Opmerking

De langdurige Republikeinse campagnemedewerker die beschuldigingen van seksueel wangedrag uitte tegen Matt Schlapp, de invloedrijke leider van de Conservative Political Action Conference, is aangeklaagd laatste maand van seksuele batterij.

Carlton Huffman, 39, werd onlangs door een rechter bevolen om een ​​jaar weg te blijven van een huisgenoot uit Raleigh, North Carolina, die beweerde dat hij ongewenste seksuele handelingen met haar en een andere vrouw had gepleegd, blijkt uit documenten ingediend bij het Superior Court van Wake County.

op febr. Op 27 januari werd een beschermingsbevel uitgevaardigd ongeveer een maand nadat Huffman een rechtszaak had aangespannen in Virginia wegens beschuldiging van aanranding en smaad door Schlapp. Schlapp ontkende de beschuldigingen.

Huffman werd beschuldigd van het plegen van seksuele handelingen met twee vrouwen van 19 en 22 jaar oud in zijn Raleigh appartement zonder hun toestemming. De jonge vrouw was onlangs met Huffman naar het appartement verhuisd voorafgaand aan het vermeende incident van 1 februari. 15. De vrouwen zeiden dat ze zich deels onveilig voelden omdat ze wisten dat Huffman een pistool in huis had.

De politie van Raleigh zegt dat de zaak is onderzocht en gesloten; uit een incidentrapport blijkt dat er geen aanklacht is ingediend.

De 19-jarige won het straatverbod van een jaar tegen Huffman, terwijl de 22-jarige een beschermingsbevel van 10 dagen kreeg; een rechter verwierp vervolgens zijn klacht. In een interview met The Washington Post zei de 22-jarige – die The Post niet noemt als vermeend slachtoffer van seksueel geweld – dat ze beledigd was door Huffmans portrettering van zichzelf in de afgelopen weken als slachtoffer van seksueel geweld.

Huffman vertelde WRAL News, wie voor het eerst gemeld beschermingsbevel dat hij “onschuldig was aan ongepast gedrag”. Zijn advocaat, Tim Hyland, weigerde commentaar te geven.

Huffman klaagde Schlapp half januari anoniem aan en eiste $ 9,4 miljoen aan schadevergoeding. Een rechter van de Alexandria Circuit Court zei woensdag dat hij zich in de rechtszaak moet identificeren om door te gaan, waardoor Huffman publiekelijk naar voren komt.

De advocaat van Schlapp voerde aan dat door anoniem te werk te gaan, Huffman probeerde controle van zijn eigen record te vermijden – waaronder het uiten van extremistische opvattingen op een blanke supremacistische blog en radioshow meer dan tien jaar geleden.

In de rechtszaak zegt Huffman dat hij als staflid van Herschel Walker, kandidaat voor de Senaat van Georgia, werd gevraagd om Schlapp te besturen toen hij naar Atlanta kwam voor een campagnebijeenkomst op 19 oktober. Volgens Huffman krulde Schlapp zijn kruis op in de auto nadat hij die avond naar twee bars was gegaan. Schlapp geeft toe met Huffman naar de bars te zijn gegaan, maar ontkent de rest van zijn verhaal.

Leigh Tauss heeft bijgedragen aan dit verhaal.