Het Huis van Afgevaardigden stemde donderdag met 227 tegen 198 stemmen om de “wateren van de Verenigde Staten” (WOTUS)-regel van de regering-Biden te schrappen, die zwaar is bekritiseerd vanwege het verbreden van de definitie van wat kwalificeert als “wateren van de Verenigde Staten”. “onderworpen aan federale regelgeving onder de Clean Water Act.

Republikeinen zeggen dat de regel een kostbare last oplegt aan landeigenaren, veeboeren en boeren door regelgevende controle te claimen over land met kleine stroompjes en wetlands. Op één na alle Republikeinen, die Pennsylvania vertegenwoordigen. Brian Fitzpatrick, stemmen de regel omverwerpen, met negen democraten die toetreden. (GERELATEERD: Republikeinen proberen een van de meest ambitieuze verordeningen van Biden EPA in te trekken)

DE resolutie werd begin februari geïntroduceerd en mede gesponsord door 170 congresleden.

“De nieuwe WOTUS-regel van president Biden is een kernkop die rechtstreeks gericht is op onze boerenfamilies, onze kleine bedrijven, onze huizenbouwers, elke huiseigenaar en hele gemeenschappen vanwege de te brede definitie”, zei de plaatsvervangend voorzitter. Rouzer, in een persbericht. stelling.

“Vermomd onder het mom van schoon water, breidt deze regel alleen de controle van de federale overheid uit over staten, plaatsen en particuliere landeigenaren, waardoor het moeilijker wordt om te boeren, te bouwen en economische welvaart te bereiken”, verklaarde hij. “Ik moedig de Senaat aan om deze verstandige resolutie aan te nemen om dit soort zware regels terug te dringen.”

In februari hebben vierentwintig Republikeinse procureurs-generaal een rechtszaak aangespannen tegen de Environmental Protection Agency (EPA) om de regel aan te vechten. Het Hooggerechtshof overweegt ook een zaak die de regel zou kunnen vernietigen, Sachet c. Agentschap voor milieubescherming, die werd gebracht door een stel dat door de EPA was verteld dat ze geen huis op hun eigen land kunnen bouwen omdat het wetlands bevat.

“Toen congreslid Graves en ik resoluties van afkeuring voorstelden in de Senaat en het Huis, wilden we laten zien dat het Congres verenigd is om op te komen voor miljoenen Amerikanen tegen de buitensporige bevaarbare wateren van president Biden”, zei het lid van de Senaat Milieu en Publiek Ondernemingscommissie. Virginia sen. Shelley Moore Capito zei in een stelling. “Ik prijs het Huis voor het nemen van een belangrijke stap vandaag om de Biden WOTUS-regel ongedaan te maken, en ik kijk ernaar uit om mijn collega’s in de Senaat zover te krijgen dat ze het naar het kantoor van de president sturen.”

De EPA reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Als u vragen heeft over onze richtlijnen of onze samenwerking met ons, neem dan contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.