en ervoor te zorgen dat we kansen creëren en proberen ze om te zetten.

Dit is Rashford’s vierde POTM-onderscheiding in het algemeen, waardoor hij slechts drie achterblijft bij het record aller tijden voor de meeste overwinningen van Sergio Agüero en Harry Kane.

Naast de onderscheiding van Rashford werd Erik ten Hag uitgeroepen tot Manager van de Maand, terwijl David de Gea Save of the Month won voor zijn redding tegen Iheanacho in United’s 3-0 overwinning op de Foxes.

MEER: Jurgen Klopp geeft blessure-update over Liverpool trio voorafgaand aan Bournemouth clash

MEER: Brendan Rodgers identificeert ‘zware uitdaging’ tegenover Graham Potter voorafgaand aan Leicester v Chelsea

Kijk voor meer van dit soort verhalen op onze sportpagina.

Volg Metro Sport voor het laatste nieuws over
Facebook, Twitter En instagram.