Chelsea kwalificeerde zich voor de kwartfinales van de Champions League na een 2-0 overwinning op Borussia Dortmund in de terugwedstrijd. Ze gingen met 2-1 in totaal, na een 1-0 achterstand sinds de heenwedstrijd van de ronde van 16. Raheem Sterling versloeg de kampioen van 2021 in de 43e minuut en Kai Havertz scoorde een strafschop – die moest worden heroverd toen de VAR een inbreuk in het gebied zag – in de 53e minuut. De overwinning zou een keerpunt kunnen zijn voor Chelsea na zes moeilijke maanden onder Potter. Een reeks van slechts twee van de 12 overwinningen had vragen doen rijzen over zijn toekomst, en eliminatie zou de speculatie over zijn positie hebben doen toenemen. Potter zei: “Niemand genoot van de run die we hadden. Daarom was vandaag belangrijk voor ons. We wilden vooruitgang boeken, het is gelukt en we zijn gelukkig.’