Militaire uitgaven zouden $ 842 miljard bedragen in het fiscale jaar 2024, een stijging van $ 26 miljard ten opzichte van 2023 en bijna $ 100 miljard boven de basislijn van 2022, volgens een budget dat donderdag door president Biden is vrijgegeven, maar GOP-critici waren er snel bij om te zeggen dat de verhoging te klein was om te voldoen de behoeften van het land. veiligheidsuitdagingen.

Het Witte Huis zei dat de begroting prioriteit geeft aan China als Amerika’s “tempo-uitdaging”, in overeenstemming met de Nationale Defensiestrategie 2022. Het zou $ 6 miljard omvatten om de rol van de Verenigde Staten in de Indo-Pacific te versterken en $ 2,3 miljard om andere landen in de regio te ondersteunen. .

Het budget voorziet in $ 37,7 miljard om de nucleaire afschrikkingscapaciteit van het land in stand te houden en schenkt verder $ 23,8 miljard aan de National Nuclear Security Administration van het Department of Energy om de wapenvoorraad van de nucleaire faciliteiten van het land veilig te stellen en kernenergie te leveren aan de marine. Het budget zal militairen ook de grootste loonsverhoging in meer dan 20 jaar opleveren en de grootste stijging voor burgerpersoneel in meer dan 40 jaar, zeiden functionarissen van het Pentagon, na een jaar waarin de werkloosheidscijfers het hoogste punt in 40 jaar bereikten.

“Het budget geeft prioriteit aan middelen voor kritieke investeringen die de afdeling mogelijk maken [of Defense] om door te gaan met het implementeren van de Nationale Defensiestrategie, inclusief het creëren van de juiste mix van capaciteiten om ons te verdedigen tegen huidige en toekomstige bedreigingen”, zei minister van Defensie Lloyd Austin in een verklaring.

Het begrotingsvoorstel is in wezen een verlanglijstje van het Witte Huis, maar nu de Republikeinen de controle hebben over het Huis van Afgevaardigden, zal het proces waarschijnlijk meer omstreden zijn dan in de afgelopen jaren. en gelijkheid en 10,5 miljard dollar om vluchtelingen- en humanitaire kwesties aan te pakken.

Senator uit Mississippi. Roger Wicker, de Republikeinse leider in de Senaatscommissie voor strijdkrachten, verwierp het defensiebudget van Biden onmiddellijk als “jammerlijk ontoereikend en teleurstellend”.

“Hij financiert niet eens zijn eigen nationale verdedigingsstrategie om ons land te beschermen tegen toenemende bedreigingen van over de hele wereld”, zei Wicker in een verklaring. “Dit defensiebudget is een serieuze indicatie van het falen van president Biden om prioriteit te geven aan nationale veiligheid.”

Jack Reed, voorzitter van de Senaatscommissie voor strijdkrachten, de democraat van Rhode Island, zei dat Biden’s verdedigingsverzoek voor het Pentagon de veiligheidsuitdagingen weerspiegelt waarmee het land wordt geconfronteerd, waaronder agressie, Rusland in Oekraïne en de groeiende invloed van China in Oost-Azië.

“Sommigen zullen onvermijdelijk zeggen dat de topline te veel is, terwijl anderen zullen beweren dat het niet genoeg is. Ik zeg dat het Amerikaanse defensiebudget geleid moet worden door onze waarden, onze behoeften en onze nationale veiligheid”, zei Reed, terwijl hij suggereerde dat het Huis en de Senaat zullen onvermijdelijk het aanbod van de heer Biden herzien. “Dit topline-verzoek dient als een nuttig startpunt. Ik zie uit naar de gedetailleerde begrotingsaanvraag, zodat we aan de slag kunnen. »

De voorzitter van de House Armed Services Committee, Mike Rogers, Republikein van Alabama, zei dat de begroting van de president de complexe en moeilijke bedreigingen waarmee de Verenigde Staten worden geconfronteerd, niet serieus neemt.

“Een begroting die voorstelt om de niet-defensie-uitgaven te verhogen tot meer dan het dubbele van het defensietarief, is absurd. De ongelooflijk misplaatste prioriteiten van de president sturen alle verkeerde signalen naar onze tegenstanders’, zei de heer Rogers.

Secretaris Austin voerde aan dat de begroting “cruciale en gerichte investeringen in het Amerikaanse volk” doet om meer welvaart en economische groei te bevorderen.

“Mijn prioriteit is om Amerika te verdedigen en ervoor te zorgen dat onze troepen paraat en veerkrachtig zijn en de meest vooraanstaande strijdmacht ter wereld blijven”, zei de heer Austin. “Ik kijk ernaar uit om met het Congres samen te werken om het verzoek van de president te steunen.”

Terwijl ze de National Defense Authorization Act voor het fiscale jaar 2024 opstellen, zei Rogers dat het Congres zal “samenwerken” met het ministerie van Defensie om te bepalen welke wapens, middelen en autoriteiten nodig zijn voor de troepen.

“Onze tegenstanders zullen alleen worden afgeschrikt door kracht, niet door zwakte”, zei hij.