Verenigde Staten international en studeert bij nummer 1 van eerste keuze Aaron Ramsdale is geselecteerd om donderdagavond in het Estadio Jose Alvalade te beginnen aan de heenwedstrijd van de laatste 16, terwijl manager Mikel Arteta zes wijzigingen aan zijn kant aanbracht te midden van een felle wedstrijd. strijd om de Premier League-titel en belangrijke Lo-derby met Fulham van topniveau nadert dit weekend.

En hoewel een zwaarbevochten 2-2-gelijkspel Arsenal nog steeds goed van pas laat om zich te kwalificeren voor de kwartfinales, aangezien ze volgende week de terugwedstrijd in het Emirates Stadium organiseren, was het nog steeds een bijzonder optreden. – vluchtleiders.

Het werd samengevat door vaste ‘bekerkeeper’ Turner, die zich bij zijn zevende optreden van het seizoen in de Portugese hoofdstad ternauwernood in glorie dekte.

De 28-jarige, een zomeraanwinst voor de MLS New England Revolution, worstelde om vanaf de achterkant te spelen of de bal zelfverzekerd vast te leggen op dezelfde manier als Ramsdale, terwijl hij de schuld kreeg van de gelijkmaker van Sporting om de 1-1 te maken net voor rust nadat hij leek te proberen een hoekschop te pakken voordat hij aarzelde en zag hoe Goncalo Inacio naar huis reed om de opener van William Saliba ongedaan te maken.

Sportieve strijd: Matt Turner maakte geen indruk voor Arsenal tijdens hun Europa League-loting in Lissabon

/ Arsenal FC via Getty Images

Een goede eerste redding in het begin van de tweede helft viel vervolgens rechtstreeks op Paulinho en bezorgde de Primeira Liga-giganten een schokkende voorsprong die snel werd beantwoord met een eigen doelpunt van Hidemasa Morita.

“Eigenlijk heeft hij iedereen vermoord, omdat hij begon te komen en niet meer”, zei voormalig Gunners-promotor Keown bij het analyseren van het eerste doelpunt van Turner en Sporting op BT Sport.

“Maar [Jakub] Kiwior ook, die moet nog wat meer doen. Wat ik echter zal zeggen, als ik regelmatig met deze keeper speel, is dat ik dingen moet gaan regelen.

“Ik kan hem niet echt vertrouwen. Daar moet hij komen en winnen en dominant zijn en dat deed hij niet.”

De verwelkte beoordeling van Keown werd herhaald door de voormalige Engelse doelman Rachel Brown-Finnis op BT, die zei dat Turner – die nog niet in de Premier League voor Arsenal heeft gespeeld – “zijn zone niet beheerst” of “geen vertrouwen in zijn backline heeft” als ze bekritiseerde zijn gebrek aan communicatie over het eerste doelpunt van Sporting.