Dr. Anthony Fauci bespotte de Republikeinse vertegenwoordiger. Jim Jordan uit Ohio tijdens een optreden op donderdag op Fox News en ontkende de bevriezing van de voormalige directeur van Centers for Disease Control and Prevention, Robert Redfield, een voorstander van de uitgelekte COVID-19-theorie van een laboratorium.

Redfield getuigde woensdag en beweerde dat hij door Fauci “buitenspel was gezet” bij interne discussies omdat hij de theorie omarmde dat COVID-19 was gelekt van het Wuhan Institute of Virology. Fauci betwistte de bewering van Redfield om buitenspel te staan. (GERELATEERD: RAPPORT: Voormalig CNN-baas zei tegen het personeel dat ze het lablek moesten negeren omdat het een ‘Trump-gespreksonderwerp’ was)

“Hij zei in gedachten dat hij buiten de deur werd gehouden omdat hij dacht dat het een laboratoriumlek zou kunnen zijn. De helft van de mensen die aan het bellen waren, was van mening dat het een laboratoriumlek zou kunnen zijn. Dus zijn reden waarom hij dacht dat hij werd uitgesloten, is een ongeldige grondgedachte’, zei Fauci over Redfield. Echt jammer dat hij deze uitspraken deed. Hij is een goede vent.”

Fauci mikte vervolgens op Jordan, de voorzitter van de House Judiciary Committee, die verwees naar beweringen dat Fauci een van degenen was die de discussie over de laboratoriumlektheorie probeerden te censureren tijdens een woensdaghoorzitting van de Special House Subcommittee on the Coronavirus Pandemie. Jordan leek te beweren dat Fauci twee voormalige voorstanders van de theorie had afgekocht met een subsidie ​​van $ 9 miljoen.

SHOW:

“Er zijn dus negen miljoen redenen waarom ze van gedachten zijn veranderd”, zei Jordan. gezegd op de hoorzitting van woensdag.

“Daar moet ik bijna om lachen, Neil. Het is totaal schandalig. Ten eerste was ik niet helemaal op de een of andere manier geneigd. gegevens leek het waarschijnlijker dat dit een natuurlijke gebeurtenis was uit een dierlijk reservoir, ‘zei Fauci. “Ik heb er altijd volledig voor opengestaan ​​dat het het een of het ander kan zijn. Eerlijk gezegd weegt het bewijs waarschijnlijker in de richting van één, namelijk een natuurlijke gebeurtenis.

De House Special Subcommittee on the Coronavirus Pandemic heeft zondag documenten vrijgegeven waaruit blijkt dat Fauci een van degenen was die een paper schreven die de theorie verwierp dat COVID-19 uit een laboratorium lekte.

“Het andere absoluut absurde dat Jim Jordan zei, was dat we de onderzoekers $ 9 miljoen smeergeld hebben gegeven om van gedachten te veranderen. Houdt hij me voor de gek?” vroeg Fauci later aan Fox News-presentator Neil Cavuto.

Johns Hopkins-professor Dr. Marty Makary getuigde voor de House Special Subcommittee on the Coronavirus Crisis tijdens een hoorzitting van 1 maart dat twee wetenschappers die geloofden dat COVID-19 uit een laboratorium lekte, van gedachten veranderden nadat ze een subsidie ​​van $ 9 miljoen hadden ontvangen.

“Ze gaven een subsidie ​​ongeveer anderhalf jaar voordat dit allemaal gebeurde. De subsidie ​​werd collegiaal beoordeeld en voorgelegd aan een onafhankelijk bestuur en goedgekeurd voordat de vergadering zelfs maar plaatsvond”, aldus Fauci. “Dus om aan te nemen dat ze een subsidie ​​​​van $ 9 miljoen kregen omdat we probeerden ze van gedachten te laten veranderen, is meer dan belachelijk. Meer dan belachelijk.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Als u vragen heeft over onze richtlijnen of onze samenwerking met ons, neem dan contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.