Cody Gakpo en Darwin Núñez hebben laten zien wat ze kunnen in de 7-0 overwinning van Liverpool op Manchester United afgelopen weekend en Jürgen Klopp gelooft dat zijn huidige generatie spitsen het talent heeft om Sadio Mané en Roberto Firmino te vervangen.

Liverpool reist af naar Bournemouth voor de aftrap van zaterdagmiddag, om voort te bouwen op hun historische overwinning op United, waarin Gakpo en Núñez elk tweemaal scoorden naast Mohamed Salah. In de terugwedstrijd tegen Bournemouth in augustus won de ploeg van Klopp met 9-0. Een andere overwinning zou Liverpool in de top vier plaatsen, althans kort, afhankelijk van het resultaat van Tottenham thuis tegen Nottingham Forest.

nieuwsbrief promotie overslaan

Klopp zei over de voorhoede van Mané, Salah en Firmino die Liverpool hielpen om hun eerste titel in het Premier League-tijdperk te winnen in 2019/20: “Het is uitzonderlijk en het is niet mogelijk om te repliceren omdat het een speciale relatie was in termen van voetbal en het werkte.” heel goed De uitdaging voor ons met alle veranderingen die we nu en de komende jaren hebben doorgevoerd, is het vervangen van een sensationele speler of formatie of iets anders.

“Ik denk echt dat de jongens die we hebben binnengehaald echt hun eigen specifieke vaardigheden hebben en dat we ons als team een ​​beetje moeten aanpassen: de manier waarop we spelen, de manier waarop we het opzetten, dat soort dingen. Maar ze hebben allemaal het potentieel.” om echt uitzonderlijk te zijn en daarom hebben we ze aangeworven.

“De jongens staan ​​klaar om elkaar overal naar toe te duwen; niemand weet het [where] het is nu, maar ze zijn jong, ze hebben nog veel voetbaljaren te gaan en we zullen zien. Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat we ze op de juiste posities zetten, we spelen het juiste systeem voor ze op de juiste manier en dan kunnen de jongens doen waar ze goed in zijn.”

Klopp zei dat hij verrast was door het besluit van Firmino om deze zomer te vertrekken toen zijn contract afliep. “Hij zei tegen me, en het enige wat hij verder zei was: ‘Nu wil ik dit prachtige verhaal afmaken.'”