Johnny Sexo

De Ier Johnny Sexton zei dat Ierland ‘het voorrecht’ had om te vechten voor een schone lei (Foto: PA)

De aanvoerder van Ierland, Johnny Sexton, denkt dat hij zich voorbereidt om het op te nemen tegen het beste team van Schotland in de Six Nations waren nadat ze zich fit hadden verklaard voor de Murrayfield-confrontatie op zondag.

De mannen van Andy Farrell gaan naar Edinburgh met de Grand Slam-ambities nog steeds intact dankzij overwinningen met bonuspunten op Wales, Frankrijk en Italië.

Het best gerangschikte land ter wereld domineerde de wedstrijden tegen Schotland in de recente geschiedenis en won 11 van de laatste 12 ontmoetingen.

Maar de ploeg van Gregor Townsend is een ploeg die is veranderd na het verslaan van Engeland en Wales voordat hij verloor in Frankrijk – en biedt voor de eerste Triple Crown sinds de Five Nations van 1990 om de titelrace vast te houden.

Fly-half Sexton, die de overwinning in Rome miste met een liesprobleem, zegt dat Ierland ‘het voorrecht’ had om te vechten voor een clean sweep en zich voorbereidt op de grootste test van het kampioenschap tot nu toe.

“We zien onszelf niet als favoriet”, zei hij. “We denken dat het een ongelooflijk zware wedstrijd gaat worden.

Gregor Townsend

Schotland hoofdcoach Gregor Townsend tijdens een trainingssessie (Foto: Shutterstock)

“Ze zijn het beste Schotse team waar we tegen hebben gespeeld. Waarschijnlijk sinds het begin van de Six Nations zijn zij het beste Schotse team. Het wordt een hele, hele zware wedstrijd en het wordt waarschijnlijk onze zwaarste in de competitie tot nu toe.

De 37-jarige Sexton gelooft dat de hoop van Schotland om een ​​einde te maken aan een 33-jarige droogte in de Triple Crown een extra voordeel toevoegt aan een moeilijke reis. “Elk team komt in deze competitie en wil een Grand Slam winnen, een kampioenschap willen winnen en daarom is een goede start zo belangrijk”, zei hij. “We hebben ze altijd bij de hand en het is een uitstekende positie om naartoe te gaan.”

Sprekend over de aspiraties van Schotland voor de Triple Crown, voegde hij eraan toe: “Het is iets dat we zullen moeten erkennen omdat het een heel speciale sfeer gaat creëren – het is nog steeds een heel speciale sfeer, zelfs als dat niet het geval is. Er was niets op het spel.”

Het is een enorm spel met hen voor een drievoudige kroon en nog steeds in het kampioenschap en wij na het kampioenschap en zelf een drievoudige kroon. Het is een enorm spel, het is geweldig om er deel van uit te maken.

Sexton zou zondag ook een persoonlijke mijlpaal kunnen bereiken, nu hij dichterbij komt om de topscorer aller tijden van de Six Nations te worden. De Leinster-man heeft slechts zeven punten voorsprong op voormalig internationaal teamgenoot Ronan O’Gara’s recordaantal van 557.

Hij zei: “Ik scoor liever niet nog een punt en win een kampioenschap, een Grand Slam, dan het puntenrecord te behalen. Dat stoort me niet. Als het gebeurt, fantastisch, maar het is niet iets dat me ‘s nachts wakker houdt.

MEER: De laatste twee Six Nations-etappes om Engeland te testen na de ‘herbouw’ van Borthwick, zegt Ellis Genge

MEER: Engeland concentreerde zich op het verslaan van Wales ondanks contractsympathie

Kijk voor meer van dit soort verhalen op onze sportpagina.

Volg Metro Sport voor het laatste nieuws over
Facebook, Twitter En instagram.