Republikeinse provincievoorzitters geven de voorkeur aan de gouverneur van Florida. Ron DeSantis over voormalig president Donald Trump in de GOP-voorverkiezingen van 2024, volgens een nieuwe peiling.

Van degenen die zich al inzetten voor een specifieke kandidaat, is 19% voor DeSantis en 17% voor Trump, volgens Politico vragenlijst. De meningen van districtsvoorzitters zijn een belangrijke indicator, aangezien ze een sterke invloed hebben op lokale basisbewegingen die kiezers beïnvloeden.

“Hoewel ik niet in Florida woon, steun ik de conservatieve acties die meneer DeSantis heeft ondernomen. Hij is niet bang om op te komen voor de principes en waarden van de Republikeinse Partij”, zei respondent Kylie Crosskno tegen Politico, voorzitter van de Mississippi. Provincie GOP, Arkansas.

(Foto door Joe Raedle/Getty Images)

De presidenten werd ook gevraagd welke kandidaten ze overwogen, en ze antwoordden overweldigend DeSantis met 73%. Trump kwam 30 procentpunten achter de gouverneur, gevolgd door de gouverneur van South Carolina. Nikki Haley en Sen. Tim Scott met respectievelijk 36% en 28%.

Voormalige Trump-functionarissen, staatssecretaris Mike Pompeo en vice-president Mike Pence, kwamen respectievelijk uit op 25% en 21%. Texaanse senator Ted Cruz en gouverneur. Greg Abbott volgde met respectievelijk 17% en 9%, waarvan 5% naar de voormalige gouverneur van Arkansas ging. Asa Hutchinson en 4% aan Donald Trump Jr. en voormalig gouverneur van New Jersey. Chris Christie.

De respondenten werd ook gevraagd wie ze “absoluut” niet als GOP-genomineerde wilden hebben. 39% zei Trump en slechts 9% zei DeSantis. De meerderheid wil Christie niet, die het peloton voor 55% leidde. (GERELATEERD: DeSantis dubbele cijfers over Trump in hun thuisstaat GOP Primary: POLL)

De peiling ondervroeg 187 Republikeinse districtsvoorzitters in het hele land, van wie 91% zei dat ze “conservatief” of “zeer conservatief” waren.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Als u vragen heeft over onze richtlijnen of onze samenwerking met ons, neem dan contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.