FRANKFURT, Ky. – Republikeinse wetgevers in Kentucky dienden vrijdag een wetsvoorstel in om dragracen te beteugelen, waarmee een gratis senaatsdebat werd beëindigd, aangezien aanhangers het aanprezen als een maatregel ter bescherming van kinderen en tegenstanders het een ongrondwettelijke aanval op LGBTQ-groepen noemden.

De maatregel werd met 26 tegen 6 door de Senaat aangenomen na een langdurig debat dat leidde tot fronsende gedachtenwisselingen in de besloten kamer.

De hoofdsponsor van The Bill werd gevraagd of ze ooit een dragshow had bijgewoond en of ze het “seksueel opwindend” vond. De Republikeinse senator Lindsey Tichenor antwoordde dat ze een dragshow in Kentucky had bijgewoond. Die laatste vraag – van een democratische tegenstander van het wetsvoorstel – werd uitgesloten nadat een leider van de GOP-senaat het “buiten de grenzen van het decorum” noemde.

De maatregel gaat naar het Huis met nog maar enkele dagen te gaan in de 30-daagse legislatuur van dit jaar. Republikeinen hebben in beide huizen een supermeerderheid.

Het voorstel voor cultuuroorlogen zou dragshows verbieden op openbaar terrein of op plaatsen waar ze door kinderen kunnen worden gezien.

“De bedoeling van deze wetgeving is om dit soort entertainment voor volwassenen te beperken tot volwassenen”, zei Tichenor.

Democratische senator. Karen Berg leende een libertair thema om zich tegen het wetsvoorstel te verzetten: “Stap niet op me.

Voor LGBTQ-groepen is “slepen een vorm van zelfexpressie die je niet hoeft te begrijpen, niet leuk hoeft te vinden, niet leuk hoeft te vinden en niet aanwezig hoeft te zijn”, zei ze. .

In het hele land klagen conservatieve activisten en politici dat dragshows bijdragen aan de ‘seksualisering’ of ‘verzorging’ van kinderen. De wetgevende macht van Tennessee heeft onlangs een wetsvoorstel aangenomen dat openbare dragshows verbiedt en classificeert als cabaret voor volwassenen, tussen topless dansers, go-go dansers, exotische dansers en strippers. De Republikeinse gouverneur van Tennessee Bill Lee ondertekende het wetsvoorstel.

Het wetsvoorstel van Kentucky richt zich op dragshows door te stellen dat optredens voor volwassenen ook live optredens omvatten waarbij mannelijke of vrouwelijke imitators betrokken zijn die “een beroep doen op een wellustige interesse in seksueel gedrag” en geen “literair, artistiek, politicus of serieuze wetenschapper” bevatten. Bij slepen gaat het echter meestal niet om naaktheid of strippen, wat vaker voorkomt in de aparte kunst van burlesque.

Overtredingen onder het voorstel van Kentucky – Senate Bill 115 – zouden strafbaar zijn als misdrijf voor de eerste twee overtredingen, maar een misdrijf worden voor volgende overtredingen. Bedrijven die dergelijke shows houden, kunnen hun drank- en bedrijfsvergunningen laten schorsen of intrekken.

Tichenor erkende dat er een lange geschiedenis is van mannelijke en vrouwelijke nabootsers, en wees specifiek op Robin Williams’ “meesterlijke prestatie” in travestie in “Mrs. Doutefeu.

“Dit wetsvoorstel gaat op geen enkele manier over dat soort optredens”, zei de senator.

Het wetsvoorstel reageert op uitvoeringen die ooit beperkt waren tot een volwassen publiek, maar “nu onder het mom van inclusiviteit aan het grote publiek worden gepresenteerd als geschikt voor alle leeftijden”, zei ze. Ze zei dat ze mensen hoorde zeggen dat hun families dergelijke optredens op openbare plaatsen hadden meegemaakt.

“Deze uitvoeringen waren nooit een probleem totdat ze de publieke sector betraden”, zei Tichenor.

Tegenstanders zeiden dat het wetsvoorstel inbreuk zou maken op de grondwettelijke bescherming en gericht zou zijn op de LGBTQ-gemeenschap. Democratische senator. Cassie Chambers Armstrong zei dat de bescherming van het Eerste Amendement zich uitstrekt tot “expressieve keuzes die we maken”, inclusief de kleding die we dragen en “hoe we ervoor kiezen om onszelf aan de wereld te presenteren”. Dit omvat “ervoor kiezen om zich in drag te kleden”, zei ze.

Er zijn veel bestaande wetten, waaronder onfatsoenlijke blootstelling, om seksueel expliciete activiteiten op openbare plaatsen aan te pakken, zei ze. Integendeel, het wetsvoorstel stuurt een boodschap van “haat, angst en discriminatie naar een groep Kentuckians die volgens onze wetten gelijke bescherming en gelijke waardigheid verdienen”, zei ze.

Voorstanders van het wetsvoorstel zeiden dat de nadruk lag op het beschermen van kinderen tegen blootstelling aan entertainment voor volwassenen.

“Wat is er zo erg aan om kinderen weg te houden van seksuele prestaties van volwassenen?” zei Tichenor.

Het wetsvoorstel kreeg steun van sociaal-conservatieven. David Walls, uitvoerend directeur van The Family Foundation, noemde het vrijdag een “gezinsvriendelijk wetsvoorstel”.

Dit heeft geleid tot veroordeling van homorechtenactivisten en kruisvaarders. Tegenstanders scandeerden “schaamte” toen het wetsvoorstel onlangs werd goedgekeurd door een senaatscommissie.

“Dit wetsvoorstel vormt niet alleen een compromis of vraagt ​​me om mijn menselijkheid uit te leggen, het stelt ook mijn levensonderhoud op de proef”, vertelde de drag-performer Poly Tics aan de door de GOP geleide senaatscommissie.

Copyright © 2023 The Washington Times, LLC.