De gouverneur van Arkansas, Sarah Huckabee Sanders, geeft de Republikeinse reactie op de State of the Union-toespraak van president Biden op 2 februari. 7 in Little Rock, Ark. Sanders ondertekende deze week wetgeving die het gemakkelijker maakt om kinderen onder de 16 jaar in dienst te nemen.

Al Drago/Pool/Getty Images


onderschrift verbergen

onderschrift wisselen

Al Drago/Pool/Getty Images


De gouverneur van Arkansas, Sarah Huckabee Sanders, geeft de Republikeinse reactie op de State of the Union-toespraak van president Biden op 2 februari. 7 in Little Rock, Ark. Sanders ondertekende deze week wetgeving die het gemakkelijker maakt om kinderen onder de 16 jaar in dienst te nemen.

Al Drago/Pool/Getty Images

Gouverneur van Arkansas, Sarah Huckabee Sanders, ondertekende deze week wetgeving die de staatsvereisten voor het verifiëren van de leeftijd van werknemers onder de 16 jaar en het verstrekken van arbeidscertificaten waardoor ze kunnen werken, ongedaan maakt.

De nieuwe wet die door de Republikeinse gouverneur is ondertekend, is inderdaad van toepassing op degenen die 14 en 15 jaar oud zijn, omdat in de meeste gevallen bedrijven in Arkansas kan mensen onder de 14 niet in dienst nemen.

Onderstaand de Jeugdarbeidswet 2023hebben kinderen onder de 16 jaar geen toestemming van de Arbeidsafdeling nodig om in dienst te treden. De staat hoeft ook niet langer de leeftijd van jongeren onder de 16 te verifiëren voordat ze in dienst treden. De wet verandert niets aan de uren of soorten banen die kinderen kunnen werken.

“De gouverneur vindt de bescherming van kinderen het belangrijkst, maar deze vergunning was een willekeurige last voor ouders om toestemming van de overheid te krijgen om hun kind een baan te laten krijgen”, zei communicatiedirecteur Alexa van Sanders in een verklaring aan NPR. “Alle kinderarbeidwetten die kinderen daadwerkelijk beschermen, zijn nog steeds van toepassing en we verwachten van bedrijven dat ze zich eraan houden zoals ze nu moeten doen.”

Werknemers onder de 16 in Arkansas moeten deze vergunningen al tientallen jaren verkrijgen.

Voorstanders van de nieuwe wet zeggen dat het een omslachtige vereiste wegneemt, het wervingsproces stroomlijnt en ouders – in plaats van de overheid – laat beslissen over hun kinderen.

Maar tegenstanders zeggen de werkcertificaten beschermden kwetsbare jongeren tegen uitbuiting.

“Het was gek om volwassenen te horen pleiten voor de afschaffing van een formulier van één pagina dat het ministerie van Arbeid helpt ervoor te zorgen dat er geen misbruik wordt gemaakt van jonge werknemers”, aldus de Arkansas Group in Advocates for Children and Families. schreef over de wet in een samenvatting van een wetgevende zitting.

Arkansas is niet de enige die probeert het gemakkelijker te maken om kinderen op een krappe arbeidsmarkt in dienst te nemen en in een economische behoefte te voorzien. Rekeningen in andere staten, waaronder Iowa zweer Minnesota, zouden sommige tieners respectievelijk in vleesverwerkingsfabrieken en in de bouw kunnen werken. New Jersey breidde de werktijden voor tieners uit in 2022.

Maar de rekeningen komen ook samen met een groeiende golf van minderjarigen die in strijd zijn met de kinderarbeidwetten, die sinds 2015 meer dan verdrievoudigd is, en federale regelgevers hebben gezworen hard op te treden tegen bedrijven die minderjarigen in dienst nemen in gevaarlijke beroepen.

Er is geen excuus “waarom deze alarmerende schendingen plaatsvinden, met kinderen die in dienst zijn waar ze in de eerste plaats niet eens zouden moeten zijn”, zei Jessica Looman, Senior Assistant Administrator voor de Loon- en Urendivisie, bij NPR in februari.

Onderzoekers van het Arbeidsdepartement troffen honderden kinderen aan die gevaarlijk werk deden in vleesverwerkingsfabrieken. Vorige maand betaalde Packers Sanitation Services $ 1,5 miljoen beboet – het maximale bedrag – voor het tewerkstellen van 102 kinderen in onveilige vleesverwerkingsfabrieken.