Arsenal heeft vijf punten voorsprong op Manchester City aan de top van de Premier League en jaagt op een eerste titel sinds 2004.

The Gunners zitten ook in de Europa League-ronde van 16 en werden donderdagavond met 2-2 gehouden door Sporting Lissabon in de Portugese hoofdstad.

Mikel Arteta heeft zes wijzigingen doorgevoerd voor de eerste etappe van de ontmoeting, waarbij de Arsenal-manager duidelijk zijn zinnen heeft gezet op de wedstrijd van zondag bij Fulham in de Premier League.

Gevraagd op donderdagavond echter of the Gunners de ploegdiepte hebben om de rest van het seizoen op twee fronten te vechten, zei Xhaka: “Ja, ik bedoel, je hebt een grote ploeg nodig, je moet natuurlijk elke speler hebben, fit.

Trofeejacht: Granit Xhaka denkt dat Arsenal het team heeft om op twee fronten voor glorie te vechten

/ Getty-afbeeldingen

“Maar je kunt zien dat Europees voetbal totaal anders is dan de Premier League. En dat hebben we vandaag ook gezien. Je ziet de laatste wedstrijden, de resultaten, we hebben ze gewonnen. We moeten alle tegenstanders respecteren, ook al is Bournemouth niet de beste van de tafel.

“We weten hoe moeilijk het is om tegen ze te spelen. Zelfs in de Premier League speel je tegen de eerste of de laatste, het is hetzelfde. Het is moeilijk. Maar zolang je het resultaat haalt, zal niemand je vragen of het mag.” [about the performances].”

Arteta zal naar verwachting zondag wijzigingen aanbrengen en hij hoopt aanvoerder Martin Odegaard weer in vorm te krijgen. Odegaard miste de wedstrijd van donderdagavond vanwege ziekte. Hij voelde zich eerder deze week ziek, maar voelde zich woensdag beter en trainde met het team voordat hij naar Lissabon. .

De middenvelder voelde zich donderdagochtend opnieuw onwel en moest zich terugtrekken uit het spel. Hij herstelt goed en hoopt tegen Fulham te spelen. Odegaard is een van de weinige Arsenal-spelers die ziek is geweest, Kieran Tierney bleef deze periode thuis. Fabio Vieira had keelpijn maar speelde donderdag.

Arsenal zou de nacht doorbrengen in Lissabon en hier vrijdagochtend trainen, maar ze veranderden hun plannen en keerden donderdagavond terug naar huis. De beslissing had gevolgen voor spits Gabriel Jesus, die naar Lissabon zou reizen om vrijdag met het team te trainen. .

Nadat dat plan was gewijzigd, bleef de Braziliaan – die sinds december out is met een knieblessure – thuis terwijl hij weer helemaal fit was. De wedstrijd van zondag komt misschien te vroeg voor Jesus, maar hij is niet ver verwijderd van een comeback die Arsenal’s titelkans een boost zal geven.

“We zijn Eddie kwijt [Nketiah] ook, dus het is veel belangrijker dat Gabi terugkomt,” zei Xhaka. [Trossard] is dus geblesseerd en kan op deze positie spelen.

“Stap voor stap hoop ik dat Gabi 100 procent fit zal zijn om dit team te helpen, want we weten dat hij ons kan helpen. Met zijn houding, met zijn persoonlijkheid, is hij heel, heel belangrijk voor ons.”