Inhoud van het artikel

De Winnipeg Jets gaan bergafwaarts.

Maak uw veiligheidsgordels vast, fans Zet uw stoelen en tafels weer rechtop.

Inhoud van het artikel

Kunnen de Calgary Flames, die minder dan een week geleden in wezen uitgesloten waren van de wildcardrace, de achtste Western Conference Jets inhalen?

Het verschil is slechts vier punten. Elk team heeft 17 wedstrijden te spelen, waaronder één onderlinge wedstrijd.

Met hun Friendly Manitoba-tegenstanders in vrije val, is het pad van de Flames naar een playoff-uitnodiging plotseling duidelijk: vang de Jets. Bovenste pistool op jou, maar… doelwit verworven.

Advertentie 2

Inhoud van het artikel

Er zit natuurlijk een addertje onder het gras. (Is er niet altijd een addertje onder het gras?)

Hoewel de Nashville Predators voor de handelsdeadline uitverkocht waren, blijven ze rondhangen en hebben ze een stapel spellen in de hand.Ze zouden vloeken kunnen uitspreken in verschillende prairieprovincies.

“Het hangt af van wat we hier doen, in onze groep…”, zei Flames-doelman Jacob Markstrom, die net zijn eerste redding van het seizoen voltooide – een 40-save-vertoning in Minnesota – en zijn recente run in Minnesota wil voortzetten De clash van vrijdag. met de Anaheim Ducks (19.00 uur MT, Sportsnet West/Sportsnet 960 The Fan) “Ik bedoel, als we alle resterende wedstrijden winnen, denk ik dat we in een goede positie verkeren.”

Plaatsvervangend aanvoerder en eerstelijns centrum Elias Lindholm zei: “We proberen ons nergens anders op te concentreren dan onze wedstrijden te winnen. We hebben hier natuurlijk een paar punten gewonnen, maar we moeten ons ook met onze zaken bemoeien.” Als we dat niet doen, doet de rest er niet toe.”

Inhoud van het artikel

Advertentie 3

Inhoud van het artikel

Dat klopt, vooral voor een team dat moeite heeft om het momentum vast te houden, de W’s te stapelen.

Maar voor de Flames, die een roadtrip van twee wedstrijden hebben weggevaagd en nu streven naar hun eerste winning streak van drie wedstrijden sinds begin december, is waarschijnlijk de belangrijkste reden voor optimisme wat er gebeurt aan de andere kant van Saskatchewan. .

Bediscussieerbaar een sleutelwoord zijn, omdat MacKenzie Wegar het er beleefd niet mee eens is.

Net voordat de Flames naar Dallas en Minny vertrokken, zei de hardnekkige verdediger tegen Postmedia: “Dat is waar de spelers verschijnen – deze tijd van het jaar.”

En wat heeft Weegar sindsdien gezien, in een dramatische overwinning op de Stars en vervolgens een shutout/shootout tegen de Wild?

“Ik heb spelers gezien”, glimlachte hij na de training van donderdag in de Saddledome. “Ik wou dat we konden zeggen dat we wat eerder spelers hadden. We speelden geweldige wedstrijden, maar we kwamen een paar keer aan het kortste eind.

Advertentie 4

Inhoud van het artikel

“Maar deze tijd van het jaar is opwindend om deel uit te maken van deze play-off push, en we zijn slechts een paar punten verwijderd. Het is duidelijk dat we het klassement nauwlettend in de gaten houden en we moeten naar de Winnipeg-wedstrijd (woensdag) kijken en iedereen houdt een goed in de gaten. Maar we moeten ons gewoon op onszelf concentreren. Zoals we al zeiden, draait het hier allemaal om ons. Iedereen heeft nu veel vertrouwen en een goede geest. En we moeten doorgaan.”

Ook zij zullen hulp nodig hebben. Ze hebben de Jets nodig, met slechts twee overwinningen in hun laatste 11 wedstrijden, om door te gaan. (En ze hebben de Predators nodig, die donderdag in Arizona het ijs raakten met zes overwinningen in een tijdsbestek van negen wedstrijden, om het neer te halen.)

Terwijl Markstrom een ​​handvol indrukwekkende optredens achter de rug had, misschien wel zijn beste reeks van het hele seizoen, leek Winnipeg’s eigen sterdoelman op de vlucht te gaan. Connor Hellebuyck werd gebombardeerd met in totaal 22 doelpunten in zijn vijf laatste starts en twee keer. de Wild, nog geen minuut nadat zijn eigen club aan de overkant had toegegeven, liet Hellebuyck een kreun door de wickets bij Ryan Hartman.

Advertentie 5

Inhoud van het artikel

De Jets hebben ook een druk schema voor de boeg: hun volgende roadtrip van drie wedstrijden omvat een date met de wanhopige Florida Panthers, een match met eeuwige mededinger Tampa Bay Lightning en vervolgens een match met de Hurricanes of Carolina, leiders van de grootstedelijke divisie. gastheer van de Boston Bruins.

Aan de andere kant hebben de Flames het gemakkelijkst overgebleven schema van alle teams in de competitie, ondanks dat ze verschrikkelijke nachten hebben gehad tegen de kleine elites.Volgens Tankathon verzamelen hun tegenstanders tijdens de thuiswedstrijd gemiddeld 1.033 punten per wedstrijd.

De Flames en de Jets hebben nog maar één wedstrijd te gaan – een affaire op 5 april in het Canada Life Centre.De lokale bevolking zal een paar nachten later ook tegenover de Predators staan.

Het is nog steeds een zware klim, maar wijs ze nog niet af, ook al deed je het een paar dagen geleden.

‘We zijn er,’ herinnerde Wegar zich. “En ik denk dat iedereen op het juiste moment piekt, dus als we zo door kunnen gaan…

“Als we dezelfde mentaliteit behouden en de jongens blijven spelen zoals ze doen, denk ik dat het goed komt.”

wgilbertson@postmedia.com

Twitter.com/WesGilbertson

Bekijk onze sportsectie voor het laatste nieuws en analyses. Als je wilt wedden, ga dan naar onze sectie sportweddenschappen voor nieuws en noteringen.

opmerkingen

Postmedia zet zich in voor het behoud van een levendig maar beschaafd discussieforum en moedigt alle lezers aan om hun mening over onze artikelen te delen. Het kan tot een uur duren voordat reacties zijn gemodereerd voordat ze op de site verschijnen. We vragen u om uw opmerkingen relevant en respectvol te houden. We hebben e-mailmeldingen ingeschakeld – u ontvangt nu een e-mail als u een antwoord op uw opmerking ontvangt, als er een update is voor een reactiethread die u volgt of als een gebruiker uw opmerkingen volgt. om uw e-mailinstellingen aan te passen.

Doe mee aan het gesprek

Advertentie 1