Het nieuwe budget van president Biden vraagt ​​om het inhuren van 350 extra Border Patrol-agenten, naast de 350 die in zijn laatste budget waren opgenomen en in december door het Congres waren goedgekeurd.

De president heeft ook 40 miljoen dollar aan financiering aangeboden die volgens hem kan worden gebruikt om de smokkel van fentanyl over de grens te stoppen.

En hij riep op tot bijna $ 1 miljard aan nieuwe financiering voor het legale immigratiebureau, U.S. Citizenship and Immigration Services, waarmee hij de traditie blijft uithollen van dat bureau dat zichzelf financiert door middel van vergoedingen die worden betaald door immigranten en immigranten van bedrijven die hen in dienst willen nemen.

Biden zei dat het nieuwe geld zal worden gebruikt om achterstanden weg te werken en immigranten, zoals vluchtelingen, te betalen, die niets hoeven te betalen.

Biden riep ook op tot een “noodfonds” van bijna $ 5 miljard om het hoofd te bieden aan de ups en downs aan de grens. Hij zei dat de cijfers te onvoorspelbaar zijn om harde begrotingsprognoses te maken over de hoeveelheid geld die nodig is.

Budget Mr. Biden onthulde donderdag dat het een voorproefje was. Het volledige budget wordt volgende week gepresenteerd en zal belangrijke details bevatten, zoals hoeveel detentiebedden de president wil voor illegale immigranten die wachten op hun proces.

Experts zeggen dat detentie de sleutel is om de illegale stroom van mensen over de zuidelijke grens te verminderen, maar de regering-Biden heeft elk jaar forse bezuinigingen voorgesteld. Deze verlagingen werden niet goedgekeurd door het Congres.

Over het algemeen zouden de immigratievoorstellen van de heer Biden geld in nieuw personeel pompen.

Naast de 350 Border Patrol-agenten, vraagt ​​hij om 180 nieuwe immigratierechters en 460 extra “verwerkingsassistenten”, die zouden helpen bij het verwerken van de toestroom van migranten, waardoor Border Patrol-agenten en Amerikaanse agenten van Immigratie en Douane de grens weer kunnen betreden. land. op de grond arrestaties verrichten.