Opnieuw naar de Final 8 U Sports Men’s Championship komen na een verlies, is niets om je zorgen over te maken voor de Carleton Ravens.

Winnaars van de laatste drie nationale titels, de Ravens zijn het derde reekshoofd na een verlies van 79-57 van de Ottawa Gee-Gees in het titelspel van de Ontario University Athletics. Carleton ging de Final 8 van 2022 in als zevende reekshoofd – en met een ligplaats vrij nadat hij in de halve finale van de OUA was gevallen naar Queen’s – en vond zijn weg naar een record 16e titel.

“Het OUA-kampioenschap winnen is niet het doel. Het doel is altijd geweest dat we het landskampioenschap winnen”, zei Ravens-hoofdcoach Taffe Charles. “Het is jammer dat we niet zo goed hebben gespeeld als we hadden gewild. [against Ottawa]maar dat is natuurlijk niet ons hoofddoel.

“We willen de Nationals bereiken en een kans hebben om een ​​Nationals te winnen, dus het maakt niet uit waar we gerangschikt zijn. Je kunt de Nationals niet winnen als je er niet bent. Dus maak je geen zorgen over waar we staan.” waar we zijn en hoe we daar zijn gekomen terwijl we toch bezig zijn.”

Carleton, die de Final 8 opent tegen de RSEQ-kampioen en de als zesde geplaatste UQAM Citadins, heeft sinds 2003 al zijn nationale titels gewonnen, inclusief streaks van vijf en zeven opeenvolgende kampioenschappen.

Back-to-back Canada West-kampioen Victoria Vikes op nummer 1, Ottawa op nummer 2, AUS-kampioen St. Francis Xavier X-Men op nummer 4, Queen’s Gaels op nummer 5, Canada West runners-up Winnipeg Wesmen op Nummer 7 en AUS UPEI Panthers runner-up op nummer 8 maakt de competitie compleet.

Het nationale toernooi vindt plaats van vrijdag tot zondag in Halifax en elke wedstrijd wordt live uitgezonden op CBCSports.ca, de CBC Sports-app en CBC Gem.

De Ravens-dynastie begon met voormalig hoofdcoach en nu directeur van basketbaloperaties Dave Smart. Voordat hij in 2019 aftrad, had hij 14 nationale kronen en negen OUA-kampioenschappen gewonnen in 20 jaar aan het roer.

Met de overstap van Charles van de Ravens-vrouwencoach naar de herencoach, is de norm en cultuur van hard werken niet veranderd, evenmin als het hijsen van kampioensvlaggen.

Cultuur wekt vertrouwen, zegt vierdejaars bewaker Aiden Warnholtz.

“We weten dat we doen wat nodig is om onszelf in de best mogelijke positie te plaatsen om te winnen”, zei de OUA-ster van het eerste team. “Als we deze plaatsen binnenlopen, is dat vrijwel elke keer dat we naar de sportschool zijn geweest.

“We hebben echt veel samen meegemaakt, op en naast het veld, om dat vertrouwen in elkaar op te bouwen en dat vertrouwen dat we dingen voor elkaar kunnen krijgen als we bij elkaar blijven.”

Carleton was dit jaar niet zijn gebruikelijke dominante in het reguliere seizoen, met vier nederlagen – waaronder back-to-back nederlagen in januari – die twijfel doen rijzen over de vraag of de Ravens het dit seizoen voor elkaar kunnen krijgen.

“We hadden zeker mensen die twijfelden of we in de eerste plaats Nationals zouden doen”, zei Warnholtz. “We hadden een jonge ploeg en we hebben zeker het hele jaar door geworsteld.

“Ik denk dat we een lange weg hebben afgelegd. Die tegenslag hadden we eerder in het seizoen [it] laat ons zien wat we moeten doen om te verbeteren. Het is duidelijk dat als het doel is om uiteindelijk te winnen, als we het kunnen, als we het kunnen, de vier verliezen of wat dan ook verdwijnen, toch?

“Nogmaals, we weten hoe we met deze tegenslag moeten omgaan en dus zullen we er gewoon gebruik van maken en als team blijven groeien.”

Charles zegt dat zijn team klaar zal staan ​​als de tijd daar is.

“We zijn ervan overtuigd dat we met onze ervaring weten wat ons te doen staat”, zei hij.

“We weten wat het spelniveau is. We weten hoe we ons moeten voorbereiden. We hebben er dus alle vertrouwen in dat we net zo voorbereid zullen zijn als iedereen. Hopelijk kunnen we goed spelen als het zover is.”