Een foto van een door de politie weggesleepte auto.  De Letse regering neemt auto's in beslag en schenkt ze aan Oekraïne.

Foto:: STRMX: (VADER:)

Lees in het Spaans:.

De Letse regering slaat twee vliegen in één klap met een nieuw programma dat in beslag genomen auto’s naar dronken chauffeurs in Oekraïne stuurt om de oorlog tegen Rusland te steunen.

Letland, land van: ongeveer 1,9 miljoen mensenheeft het hoogste percentage rijden onder invloed van heel Europa, volgens: BBC nieuws. In 2022 nam hij op 4.300 chauffeurs die de wettelijke alcoholpromillage van 0,5% heeft overschreden. Datzelfde jaar keurde de Letse regering een wet goed die haar toestaat auto’s in beslag te nemen en te verkopen van dronken bestuurders van wie het alcoholpromillage driemaal de wettelijke limiet is.

De Letse regering neemt echter zoveel auto’s in beslag dat ze ze niet snel genoeg kan veilen, en ze vullen snel haar openbare magazijnen. In de eerste twee maanden van 2023 hadden de autoriteiten in het land al 200 voertuigen in beslag genomen. Na ontvangst van een voorstel van de ngo Twitter Convoy, dat: levert gedoneerde voertuigen aan de Oekraïense frontlinies of om ze te gebruiken als geïmproviseerde ambulances, besloot de regering haar in beslag genomen auto’s naar Oekraïne te sturen om het verzet van het land tegen de Russische invasie te versterken.

De eerste levering van in beslag genomen Letse auto’s vond deze week hun weg naar de Oekraïense frontlinies. Letland is van plan om wekelijks twee dozijn in beslag genomen auto’s aan Twitter Convoy te schenken.

“Niemand verwachtte dat mensen dronken zouden zijn terwijl ze zoveel voertuigen besturen, ze kunnen ze niet zo snel verkopen als mensen drinken. Daarom kwam ik op het idee om ze naar Oekraïne te sturen”, zegt Reinis Poznaks, oprichter van Twitter Convoy. Reuters:.

DE: eerste acht auto’s in beslag genomen onder nieuwe wet had een gecombineerde waarde van ongeveer € 18.500, of $ 19.600. Een voormalige eigenaar plakte zelfs een Russische vlag op hun in beslag genomen voertuig, wat Poznaks aan het lachen maakte, meldde Reuters.

Twitter Convoy heeft meer dan 1.200 auto’s afgeleverd aan Oekraïense ziekenhuizen en soldaten, aldus de outlet. De ngo slaagde er ook in om $ 2 miljoen op te halen om voertuigen te kopen en Oekraïne te helpen met infrastructuur en logistiek tijdens de oorlog.