Het initiatief verzekerde zich van $ 30 miljoen aan federale financiering voor uitbreiding.

In zijn doel om de levering van gezondheidstechnologieën in Canada te versnellen, stelt het National Accessible Coordinated Health Network (CAN) zijn programma beschikbaar in heel Canada.

Gesteund door $ 30 miljoen aan federale financiering uit Budget 2022, kondigde CAN Health eerder deze maand zijn uitbreiding aan naar Quebec, de territoria (Northwest Territories, Yukon, Nunavut) en afgelegen gemeenschappen.

“Deze investering van $ 30 miljoen stelt het CAN Health Network in staat om een ​​echt nationaal initiatief te worden.”

Het CAN Health Network biedt een geïntegreerde marktplaats om bedrijven te verbinden met ziekenhuizen en zorgverleners met als uiteindelijk doel nieuwe medische technologieën te leveren om patiënten te helpen. Via het CAN Health Network kunnen ondernemers in gezondheidstechnologie hun innovaties testen, verbinding maken met overheidsopdrachten en toegang krijgen tot andere mogelijkheden om hen te helpen opschalen.

Met financiering van de federale overheid opereert CAN Health volgens een regionaal model dat de organisatie in staat stelt om over regionale grenzen heen te werken om gedeelde problemen en prioriteiten te identificeren en zorgaanbieders in het hele land met elkaar in contact te brengen die geïnteresseerd zijn in vergelijkbare technologische oplossingen.

Het CAN Health Network is actief geweest in zijn nationale uitbreidingsplannen, in samenwerking met andere organisaties in het hele land. In 2021 ontving CAN Health $ 5,45 miljoen van de regering van Canada om het initiatief in Ontario met een jaar te verlengen en het programma uit te breiden naar Atlantisch Canada in samenwerking met Horizon Health Network.

GERELATEERD: Federale overheid breidt CAN Health Network uit in Ontario, brengt programma naar Atlantisch Canada

In voorgaande jaren werkte CAN Health ook samen met Communitch, de Kitchener-Waterloo Technology Hub en het Institute of Health Economics in Edmonton.

Met de nieuwste uitbreiding kan CAN Health Network samenwerken met zorgorganisaties en bedrijven in elke provincie en territorium in Canada.

“Deze investering van $ 30 miljoen stelt CAN Health Network in staat om een ​​echt nationaal initiatief te worden”, aldus Mary Ng, minister van Internationale Handel, Exportbevordering, Kleine Bedrijven en Economische Ontwikkeling. “Het maakt ook de weg vrij voor Canadese bedrijven om te groeien en uit te breiden in het hele land en over de hele wereld, waarbij de Canadese gezondheidszorg voorop blijft lopen.”

CAN Health werd ongeveer vier jaar geleden gelanceerd en zegt dat het meer dan 40 bedrijven heeft ondersteund met $ 55 miljoen aan inkoop en meer dan 1.000 banen heeft gecreëerd. CAN Health voegde eraan toe dat de federale overheid meer dan $ 42 miljoen heeft geïnvesteerd om het initiatief te ondersteunen.

Afbeelding met dank aan CAN Health Network.